If-Koubou

De ce reporniți telefonul dvs., îl face să funcționeze mai bine și să remedieze problemele comune

De ce reporniți telefonul dvs., îl face să funcționeze mai bine și să remedieze problemele comune (Cum să)

Am auzit-o cu toții: "ați încercat să îl opriți și să-l reporniți din nou?" Este primul pas în rezolvarea oricărei probleme tehnologice - chiar face ca telefonul dvs. să funcționeze mai bine atunci când nimic nu este în neregulă. Dar de ce?

Este vorba despre RAM

Când vine vorba de rezolvarea problemelor de performanță (sau doar de a face telefonul să se simtă mai repede), într-adevăr se reduce la un singur lucru: utilizarea RAM. Cu cele mai moderne sisteme de operare, pe măsură ce folosiți aplicații, acestea umple memoria RAM. Cele mai multe aplicații pe care le deschideți, cu atât vor utiliza mai mult RAM. Exact cum funcționează.

Dar, pe măsură ce închideți aplicațiile - sau sunt retrase manual din memorie - nu suntcomplet inchis. De fapt, rămășițele de aplicații rămân în jur, ținând RAM inutil plin, lăsând mai puțin și mai puțin spațiu pentru aplicații noi. Acum, sistemul de operare va muta în continuare lucrurile în jur pentru a face loc ca aplicațiile noi să fie încărcate în memoria RAM, dar acolo lucrurile ar putea începe să încetinească puțin - nu numai că trebuie să încarce aplicația, dar lucrurile trebuie amestecate în jurul valorii de RAM pentru a face loc pentru ca noile aplicații să se încarce.

S-ar putea să fi auzit expresia "RAM liber este ratat RAM" înainte și, în cea mai mare parte, este adevărat. Toate sistemele de operare bazate pe Unix, cum ar fi Android, de exemplu, sunt destul de bine cu RAM plin. Windows pe desktop funcționează mai bine atunci când există un pic de RAM gratuit, dar nu trebuie să vă faceți griji despre asta. RAM-ul poate fi în întregime complet plin de-a lungul timpului fără prea multe probleme.

În cazul în care începeți să treceți în încetinire, cu toate acestea, este cu RAM "organizație". Deoarece lucrurile sunt mutate în și din RAM, ei devin un fel de împrăștiate-bucăți de cod din același software pot fi găsite pe tot parcursul RAM. Vestea bună este că vitezele de citire / scriere RAM sunt insanely rapide, așa că căutarea și colectarea nu durează mult.

Cool, deci cum se poate reporni Ajutor?

O privire la ecranul de gestionare a memoriei Android.

De fapt, este foarte simplu: atunci când reporniți telefonul, tot ce este în RAM este eliminat. Toate fragmentele aplicațiilor care rulează anterior sunt curățate și toate aplicațiile deschise în prezent sunt ucise. Când telefonul se repornește, RAM-ul este, în principiu, "curățat", deci începeți cu o ardezie proaspătă.

Și cu asta, lucrurile s-au înrăutățit. Aplicațiile se încarcă și se lansează mai repede. Puteți comuta mai repede între aplicațiile care rulează. Și va rămâne așa ceva pentru câteva zile, poate chiar săptămâni. Nu cunosc pe nimeni care să-și reia telefonulacea de multe ori, deci nu este ceva de genul astaare să fie făcut. Unele sisteme de operare sunt mai bune la gestionarea memoriei decât altele, deci este doar ceva de remarcat. Nu veți observa întotdeauna amasiv îmbunătățirea performanței după ce reporniți.

Dar acest lucru nu doar îmbunătățește performanța sistemului de operare, ci rezolvă și probleme comune de aplicații din aceleași motive. Deci, dacă aveți probleme cu o anumită aplicație și închideți / redeschideți-o fără a remedia problema, este posibil ca o repornire să fie soluția.

De ce? Deoarece chiar și atunci când glisați o aplicație departe, părți din ea rămân încă în RAM. Repornirea curăță acele părți, așa că începe să curățe data viitoare. Acest lucru nu va rezolva problema întotdeauna, dar uneori se va întâmpla. Și merită întotdeauna o lovitură.

Desigur, repornirea nu este o soluție fixă. Dacă o problemă persistă după o repornire, există în mod evident o problemă mai mare la îndemână, care va justifica cercetări ulterioare. În mod similar, dacă vă aflați nevoit să reporniți telefonul de multe ori - spuneți, zilnic - pentru ca acesta să rămână utilizabil, probabil că aveți o problemă mai mare pentru a rezolva problema.