If-Koubou

De ce repornirea Router-ului fixează atât de multe probleme (și de ce trebuie să așteptați 10 secunde)

De ce repornirea Router-ului fixează atât de multe probleme (și de ce trebuie să așteptați 10 secunde) (Cum să)

Internetul este în jos, dar știi ce să faci: deconectați routerul sau modemul, așteptați zece secunde, apoi conectați-l din nou. Este a doua natură în acest moment, dar de ce funcționează de fapt? Și există vreo magie la cel de-al zecelea număr?

Și întrebarea și mai mare: există un fel cum puteți Stop faci asta?

Routere-urile se pot simți misterioase, dar nu sunt. Și dacă știți ce se întâmplă greșit, de obicei puteți rezolva problema.

Routerul dvs. este un computer

S-ar putea să nu vă gândiți la acest lucru, dar ruterul dvs. este un computer. În interiorul acelei cutii de plastic se află un procesor, o memorie și un spațiu de stocare local, care rulează un sistem de operare. Și ca un computer, lucrurile pot merge din când în când. Poate că o eroare cauzează o scurgere de memorie, poate că procesorul se supraîncălzește sau poate o panică de kernel plină de suflare a scos întregul sistem.

Care este cea mai simplă soluție pentru astfel de probleme de computer? Porniți-l și opriți din nou.

Router-ul dvs. este același: orice motiv pentru restabilirea unui computer poate rezolva probleme. La fel ca pe computerul dvs., nu rezolvați, de fapt, ceea ce cauzează ruperea routerului, dar îl permiteți să ruleze din nou în mod corespunzător.

Sigur, acest lucru nu rezolvă problemele sistematice, dar, în general, rezolvă lucrurile pe termen scurt.

Chiar trebuie să aștepți 10 secunde?

Asta răspunde de ce deconectarea ajută, dar de ce trebuie să deconectați timp de 10 sau 30 de secunde? Ei bine, ați scos vreodată un dispozitiv gadget doar pentru a vedea lumina indicatoare de alimentare rămâne pe câteva secunde? Există un motiv care se întâmplă și este legat de răspunsul nostru aici.

Cele mai multe produse electronice fac uz liber de condensatori, care sunt în general baterii mici. V-ați mai văzut înainte, dacă ați scos vreodată un computer sau un obiect gadget.

Ele nu stochează o mulțime de energie, dar pot uneori să fie suficient pentru a păstra un cip de memorie care rulează câteva secunde. Așteptarea timp de 10 secunde asigură că fiecare condensator este complet golit, astfel încât fiecare bit de memorie este șters. Acest lucru asigură că toate setările de pe router sunt de fapt reinițializate, inclusiv orice ar fi cauzat accidentul în primul rând.

După cum am stabilit, există mai multe motive pentru care este posibil ca routerul dvs. să fie necesar să fie resetat. Nu toate aceste probleme vor necesita o descărcare de 10 secunde, motiv pentru care unele probleme pot fi rezolvate fără așteptare. Dacă rezolvați o problemă nouă, cu toate acestea, așteptarea de 10 secunde ar putea fi diferența dintre lucrul și funcționarea.

Ce cauzează ruterul la crash?

Ca și în cazul oricărei componente hardware, există tot felul de motive potențiale, că ruterul dvs. ar putea să se prăbușească și să necesite o repornire. Iată câteva motive potențiale:

  • Blocajele de tip "run-of-the-mill". Ca calculator, ruterul dvs. se poate prăbuși din cauza unor bug-uri în firmware care consumă prea multă memorie sau provoacă o panică a kernel-ului.
  • Conflictele adreselor IP. Router-ul dvs. gestionează atât adresa IP privată, cât și cea publică, iar uneori se confruntă cu probleme. Dacă două dispozitive din rețeaua dvs. au aceeași adresă IP sau dacă routerul dvs. nu are o adresă IP publică actualizată, este posibil ca conexiunea dvs. să se întrerupă. Repornirea ruterului resetează aceste atribuiri IP, astfel încât lucrurile să poată funcționa din nou.
  • supraîncălzirea. Ca orice computer, ruterul dvs. poate fi supraîncălzit - mai ales dacă îl păstrați într-un spațiu închis pentru al ascunde din vedere, ceea ce face ca acesta să se prăbușească.

Există mai multe motive potențiale, dar acestea sunt cele mai frecvente. Și există câteva soluții relativ simple pentru ei.

O soluție: Actualizați-vă firmware-ul

Când calculatorul dvs. are bug-uri persistente, o soluție software este adesea soluția. Același lucru este valabil și pentru ruterul dvs.: are nevoie și de actualizări.

Am descris modul în care vă puteți actualiza router-ul în trecut, așa că nu vom relua acest lucru aici. Dar procesul nu este la fel de greu cum credeți: de obicei, trebuie doar să deschideți browserul dvs. web, să introduceți adresa IP a routerului dvs. și să găsiți butonul Actualizare.

Dacă există un motiv documentat, ruterul dvs. continuă să se prăbușească, o actualizare a firmware-ului ar trebui să o fixeze. Încearcă.

O altă soluție: verificați pentru supraîncălzire

Calculatoarele se blochează atunci când se supraîncălzesc, iar router-ul este același mod. Dacă se simte cald când deconectați, luați în considerare încercarea de a rezolva problema căldurii.

Router-ul dvs. are probabil ventilatoare; asigurați-vă că acestea nu sunt acoperite, așa cum faceți pentru calculatorul dvs. Dacă routerul este plin de praf, luați în considerare curățarea cu aer comprimat.

Este, de asemenea, o idee bună să vă asigurați că routerul este în aer liber, nu într-un mic cabinet înconjurat de alte electronice. Știu că routerele sunt urâte, dar într-adevăr trebuie să fie în aer liber - va ajuta la gestionarea căldurii și vă va oferi o gamă mai bună de semnale, deci este cu adevărat câștigătoare.

O soluție temporară: Reporniți automat ruterul

Între timp, în timp ce încercați să depanați problema, puteți rezolva unele dintre problemele dvs. de repornire prin repornirea ruterului într-un program - în acest fel, sperăm că va trebui să faceți manual manual mai rar.

Aveți câteva opțiuni aici. Puteți să vă lipiți ruterul într-un cronometru de ieșire, care va reduce puterea la momentul specificat și lasă curentul din nou într-un moment pe care îl specificați. În acest fel, puteți seta router-ul să repornească o dată sau de două ori pe zi pentru a menține lucrurile în mișcare.

Dacă sunteți un pic mai mult de un geek intrepid, puteți seta un script pentru a rula pe router-ul dvs. care repornește-l ocazional, realizând același lucru.

Din nou, aceasta nu este o soluție adevărată, dar este o soluție plăcută de hack-y care vă va împiedica să reporniți manual tot timpul ... cel puțin până când găsiți o soluție reală.

Dacă nu reușiți altfel, obțineți un nou router

Dacă niciuna dintre acestea nu ajută, este posibil să fie timp să mutați glonțul și să faceți upgrade la un nou router. La fel ca un computer care nu va mai avea probleme, uneori este timpul să mergem mai departe.Veți elimina o bucată de hardware care se rupe în mod constant de la viața dvs. și veți avea acces la tot felul de noi funcții. Serios: tehnologia fără fir a parcurs un drum lung în ultimii ani, așa că dacă folosiți ceva ceva mai în vârstă, veți câștiga cu siguranță valoarea banilor prin modernizarea la ceva mai modern oricum.

Și nu va mai fi nevoie să mai faceți ritualul de deconectare-așteptare-replus.

Credit de imagine: Casezy idea / Shutterstock.com, Danny Iacob / Shutterstock.com