If-Koubou

De ce ar copia o imagine mare în Clipboard Freeze un computer?

De ce ar copia o imagine mare în Clipboard Freeze un computer? (Cum să)

Uneori, se întâmplă ceva cu adevărat ciudat atunci când folosim computerele noastre care nu au nici un sens ... cum ar fi copierea unei imagini simple pe clipboard și pe computerul înghețat datorită acesteia. O imagine este o imagine, nu? Postul SuperUser de astăzi are răspunsul la o dilemă a cititorului nedumerit.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Imagine originală prin Wikimedia.

Intrebarea

Cititorul SuperUser Joban Dhillon vrea să știe de ce copierea unei imagini în clipboard-ul de pe calculatorul său îl îngheață:

M-am înșelat cu niște imagini cu hărțile de înălțime și am găsit-o pe aceasta:

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/Srtm_ramp2.world.21600×10800.jpg)

Imaginea are o dimensiune de 21.600 * 10.800 pixeli. Când fac clic dreapta și selectez "Copiați imaginea" în browserul meu (utilizez Google Chrome), acesta încetinește calculatorul până când acesta se blochează. După aceea, trebuie să repornească. Sunt curios de ce se întâmplă acest lucru. Presupun că este dimensiunea imaginii, deși este doar de aproximativ 6 MB când este salvată pe calculatorul meu. De asemenea, folosesc Windows 8.1

De ce ar fi o imagine simplă să înghețe computerul lui Joban după copierea lui în clipboard?

Răspunsul

Contribuitorul Mokubai de la SuperUser are răspunsul pentru noi:

"Copiați imaginea" copiază în clipboard datele brute de imagine, mai degrabă decât fișierul de imagine în sine.

Datele brute de imagine vor fi 21.600 x 10.800 x 3 (imagine pe 24 biți) = 699.840.000 de octeți de date. Aceasta este aproximativ 700 MB de date pe care browserul dvs. încearcă să le copieze în clipboard.

JPEG comprimă datele brute folosind un algoritm cu pierderi și poate obține compresie destul de bună. De aici comprimat fișierul este de numai 6 MB.

Motivul pentru care îl face să încetinească calculatorul este că probabil vă umple memoria cu cel puțin cele 700 MB de date de imagine pe care browserul dvs. le utilizează pentru a vă arăta imaginea, încă 700 MB (împreună cu orice alt motiv din clipboard există) pentru a stoca în clipboard, și o cantitate nesemnificativă de putere de procesare pentru a converti imaginea într-un format care poate fi stocat în clipboard.

Există șanse ca, dacă aveți mai puțin de 4 GB de memorie RAM fizică, atunci acele copii ale datelor de imagine forțează computerul să memoreze pagina spre fișierul swap, în încercarea de a îndeplini ambele cereri de memorie în același timp. Acest lucru va determina ca programele și accesul la disc să fie leneși pe măsură ce utilizează discul și să încerce să utilizeze datele care ar fi putut fi pagerate.

Pe scurt: Nu utilizați clipboard-ul pentru imagini uriașe decât dacă aveți o mulțime de memorie și puțin timp de pierdut.

Ca niște grafice frumoase? Așa se întâmplă când încărc acea imagine în Google Chrome, apoi o copiez în clipboardul de pe aparatul meu, cu o memorie RAM de 12 GB:

Se porneste la punctul inferior, folosind 2,8 GB de memorie RAM, incarcand imaginea pana la 3,6 GB (aproximativ 700 MB), apoi copiindu-l in picioare pana la 6,3 GB de memorie RAM inainte de a se stabili inapoi la 4.5-ish vă așteptați să vedeți pentru un program și două copii ale unei imagini destul de mari.

Este un volum de 3.7 GB de date de imagine care au fost lucrate la vârf, ceea ce este probabil imaginea inițială, o cantitate rezervată pentru clipboard și, probabil, o pereche de tampoane de conversie. Acest lucru este suficient pentru a aduce orice gen de mașină cu mai puțin de 8 GB de memorie RAM în genunchi.

Ciudat, a face același lucru în Firefox doar copiază imaginea fişier mai degrabă decât imaginea date (fără supratensiunea de memorie înfricoșătoare).

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.