If-Koubou

De ce ați dori un televizor curbat sau un monitor computer?

De ce ați dori un televizor curbat sau un monitor computer? (Cum să)

Televizoarele curbate au fost peste tot la CES 2015. Nu exagerăm: Aproape toate televizoarele afișate au fost curbate în loc de plat! Dar care este avantajul unui televizor curbat, oricum?

Nu era vorba doar de televizoare. Samsung arăta și monitoarele curbate pe computer. Televizoarele 4K vor fi utile într-o zi, dar nu suntem foarte siguri de televizoarele curbate.

Afișaje curbate, ce?

Amintiți-vă când "ecranele plate" au fost lucrurile noi? Vechile monitoare CRT au fost curbate spre tine, iar ecrane plate păreau ca viitorul.

Ei bine, afișajele curbate sunt din nou "în" - cel puțin, producătorii de televizoare și monitori pe computer doresc să gândiți astfel. Amintiți-vă, totuși - aceștia sunt aceiași producători care au împins 3D TV doar câțiva ani în urmă și au renunțat acum la acele televizoare 3D.

Televizoarele curbate și monitoarele de calculator sunt exact ceea ce ei sună. Ecranul nu este un ecran plat, dar curbat - în jurul valorii de față, în teorie - pentru a oferi un câmp de vedere mai larg. Producătorii de televizoare par să creadă că acest lucru este mai degrabă imersiv.

Majorul Downsides

Producătorii nu au pus împreună un argument cu adevărat convingător pentru afișajele curbate. Se simt un fel de tehnologie de dragul tehnologiei. Și nu, liniile ca "Obiectele curbate sunt un declanșator al plăcerii și plăcerii în creierul nostru" la standul Samsung nu se consideră un argument bun!

Samsung, LG, Sony, TCL și alți diferiți producători de televizoare au dat seama cum să producă televizoare curbate și se manifestă prin acest lucru. Sunt un lucru nou pe care nu l-au putut produce decât acum câțiva ani.

Există câteva mari probleme cu televizoarele curbate. Cea mai mare problemă este unghiul de vizualizare precis necesar. Pentru a obține imaginea ideală, trebuie să vă aflați direct în fața televizorului curbat. Daca esti un pic cam afara, acel ecran curbat nu va arata destul de bine. Poate că nu este cea mai mare problemă, dar dacă aveți alți membri ai familiei sau prieteni care privesc televizorul curbat cu tine? Televizoarele curbate nu sunt bune pentru un număr mai mare de persoane. (Și norocul de a monta un televizor curbat pe un perete!)

Pentru a rezolva această problemă, Samsung și LG au prezentat televizoare "flexibile" anul trecut la CES 2014. Apăsați un buton de pe telecomanda televizorului și se va transforma între un ecran plat și un ecran curbat. Samsung și LG nu au arătat că în acest an, și ar fi un lucru destul de stupid de a cumpăra, chiar dacă au fost de vânzare. La urma urmei, un televizor flexibil ar fi mult mai scump decât chiar un televizor curbat.

Televizoarele curbate sunt mai scumpe pentru a fi fabricate și sunt, de asemenea, mai scumpe de cumpărat. Trebuie să plătiți mult mai mult pentru un ecran curbat decât un ecran plat. Și, sincer, ele nu arată neapărat mai bine când stați în fața lor. Sunt impresionante din punct de vedere tehnologic, dar arată puțin ciudat - un panou plat plăcut ar fi bine.

Avantajele teoretice

Ecranele curbate oferă teoretic un câmp vizual mai mare și o experiență mai "imersivă". Pentru a obține aceste beneficii, ai nevoie de un ecran masiv de 100 de inci, și trebuie să stai aproape de el. Acest lucru vă poate oferi o experiență mai cinematică. Dar probabil că nu vreți un televizor atât de mare și probabil că nu doriți să stați așa de aproape. Dacă aveți un televizor mai mic ca majoritatea oamenilor, un afișaj curbat nu are sens.

La CES 2015, TCL a prezentat un TV 4K curbat de 110 inch. La astfel de dimensiuni, un ecran curbat ar putea avea mai multă sens, astfel încât să puteți vedea câte puțin din afișajul masiv deodată. Dar nu veți mai avea un astfel de produs în curând, deoarece TCL nu are nici un plan să-l vândă. Ei au vrut doar să-l facă pe Samsung.

Samsung vinde în prezent un televizor 4K curbat de 55 de inchi pentru $ 1800 pe Amazon. Afișajul curbat va fi cu adevărat util numai dacă stați direct în fața televizorului și mult mai aproape decât în ​​mod normal. Este doar un gimmick la acea dimensiune.

De asemenea, un afișaj curbat poate reduce teoretic gradul de strălucire chiar pe televizor, dar acest lucru nu părea foarte evident pentru noi. Dacă doriți să reduceți orbirea, există lucruri mai bune pe care le puteți face, care nu vor avea un impact negativ asupra unghiurilor dvs. de vizualizare.

Și monitoare curbate pe calculator?

Toate sfaturile de mai sus sunt în principiu adevărate și pentru afișajele pe computer. Dacă nu înțelegeți de ce doriți să aveți un ecran curbat pentru calculatorul dvs., nu primiți unul. Probabil că ați putea obține mai multe plăci plate bune pentru același preț și plasați-le una lângă alta într-o configurație cu monitor dual sau cu un monitor triplu. Mai multe monitoare ar fi mai utile și mai funcționale.

S-ar putea să doriți un monitor de calculator de 4K, dar probabil că nu vreți unul curbat!

În cele din urmă, afișajele curbate vor permite existența unor noi tipuri de tehnologii. O bandă de mână cu un afișaj care curbează în jurul încheieturii dvs. are sens - Samsung Galaxy Fit funcționează exact în acest fel. Un afișaj curbat de smartphone ar putea avea și un sens. Dar televizorul de 50 inch din sufrageria dvs. nu trebuie să fie curbată - este doar un truc pe care îl veți plăti mai mult.

Vă recomandăm să nu cumpărați un televizor curbat. Producătorii nu au explicat de ce am vrea încă unul. Este destul de misto ca pot face afișe curbate - dacă ar avea doar un motiv real să le facă!