If-Koubou

De ce nu aveți nevoie să instalați un paravan de protecție terț (și când faceți)

De ce nu aveți nevoie să instalați un paravan de protecție terț (și când faceți) (Cum să)

Firewall-urile sunt o bucată importantă de software de securitate și cineva încearcă întotdeauna să-ți vândă unul nou. Cu toate acestea, Windows a venit cu propriul firewall solid de la Windows XP SP2, și este mai mult decât suficient de bun.

De asemenea, nu aveți nevoie de o suită completă de securitate pe Internet. Tot ce trebuie să instalați pe Windows 7 este un antivirus - și Windows 8 vine în sfârșit cu un antivirus.

De ce, în mod cert, aveți nevoie de un paravan de protecție

Funcția principală a unui paravan de protecție este de a bloca conexiunile de intrare nerecuperate. Firewall-urile pot bloca în mod inteligent diferite tipuri de conexiuni - de exemplu, pot permite accesul la acțiunile de fișiere de rețea și la alte servicii atunci când laptopul este conectat la rețeaua de domiciliu, dar nu și atunci când este conectat la o rețea Wi-Fi publică într-o cafenea.

Un firewall ajută la blocarea conexiunilor la serviciile potențial vulnerabile și controlează accesul la serviciile de rețea - în special acțiunile de fișiere, dar și alte tipuri de servicii - care ar trebui să fie accesibile numai pe rețelele de încredere.

Înainte de Windows XP SP2, când paravanul de protecție Windows a fost actualizat și activat în mod implicit, sistemele Windows XP conectate direct la Internet s-au infectat după o perioadă de patru minute în medie. Viermii ca viermele Blaster au încercat să se conecteze direct la toată lumea. Pentru că nu avea un firewall, Windows a lăsat viermele Blaster chiar acolo.

Un paravan de protecție ar fi protejat acest lucru, chiar dacă software-ul Windows de bază este vulnerabil. Chiar dacă o versiune modernă a Windows este vulnerabilă la un astfel de vierme, va fi extrem de dificil de infectat computerul, deoarece firewall-ul blochează toate astfel de trafic.

De ce paravanul de protecție Windows este, de obicei, destul de bun

Paravanul de protecție Windows execută aceeași lucrare de blocare a conexiunilor primite ca un paravan de protecție terță. Terminalele de protecție de la terți, cum ar fi cea inclusă cu Norton, pot apărea mai des, informându-vă că lucrează și vă cer informații, dar firewall-ul Windows își face în mod constant munca inofensivă în fundal.

Este activată în mod prestabilit și ar trebui activată în continuare dacă nu l-ați dezactivat manual sau nu ați instalat un paravan de protecție terță. Puteți găsi interfața acestuia în Windows Firewall în Panoul de control.

Când un program dorește să primească conexiuni primite, trebuie să creeze o regulă de firewall sau să deschidă un dialog și să vă solicite permisiunea.

Dacă tot ce vă interesează este să aveți un firewall pentru a bloca conexiunile de intrare, nu există nimic în neregulă cu paravanul de protecție Windows.

Când doriți un paravan de protecție terț

Implicit, paravanul de protecție Windows numai face ceea ce este cu adevărat important: blocarea conexiunilor de intrare. Are unele caracteristici mai avansate, dar ele sunt într-o interfață ascunsă, mai greu de folosit.

De exemplu, majoritatea firewall-urilor terță parte vă permit să controlați cu ușurință ce aplicații de pe computer se pot conecta la Internet. Ele vor afișa o casetă atunci când o aplicație inițiază mai întâi o conexiune de ieșire. Acest lucru vă permite să controlați ce aplicații de pe computerul dvs. pot accesa Internetul, blocând anumite aplicații de conectare. Acest lucru poate fi un pic enervant, dar vă oferă mai mult control dacă sunteți un utilizator de putere.

Nota editorului: Dacă doriți un paravan de protecție cu multe caracteristici, GlassWire este un paravan de protecție terță parte pe care îl iubim cu adevărat. Mai degrabă decât să fiți un paravan de protecție, vă arată de asemenea grafice frumoase ale activității rețelei, vă permite să analizați exact ce aplicație se conectează la unde și la ce lățime de bandă o utilizează o aplicație individuală.

GlassWire are, de asemenea, un set de instrumente de verificare a securității rețelei, cum ar fi detectarea schimbării fișierelor de sistem, detectarea schimbării listei de dispozitive, detectarea schimbării informațiilor despre aplicații, monitorizarea ARP-ului. Nu este doar un paravan de protecție, ci un sistem complet de detectare a intruziunilor.

Ei au o versiune gratuită care funcționează bine, dar vă sugerăm să plătiți pentru versiunea completă, care are mai multe caracteristici decât putem chiar lista. Este bine meritat.

Glasswire este un paravan de protecție Windows cu caracteristici uimitoare.

Caracteristici avansate ale Windows Firewall

Paravanul de protecție Windows are de fapt mai multe caracteristici decât s-ar putea aștepta, deși interfața sa nu este la fel de prietenoasă:

  • Windows oferă o interfață de configurare a firewall-ului avansat, unde puteți crea reguli de firewall avansate. Puteți crea reguli care să împiedice conectarea anumitor programe la Internet sau să permită unui program să comunice numai cu anumite adrese.
  • Puteți utiliza un instrument terță parte pentru a extinde paravanul de protecție Windows, forțându-l să vă solicite permisiunea de fiecare dată când un nou program dorește să se conecteze la Internet.

Comparați această interfață cu GlassWire și decizia este destul de clară: dacă doriți doar bază, lipiți cu paravanul de protecție Windows. Dacă doriți ceva mai avansat, GlassWire este mult mai bun decât paravanul de protecție Windows "Advanced".

Un paravan de protecție terță este un instrument de utilizator de putere - nu o parte esențială a software-ului de securitate. Paravanul de protecție Windows este solid și demn de încredere. În timp ce utilizatorii pot face o întrebare despre rata de detectare a virusului Microsoft Security Essentials / Windows Defender, paravanul de protecție Windows nu face decât o sarcină de blocare a conexiunilor primite ca și alte firewall-uri.