If-Koubou

De ce nu mai aveți nevoie de un smartphone scump

De ce nu mai aveți nevoie de un smartphone scump (Cum să)

Până de curând, aveați nevoie să cheltuiți sute de dolari - adesea 649 dolari sau "199 dolari cu un contract de doi ani" - pentru a obține un smartphone cu performanțe bune care ar putea rula cele mai recente aplicații. Smartphone-urile solide sunt acum mult mai ieftine.

Dacă aveți bani să cheltuiți - sau dacă veți fi blocați oricum într-un contract de lungă durată - smartphone-urile scumpe au valoare în continuare. Acestea vor avea cele mai clare ecrane, hardware-ul cel mai rapid și cele mai noi caracteristici. Dar ele nu sunt obligatorii pentru a avea o experienta buna in smartphone-uri.

Telefoane inteligente ieftine până până recent

Dacă ați intrat într-un magazin de smartphone-uri al unui operator de telefonie mobilă cu doar câțiva ani în urmă, ați văzut probabil smartphone-uri ieftine pentru clienții preplătite. Samsung a făcut telefoane ca aceasta - de exemplu, Samsung Galaxy Ace lansat în 2011. Telefoane ca aceasta doar nu au fost foarte bune. Dacă le-ați folosit vreodată - chiar chiar în magazin - ați observat că CPU-ul telefonului nu a putut ține pasul cu interfața sa. Acțiuni simple cum ar fi mutarea între ecranele de start sau derularea într-un browser web tras. Afișajele lor erau adesea foarte slabe și aveau foarte puțin loc pentru aplicațiile și alte date. Camerele lor erau adesea aproape inutilizabile. Astfel de telefoane au avut de multe ori versiuni foarte vechi, învechite de Android și nu ar primi niciodată o actualizare la o versiune mai nouă, cum ar fi cele mai scumpe telefoane emblematice de multe ori.

Aceste telefoane au funcționat din punct de vedere tehnic, oferindu-vă o experiență smartphone Android - doar una lentă, foarte limitată. Diferența dintre un astfel de telefon ieftin și un telefon Android mai scump sau iPhone a fost uriașă.

Chiar și aceste smartphone-uri ieftine și de rău au fost o îmbunătățire - în fața lor, ați fi obținut un telefon cu funcții la același preț. Orice smartphone ar fi fost în afara acestui interval de prețuri.

Smartphone pentru Toți

Atât Google Android, cât și Microsoft Windows Phone se confruntă cu o creștere semnificativă în segmentul low-end al pieței din întreaga lume. Oamenii care nu au 700 de dolari să scadă pe un iPhone cumpără smartphone-uri. Acest accent din ce în ce mai mare pe smartphone-urile ieftine a beneficiat de toată lumea. Cu Android 4.4, Google sa concentrat pe îmbunătățirea performanței Android pe hardware-ul inferior, reducând dramatic cantitatea de memorie pe care trebuie să o funcționeze Android. Windows Phone funcționează întotdeauna bine și pe hardware-ul inferior.

Programul "Android One" al companiei Google încearcă în prezent să împingă telefoane Android de foarte mare capacitate. Microsoft se concentrează și pe segmentul low-end cu afacerea smartphone Nokia Lumia - majoritatea oamenilor cumpără aceste dispozitive Windows Phone, deoarece sunt foarte ieftine.

Desigur, software-ul este doar o mică parte din poveste. Hardware-ul sa îmbunătățit dramatic și a devenit mult mai ieftin, ceea ce permite telefoanele smartphone mult mai ieftine - dar totuși capabile.

Telefoanele Nexus nu mai sunt telefoane inteligente pentru buget

Telefoanele Google Nexus au fost odată văzute ca smartphone-uri cu buget. Ai putea obține un Nexus 4 pentru $ 299 sau un Nexus 5 pentru $ 349 - atât fără contract! Acest lucru poate suna ca o mulțime, dar iPhone 6 va fi de 649 dolari off contract. Când Google a scăzut prețul originalului Nexus 4 la 199 de dolari pentru a-și goli inventarul, au fost o opțiune de buget excelentă. Acum puteți obține opțiuni capabile pentru mult mai ieftin la prețuri normale.

Telefoanele Google Nexus seamănă mai degrabă cu telefoanele cu rază medie de acțiune - asta datorită opțiunilor bugetare chiar mai ieftine care apar pe piață.

Smartphone-urile ieftine nu oferă o experiență rea

Experiența sub-par a telefoanelor cu interfață lentă, laggy a fost alungată de unele dintre cele mai ieftine telefoane disponibile astăzi.

În arena Android, Moto G Motorola G costă doar 179 dolari, fără nici un contract. Nu are un ecran mic și ieftin - are un ecran spațios de 5 inci. Acesta nu va fi cel mai clar panou de afișare dacă îl plasați lângă un telefon de $ 649, dar nu este rău. Telefonul rulează cea mai recentă versiune Android - Android 4.4.4. Ars Technica a descoperit că aparatul foto era cam la fel de bun ca aparatul de fotografiat de pe iPhone 4S - un iPhone mai vechi, dar unul care costă încă 450 de dolari astăzi. Datorită marșului de tehnologie, acest CPU al telefonului de 179 dolari pare la fel de puternic ca și procesorul găsit în Samsung Galaxy S3. Nu veți avea o interfață extra-lentă - veți avea un ecran mare, o cameră decentă, cea mai recentă versiune Android și abilitatea de a rula practic orice aplicație Android cu performanțe bune - toate pentru $ 179.

Dacă suma de 179 USD este prea mare pentru dvs., puteți obține și un Moto E. Nu are aceleași specificații, dar este disponibil pentru doar 129 USD.

Microsoft Windows Phone a făcut o treabă bună și la cel mai mic nivel. Nokia Lumia 520 poate fi de multe ori achiziționat pentru mai puțin de 100 de dolari deblocat și fără un contract - cu unele oferte, chiar a fost de până la 40 dolari. Acest telefon are un ecran mai mic și hardware non-fast, iar Windows Phone limitează selecția aplicației sale, dar este imposibil să negăm cât de bună este o afacere. Cu câțiva ani în urmă, 50 de dolari ar fi obținut un telefon cu funcții ieftine - acum vă poate oferi un smartphone cu un browser complet și un magazin de aplicații, chiar dacă acesta este un telefon Windows.

Nu suntem aici pentru a vă recomanda să achiziționați un telefon Moto G sau un telefon ieftin Lumia - nu ezitați să faceți cumpărături pentru un alt telefon. Acestea sunt doar două dintre opțiunile standout din ultimul an, care au dovedit că nu trebuie să cheltuiți peste 600 de dolari sau să fiți blocați într-un contact scump pentru a avea o experiență de smartphone bună. Chiar dacă vă bazați pe serviciul de plată prepaid fără un contract, puteți obține un telefon frumos pentru mai puțin de 199 dolari veți plăti pentru un nou Apple iPhone sau Samsung Galaxy S pe bază de contract.

Credit de imagine: Karlis Dambrans pe Flickr, .angels. pe Flickr, Karlis Dambrans pe Flickr, John Karakatsanis pe Flickr, Vernon Chan pe Flickr