If-Koubou

De ce nu aveți nevoie să rulați scanări antivirus manual (și când faceți)

De ce nu aveți nevoie să rulați scanări antivirus manual (și când faceți) (Cum să)

Deschideți în mod regulat programul antivirus și rulați scanările? Microsoft Security Essentials și alte programe antivirus cred că trebuie să vă avertizeze că computerul dvs. ar putea fi expus riscului dacă nu ați făcut acest lucru într-o perioadă de timp.

În realitate, aceste scanări manuale nu sunt tot ceea ce s-au spart. În general, puteți ignora antivirusul și vă va face treaba în fundal fără nici un ajutor din partea dvs., avertizându-vă numai atunci când găsește o problemă.

De ce scanează manual Antivirus nu sunt necesare

Antivirusul dvs. rulează întotdeauna în fundal. Monitorizează procesele care rulează pe sistemul dvs., asigurându-se că nu se execută procese rău intenționate. Ori de câte ori descărcați un fișier nou sau deschideți un program, antivirusul dvs. intră rapid, examinând fișierul și comparându-l cu viruși, înainte de a permite acestuia să ruleze. Dacă descărcați un virus, antivirusul dvs. va observa fără a fi nevoie să scanați nimic. De exemplu, încercați să descărcați fișierul de testare EICAR - antivirusul dvs. va intra în acțiune și va rezolva fișierul fără a fi nevoie de scanări manuale necesare.

Această caracteristică este în general cunoscută sub numele de scanare de fundal, protecție în timp real, protecție rezidentă, scanare la cerere sau ceva similar

Cu alte cuvinte, nu este necesar să rulați scanări manuale, deoarece antivirusul dvs. a verificat deja toate fișierele de programe malware în momentul în care au ajuns. Este, de asemenea, conștient de toate software-ul care rulează pe sistemul dvs. Programul dvs. antivirus nu are nevoie să faceți clic pe un buton - este deja de lucru.

Antivirusul dvs. probabil are deja propriile scanări manuale, oricum. Antivirusurile rulează în general scanează sistemul în fundal o dată pe săptămână, fără a vă întrerupe.

Mesajul Microsoft Security Essentials este deosebit de prost. Dacă MSE crede într-adevăr că este necesară o scanare manuală, MSE are capacitatea de a efectua scanarea în fundal, în loc să-i sperie pe utilizatori să facă clic pe un buton.

Când trebuie să executați scanează manual

Verificările manuale sunt în continuare utile, dar nu este necesar să deschideți în mod regulat programul antivirus și să le inițiați:

  • Când instalați un antivirus: Când instalați pentru prima dată un antivirus, acesta va efectua o scanare completă a sistemului imediat. Aceasta permite antivirusului să vă asigure că computerul este într-o stare curată și că nu aveți viruși care se ascund în fișiere nedeschise de pe hard disk. După efectuarea acestei scanări, antivirusul dvs. poate avea încredere că sistemul dvs. este sigur. Cu toate acestea, acesta va scana în continuare fișierele malware atunci când le deschideți.
  • Verificați dacă malware-ul a murit mai devreme: Antivirusurile utilizează "fișiere de definiție", care sunt actualizate periodic. Aceste fișiere conțin, în esență, un catalog de malware identificat, iar antivirusul dvs. compară programele pe care le rulați în catalog, pentru a verifica dacă acestea se potrivesc. Este posibil ca un virus latente să se ascundă într-un fișier executabil adânc pe unitatea hard disk pe care antivirusul dvs. a ratat-o ​​în timpul primei scanări manuale. Dacă a fost adăugată o definiție a virusului pentru acel tip, un program malware - sau euristicile antivirus - s-au îmbunătățit - acesta va prinde doar virusul latent când efectuați o scanare manuală. Cu toate acestea, virusul va fi prins dacă încercați să rulați fișierul care conține virusul sau în timpul unei scanări complete sistem programate în mod regulat.
  • Obțineți un al doilea aviz: Ar trebui să aveți un singur program antivirus care să ruleze simultan, deoarece mai multe programe antivirus de scanare de fundal pot interfera unele cu altele și pot cauza probleme cu computerul. Dacă doriți să scanați computerul cu mai multe programe antivirus, va trebui să efectuați o scanare manuală cu al doilea program antivirus, în loc să utilizați funcția de scanare de fundal.

De ce protecția de fundal este mai bună decât scanarea manuală

Puteți dezactiva opțional scanarea de fundal în unele programe antivirus și pur și simplu efectuați scanări manual, dar nu ar trebui să.

Gândiți-vă la calculatorul dvs. ca la casa dvs. și la protecția antivirusului de scanare de fundal ca gardă de siguranță la ușa din față și frisking oricine încearcă să intre în casa ta. O scanare manuală este echivalentă cu faptul că gardianul de securitate caută intrușii fiecare centimetru din casa ta.

Dacă verificați deja pe toți cei care intră în casa dvs., nu este nevoie să căutați în fiecare colț al casei dvs. pentru oameni răi. De fapt, este mult mai bine să vă păziți ușa pentru că puteți să prindeți amenințări înainte de a le permite - dacă prindeți pe cineva ascuns într-un colț închis al casei sau PC-ului, cine știe ce au făcut în perioada dintre când au fost permise și când le-ați prins. Odată ce software-ul rulează pe computerul dvs., acesta are și potențialul de a se ascunde și de a împiedica programul antivirus - și chiar Managerul de activități Windows - să vadă că rulează. Software-ul care face acest lucru este, în general, cunoscut sub numele de rootkit.

Doriți să prindeți programele malware înainte ca virusul să pornească (și să infecteze) computerul dvs., deci lipiți de scanarea automată a fundalului în locul scanărilor manuale. Chiar dacă scanați manual fiecare program pe care îl descărcați înainte de al rula, ar trebui să utilizați scanarea automată pentru a obține protecția maximă împotriva atacurilor de la zero și a altor amenințări la adresa securității.

Unele suite de securitate pot elimina cookie-urile atunci când efectuați o scanare manuală, referindu-le la acestea ca la "amenințări". Aceasta este o modalitate foarte bună ca suita de securitate să pretindă că face ceva valabil și justifică prețul său. Dar nu aveți nevoie de o suită completă de securitate, oricum - și puteți oricând să vă dezactivați automat cookie-urile, dacă doriți să scăpați de ele.