If-Koubou

De ce ecranele de economisire nu mai sunt necesare

De ce ecranele de economisire nu mai sunt necesare (Cum să)

Ecranele de economisire a imaginii sunt o soluție stânga de la o tehnologie anterioară. În ciuda numelui lor, protectorii de ecran nu mai sunt, nu-i nimic ... tot ce fac ei este deșeurile de electricitate. Dispozitivele de economisire a ecranului nu sunt necesare pe ecranul LCD modern cu ecran plat.

Oprirea automată a computerului este noul "economizor de ecran" - economisește energie, reduce factura de energie și mărește durata de viață a bateriei. Protecția ecranului poate părea destul de bună, dar o fac când nimeni nu se uită.

De ce s-au inventat economii de ecran

Monitoarele CRT vechi au avut o problemă cunoscută sub numele de "arderea". Orice imagine afișată pe ecran pentru o perioadă lungă de timp a devenit, a apărut pe ecran. Chiar dacă ați oprit monitorul complet, veți vedea în continuare o imagine fantomă.

Acest lucru este deosebit de rău pentru imaginile care nu se modifică, cum ar fi elementele de interfață. De exemplu, bara de activități Windows poate fi arsă pe ecran, deoarece se află doar în partea de jos a ecranului și se schimbă rar. Un televizor vechi, care afișează un canal de știri cu un bilet în partea de jos, se poate termina cu biletul ars pe ecran. Un ATM care afișează o singură imagine în cea mai mare parte a timpului poate, de asemenea, să se termine cu arderea.

În esență, fosforii care emite lumină în interiorul CRT sunt neuniform uzate, lăsând anumite zone ale ecranului mai întunecate.

Protecția ecranului a rezolvat această problemă activând automat când computerul nu a fost utilizat. Protecția ecranului afișează o animație care se schimbă în mod constant, eliminând în mare măsură problema inscripționării pe ecran, garantând că o singură imagine nu este afișată permanent pe ecran.

Credit de imagine: Wikimedia Commons

CRT vs. afișaje LCD

Monitoarele computerizate moderne (și chiar televizoarele) nu sunt CRT - sunt LCD-uri. Monitoarele LCD funcționează diferit decât CRT-urile - nu există fosfor care să ardă. Un monitor LCD nu va arde niciodată în același mod ca un monitor CRT.

În timp ce multe computere sunt încă setate să utilizeze un screensaver animat după ce computerul a fost inactiv pentru o perioadă de timp, acest lucru nu este cu adevărat necesar. Faptul că monitoarele noastre rămân și joacă animații atunci când nu suntem departe de ele nu mai are sens - este doar un lucru pe care mulți oameni au continuat să-l folosească din obișnuință.

Credit de imagine: Johannes Freund pe Flickr

Screen Savers vs. economie de energie

Există un mit că economizorii de ecran economisesc energia - un rezultat evident al oamenilor care încearcă să înțeleagă ce economizoare de ecran de fapt, "salvați". Cu toate acestea, economizorii de ecran nu economisesc energie - ei folosesc mai multă energie pentru a menține ecranul și a juca animația pe ecran. Un screensaver 3D cu grafică intensivă care utilizează hardware-ul grafic pentru a face scenele 3D complicate va folosi și mai multă energie, punând computerul în modul de joc și arzând electricitatea atunci când nu sunteți chiar la computer.

Afișajele moderne au caracteristici de economisire a energiei. În loc să setați computerul să afișeze un economizor de ecran atunci când nu îl utilizați, puteți seta computerul să se oprească automat atunci când nu este utilizat. Acest lucru va economisi energie electrică și economisirea energiei bateriei pe un laptop. Nu utilizați computerul în timp ce screensaverul este activ, oricum - nu ar trebui să observați cu adevărat o diferență.

Pentru a schimba când computerul oprește automat afișarea acestuia, apăsați tasta Windows, tastați Inchide ecranul, apoi apăsați Enter. (În Windows 8, va trebui să faceți clic pe Setări înainte de a apăsa Enter.) Puteți reactiva ecranul computerului apăsând orice tastă sau mutați mouse-ul, la fel ca să respingeți un screensaver necompletat.

De asemenea, aveți posibilitatea ca computerul să blocheze automat ecranul atunci când acesta trece în modul de economisire a energiei, la fel ca screensaverele care pot bloca automat computerul atunci când nu este utilizat. (Apăsați tasta Windows, tastați Screen saverși apăsați Enter pentru a accesa această fereastră.)

Dacă totuși doriți să utilizați un economizor de ecran, aceasta este alegerea dvs. - însă aveți grijă să pierdeți energia electrică. De asemenea, puteți compromite și utilizați un economizor de ecran pentru puțin timp înainte de a opri afișarea. De exemplu, puteți seta un economizor de ecran pentru a porni după cinci minute și apoi opriți monitorul automat după zece minute.