If-Koubou

De ce este viața bateriei smartphone încă atât de rea?

De ce este viața bateriei smartphone încă atât de rea? (Cum să)

Telefoanele s-au îmbunătățit dramatic în ultimii zece ani. Telefoanele inteligente moderne par a fi o tehnologie de la o civilizație extraterestră când sunt plasate lângă telefoanele mobile originale. Dar durata de viață a bateriei nu sa îmbunătățit. De fapt, durata de viață a bateriei pare să se înrăutățească.

Telefoanele vechi nemultumite ar putea rula o saptamana sau mai mult pe o taxa, dar smartphone-urile moderne se lupta adesea sa o faca o zi intreaga. Tehnologia bateriilor nu pare să avanseze destul de repede. Ce dă?

Tehnologia bateriilor nu îmbunătățește mult

Suntem cu toții obișnuiți cu îmbunătățirea dramatică a tehnologiei. În fiecare an, CPU-urile, memoria, afișajele și alte componente devin mai bune, mai rapide și mai ieftine de fabricat. Acestea oferă mai multă putere, capacitate și pixeli pentru bani. Legea lui Moore a avut loc, iar tehnologia se îmbunătățește exponențial. Smartphone-urile de astăzi au procesoare mai rapide, stocare mai ieftină, mai multă memorie RAM și afișări de calitate superioară. Diferența dintre un smartphone de astăzi și unul lansat acum câțiva ani este imens.

Cu toate acestea, tehnologia bateriilor nu se îmbunătățește în același ritm. Tehnologia acumulatorului nu este complet blocată, iar tehnologia bateriilor se îmbunătățește cu siguranță - dar se îmbunătățește cu cantități mici. Nu vedem creșterea exponențială pe care o vedem cu alte tipuri de tehnologie. În timp ce alte componente electronice portabile moderne s-au îmbunătățit rapid, bateriile au rămas în urmă. Alte componente se micșorează, dar bateriile încorporează în continuare o mare parte din interiorul telefonului.

Diverse persoane lucrează la tehnologii noi pentru baterii, dar nu este clar când vor ajunge pe piață. Chiar și cele mai optimiste previziuni ne lasă cu mici îmbunătățiri pentru următorii câțiva ani.

Bateriile devin mai subțiri și mai mici

Tehnologia bateriilor se îmbunătățește într-o oarecare măsură, iar componentele smartphone-urilor devin din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic, necesitând mai puțină energie electrică pentru a produce aceeași cantitate de performanță. Deci, de ce nu am văzut îmbunătățiri vizibile?

Telefoanele inteligente moderne devin din ce în ce mai subțiri și mai ușoare. Mai degrabă decât să valorifice îmbunătățirile, oferind mai multă durată de viață a bateriei la același factor de formare, producătorii de smartphone-uri aleg să facă bateriile chiar mai subțiri, astfel încât să reducă dimensiunea telefoanelor lor smartphone. IPhone 5 este mai subțire și mai ușor decât iPhone 4S și promovează o viață mai lungă a bateriei, dar durata de viață a bateriei ar fi putut fi îmbunătățită mai dramatic dacă Apple ar fi ales să păstreze iPhone 5 la aceeași grosime ca iPhone 4S. Ca și alți producători de smartphone-uri, Apple a ales să ofere un telefon mai subțire, mai ușor. Bateriile mai mari sunt, de asemenea, mai scumpe, astfel că scăderea lor contribuie la menținerea costurilor în jos.

Bateriile extinse au fost odată o opțiune. Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai multe telefoane sunt livrate fără baterii care pot fi întreținute de utilizatori, nu mai avem opțiunea de a cumpăra baterii mai mari sau de a purta o baterie de rezervă cu majoritatea telefoanelor.

Nu toate telefoanele au baterii atât de mici. Linia Droid Razr MAXX este iubită pentru durata lungă de viață a bateriei, iar fanii iPhone care doresc o viață mai lungă a bateriei pot cumpăra pachete de baterii precum pachetul popular Mophie Juice Pack. Cu toate acestea, majoritatea telefoanelor devin din ce în ce mai subțiri și mai subțiri.

Împingeți notificările și sincronizarea fundalului

Un telefon prost a făcut foarte puțin. Nu primea în mod constant notificări cu privire la noile mesaje de poștă electronică, actualizări ale rețelelor sociale și alte informații actuale. Nu v-a verificat podcast-urile și a descărcat noi episoade. Nu a fost verificarea actualizărilor aplicațiilor, descărcarea de prognoze meteo noi, actualizarea automată a locației dvs. sau orice altceva asemănător.

Telefoanele inteligente moderne sunt în principiu doar computere - de fapt, ele rulează același software. Android utilizează Linux, iOS utilizează Darwin (Darwin power OS X), iar Windows Phone 8 folosește kernel-ul Windows NT folosit de Windows pe desktop.

Ecranul telefonului dvs. poate fi oprit, însă telefonul însuși poate fi pornit și ocupat. Am explicat cum să identificăm și să eliminăm wakelocks pe Android - wakelocks sunt lucrurile care păstrează telefonul treaz când ecranul este oprit. Pe Android, în cazul în care aplicațiile au mai multă libertate de a funcționa prost datorită unui model de proces mai flexibil, aplicațiile rău ar putea rula în fundal în timp ce telefonul este oprit, consumând resurse CPU.

Apple iOS restricționează programele mult mai mult, dar notificările push și sincronizarea pot totaliza energia acumulatorului.

Ecrane mai mari, procesoare mai rapide, mai multe nuclee și radiouri LTE

Prețul pe performanță se poate îmbunătăți, dar în telefoanele noastre împărțim hardware mult mai puternic. În fiecare an, afișează rezoluții mai mari și mai înalte, procesoarele devin mai rapide și se adaugă nuclee (Samsung Galaxy S 4 are un procesor cu 8 nuclee), iar radiourile LTE sunt adăugate la mai multe telefoane. În timp ce LTE permite transferuri mai rapide de date decât tehnologia anterioară 3G, radiourile LTE necesită mai multă energie de la baterie.

Există, de asemenea, mai mult hardware într-un smartphone modern decât un vechi telefon prost. În afară de radioul celular, există Wi-Fi, Bluetooth, GPS și NFC. Este posibil să nu fie în permanență, dar vă scurge durata de viață a bateriei atunci când este.

Tehnologia acumulatorilor nu sa îmbunătățit la viteza exponențială pe care o au alte tehnologii smartphone, astfel încât un smartphone cu o durată mai lungă de viață a bateriei necesită compromisuri. Ai putea avea un smartphone cu o durată de viață mult mai mare a bateriei, dar ar fi mai greu și mai gros. Ați putea să strângeți o viață a bateriei chiar mai mult dintr-un smartphone, introducând în telefon un echipament mai puțin solicitant, dar oamenii doresc afișări mari, cu rezoluție înaltă și CPU-uri rapide.

Mulțumită cititorilor noștri pe discurs pentru inspirarea acestui articol cu ​​discuția lor despre faptul că durata de viață a bateriei telefonului nu este uimitoare în aceste zile.

Image Credit: Eli Duke pe Flickr, JeanbaptisteM pe Flickr, Vernon Chan pe Flickr