If-Koubou

De ce nu vă puteți infecta doar prin deschiderea unui e-mail (oricând)

De ce nu vă puteți infecta doar prin deschiderea unui e-mail (oricând) (Cum să)

Virușii de e-mail sunt reali, însă computerele nu sunt infectate doar prin deschiderea e-mailurilor. Doar deschiderea unui e-mail pentru a vedea este sigur - deși atașamentele pot fi totuși periculoase pentru a fi deschise.

Problemele de securitate anterioare cu Microsoft Outlook au avut ca rezultat o mulțime de pagube, iar unii oameni încă mai cred că doar deschiderea unui e-mail este periculoasă. Acest lucru nu este adevărat.

De ce deschiderea unui e-mail este sigură

E-mailurile sunt în esență texte sau documente HTML (pagini web). La fel ca deschiderea unui fișier text sau a unei pagini web în browserul dvs. ar trebui să fie în siguranță, deschiderea unui mesaj de e-mail ar trebui, de asemenea, să fie în siguranță. Indiferent dacă utilizați Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, Outlook, Thunderbird sau un alt client de e-mail pe bază de web sau desktop, deschiderea unui e-mail - chiar și unul suspect - ar trebui să fie în siguranță.

Cu toate acestea, unele e-mailuri pot încerca să vă infecteze după ce le deschideți. Acestea pot conține programe rău intenționate ca atașamente sau au link-uri către site-uri malware pline de programe malware și escrocherii. Ar trebui să executați numai atașamente de încredere - chiar dacă cineva în care aveți încredere vă trimite atașamentul fișierului cu un fișier .exe sau un alt fișier de programe, probabil că nu ar trebui să-l deschideți. Acestea pot fi compromise.

Ca și în cazul tuturor lucrurilor de pe web, nu ar trebui să executați programe care încearcă să se descarce automat pe computer după ce faceți clic pe un link.

De ce e-mailurile de deschidere au fost o dată nesigure

În trecut, Microsoft Outlook a avut o problemă serioasă de securitate. E-mailurile - care au fost odată doar text simplu - sunt, de asemenea, permise să conțină cod HTML: același cod ca paginile web ca acesta sunt scrise in. O vulnerabilitate Outlook a permis e-mailuri pentru a rula codul JavaScript și infecta computerul. Din acest motiv, deschiderea unui e-mail a fost potențial periculoasă.

Cu toate acestea, această vulnerabilitate a fost rezolvată. E-mailurile nu pot utiliza JavaScript. Clienții moderni de e-mail nu afișează automat imaginile în e-mailuri. Ca și în cazul browserelor web, al sistemelor de operare și al altor programe de calculator, găurile de securitate sunt uneori descoperite și patch-uri.

Atâta timp cât utilizați software actualizat - inclusiv clientul dvs. de poștă electronică, browserul, pluginurile browserului și sistemul de operare - ar trebui să aveți posibilitatea să deschideți mesajele de e-mail și să le vizualizați fără teamă.

Sfaturi de siguranță pentru e-mail

Fișierele atașate și link-urile din e-mail pot prezenta în continuare pericol. Urmați aceste bune practici pentru a vă menține în siguranță:

  • Păstrați actualizarea Clientului dvs. de e-mail, a browserului Web și a sistemului de operare: Actualizările software sunt importante, deoarece băieții răi găsesc în mod regulat găuri și încearcă să-i exploateze. Actualizările de software închid aceste găuri și vă protejează. Dacă rulați un browser și un client de e-mail învechit, ați putea fi compromis. (Dacă aveți instalat Java, ar trebui să îl dezinstalați sau cel puțin să dezactivați pluginul browserului pentru a vă proteja și pe dvs.)
  • Utilizați software antivirus: Pe Windows, software-ul antivirus este un strat important de protecție. Acesta vă poate ajuta să vă protejați atât de greșelile, cât și de erorile software care permit malware-ului să ruleze fără permisiunea dvs.
  • Nu executați atașamente periculoase: Dacă primiți un fișier PDF de la cineva, este probabil sigur să se deschidă (mai ales dacă cititorul PDF este actualizat). Cu toate acestea, dacă primiți dintr-o dată un e-mail cu un fișier .exe sau un alt tip de fișier potențial periculos pe care nu îl așteptați - chiar dacă este de la cineva pe care îl cunoașteți - probabil că nu ar trebui să rulați atașamentul. Exersați cu atenție deosebită atașamentele de e-mail - acestea sunt în continuare o sursă comună de infecții.
  • Fiți atenți la legături: Faceți clic pe link-uri ar trebui să să fie în siguranță, la fel cum încărcarea unui site web în browserul dvs. ar trebui să fie în siguranță. Cu toate acestea, în cazul în care link-ul pare că duce la un site plin de malware și acai berry escrocherii, probabil că nu ar trebui să faceți clic pe el. Dacă faceți clic pe un link, nu descărcați și nu executați fișiere potențial periculoase. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la phishing - dacă dați clic pe un link dintr-un e-mail care pare să fie de la bancă și vă sfătuiește pe un site similar, ar putea să nu fie site-ul băncii dvs., ci un impostor inteligent.

Pentru mai multe informații despre e-mailurile de phishing periculoase, citiți secțiunea "Securitatea online": ruperea anatomiei unui e-mail de phishing.

Există o varietate de probleme pe care le-ați putea întâlni prin e-mail: atașamente periculoase ale fișierelor, escrocherii care încearcă să vă ia banii, e-mailuri de phishing care încearcă să vă fure datele dvs. personale și linkuri către site-uri periculoase. Cu toate acestea, doar deschiderea unui e-mail nu trebuie să cauzeze probleme.