If-Koubou

De ce (cele mai multe) aplicații desktop nu sunt disponibile în Magazinul Windows

De ce (cele mai multe) aplicații desktop nu sunt disponibile în Magazinul Windows (Cum să)

Magazinul Windows inclus în Windows 10 ar putea fi un magazin unic pentru a găsi tot software-ul pe care îl căutați. Dar nu este. Câteva aplicații desktop, cum ar fi Kodi și Evernote, sunt acum disponibile - dar cele mai multe nu sunt.

Magazinul oferă în primul rând aplicații în stil mobil cum ar fi Candy Crush Saga și TripAdvisor-două aplicații pe care Microsoft le îmbină acum cu Windows 10 - dar nu și cele mai puternice aplicații desktop de care depind mulți utilizatori de Windows. Cel puțin magazinul nu mai este plin de aplicații false pentru desktop.

Magazinul oferă numai aplicații universale

Microsoft a decis să ofere numai aplicații universale, și nu aplicații desktop, prin Magazin. Magazinul Windows include numai aplicații scrise pentru noua "platformă Windows universală" a Microsoft sau UWP. Este, uneori, numit "platforma de aplicații universale" sau UAP.

Înapoi în Windows 8 și 8.1 zile, magazinul a inclus numai noile aplicații "Metro" sau "Aplicații moderne" - pe care Microsoft le-a numit, de fapt, "Stocați aplicații" în Windows 8.1. Aplicațiile respective erau mai limitate decât aplicațiile desktop, funcționând doar în interfața Metro full-screen și niciodată nu se închideau cu adevărat. A fost simplu: dacă doriți aplicații pentru noua interfață, ați folosit Magazinul. Dacă doriți aplicații desktop, le-ați primit modul vechi.

Cu toate acestea, în Windows 10, Microsoft a început să estompeze liniile. Aplicațiile din Agendă rulează în propriile ferestre de pe desktop, alături de alte aplicații desktop. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel.

Odată cu lansarea Windows 8, Microsoft a făcut posibil ca dezvoltatorii să-și adauge aplicațiile desktop în Magazinul Windows. Cu toate acestea, acestea au fost doar Stocați pagini care au furnizat linkuri către site-uri web unde puteți descărca aplicații desktop. Acestea nu mai par a fi prezente în Windows 10.

Aplicațiile universale sunt mai limitate, și acesta este punctul

Dar noua platformă Microsoft de aplicații universale este mai limitată. Chiar și în cazurile în care aplicațiile puternice în stil desktop au fost aduse la magazinul Windows, versiunea Store este împiedicată în comparație cu cea a desktop-ului. Uită-te puținRise of the Tomb Raider, care este disponibil atât din aplicația Steam ca aplicație desktop, cât și din Windows Store ca aplicație universală. Versiunea universală este mult mai limitată. Există o aplicație Dropbox în Magazinul Windows, dar nu se poate sincroniza fișierele cu calculatorul dvs., cum ar fi aplicația desktop Dropbox - este mai asemănătoare cu aplicațiile smartphone ale Dropbox.

Aceasta pentru că noua platformă de aplicații Microsoft este proiectat să fie mai limitată. Aplicațiile sunt difuzate într-o cutie de nisip, limitând fișierele pe care le pot accesa în sistemul dvs. Nu pot interfera cu alte aplicații și nu pot să vă spună. Ei nu se pot lansa la pornire sau pot alerga în fundal. Aplicațiile universale sunt concepute să fie portabile și să funcționeze pe Windows Phone, Xbox și alte platforme. Aceste noi aplicații universale au mai multe în comun cu aplicațiile mobile pe iPhone, iPad sau Android decât în ​​cazul aplicațiilor tradiționale desktop.

În schimb, aplicațiile tradiționale Windows desktop pot face practic tot ce vor cu computerul. UAC le împiedică acum să se rătăcească cu fișierele de sistem fără permisiunea dvs., dar pot încă să manipuleze fișierele personale, să funcționeze ca keylogger sau să facă sistemul dvs. instabil. Puterea este o sabie cu două tăișuri.

Microsoft ar dori să distribuie numai aplicații sigure care nu reprezintă un risc de securitate, confidențialitate sau performanță. Din acest motiv exclude aplicațiile desktop obișnuite, pe care nu le poate garanta că nu vor provoca probleme. Microsoft ar prefera dacă oamenii au creat aplicații universale și le-au distribuit prin Magazin, deoarece sistemul poate gestiona aceste aplicații și poate asigura o experiență mai bună.

Aceasta este ideea, cel puțin. În realitate, aplicațiile universale încă nu au decolat și majoritatea utilizatorilor de Windows au nevoie de aplicații desktop. Dar, trei ani și jumătate după ce Windows Store a fost lansat pentru Windows 8, Microsoft încearcă încă să schimbe acest lucru.

Mac-urile au de fapt o problemă similară. În timp ce Mac App Store de la Apple include aplicații tradiționale pentru Mac, Mac App Store impune un sandbox pentru a împiedica aceste aplicații să provoace probleme pe Mac. Acest lucru înseamnă că aplicațiile Mac mai puternice nu pot fi furnizate prin Mac App Store și trebuie să fie descărcate de pe site-uri ca și cum ați descărca un program de desktop Windows și că aplicațiile din Mac App Store sunt adesea versiuni mai limitate. Mulți dezvoltatori de Mac au abandonat Mac App Store. Utilizatorii de Mac nu pot găsi toate programele de desktop pe care le doresc în Mac App Store, fie.

Unele aplicații desktop pot fi convertite în UWP (și sunt în magazin acum)

Cu ajutorul Actualizării aniversare pentru Windows 10, Microsoft a lansat "Desktop Bridge", cunoscut anterior ca "Project Centennial". Dezvoltatorii pot folosi aplicațiile desktop Windows tradiționale (cu alte cuvinte, aplicațiile Win32 și .NET) și le pot instala într-o aplicație UWP care poate fi trimisă în Windows Store.

Această tehnologie funcționează surprinzător de bine. Dezvoltatorii centrului media Kodi au scris că nu credeau că ar fi ușor pentru Kodi - o aplicație complexă care utilizează accelerarea hardware audio și video - să devină o aplicație UWP. Dar, spre surprinderea lor, tocmai a funcționat. Versiunea desktop a Kodi este acum disponibilă în Magazinul Windows.

Versiunea completa a desktop-ului Evernote este acum disponibila si in Windows Store. Este o mare îmbunătățire față de aplicația tristă "Evernote Touch" creată pentru Windows 8.

Dar ce se întâmplă cu sandbox-ul? Ne-am asteptat ca multe aplicatii s-ar putea sa nu functioneze corespunzator dupa conversatie, deoarece sunt limitate de nisipul UWP, la fel ca fisierul de nisip Mac App Store limiteaza multe aplicatii Mac.Microsoft chiar avertizează dezvoltatorii că nu fiecare aplicație va funcționa fără modificări.

Cu toate acestea, se pare că nisipul este foarte iertător. Aplicațiile care sunt în pachet cu Desktop Bridge nu sunt supuse tuturor restricțiilor impuse de sandbox-uri aplicate aplicațiilor UWP normale. Acest lucru permite multor aplicații desktop să "funcționeze" doar după ce au fost convertite fără alte modificări suplimentare.

Aplicațiile ambalate în acest mod au câteva avantaje față de aplicațiile desktop obișnuite. Magazinul Windows oferă un loc central și sigur pentru găsirea și instalarea aplicațiilor. Magazinul va actualiza automat și aplicațiile. Aplicațiile convertite pot fi instalate și dezinstalate rapid într-un mod curat, fără vrăjitori de instalare, înregistrări de registry rămași și alte fișiere inutile care preiau spațiu pe hard disk.

De asemenea, dezvoltatorii pot adăuga funcții UWP la aplicațiile desktop. De exemplu, aplicația Evernote din Magazinul Windows oferă o placă live. Microsoft spune că acest lucru va lăsa dezvoltatorii să migreze treptat aplicațiile lor desktop la aplicații UWP, înlocuind câte un cod de cod în același timp.

Din păcate, aceste aplicații nu au toate avantajele aplicațiilor normale "platformă Windows universală". În timp ce sunt tehnic aplicații "UWP", nu sunt de fapt universale - se vor executa numai pe PC-uri Windows 10. Nu vor rula pe telefoanele Windows 10, Xbox One, HoloLens sau alte platforme pe care Microsoft le poate lansa în viitor.

Ne așteptăm ca în viitor să fie adăugate în Windows Store tot mai multe aplicații desktop, dar nu toate aplicațiile desktop vor fi disponibile în Magazin. Unele aplicații puternice nu sunt capabile să fie împrăștiate cu nisip. Dezvoltatorii vor trebui să facă unele lucruri suplimentare, iar orice alte caracteristici UWP suplimentare vor funcționa numai pe Windows 10. Dezvoltatorii vor trebui să continue să ofere un program de instalare descărcabil pentru utilizatorii de Windows 7.

Și dacă un dezvoltator vinde software, va trebui să dea magazinului Windows o reducere de 30% a profitului. Dezvoltatorii ar putea dori să-și vândă propriul software și să păstreze toate profiturile, în loc să le împărtășească cu Microsoft.

În viitorul apropiat, Magazinul Windows va continua să fie doar o modalitate de a obține unele aplicații - nu un magazin unic pentru toate software-urile pe care le-ați putea dori pe un PC Windows 10.