If-Koubou

De ce tu (probabil) nu ai nevoie de un GPU nebun-puternic ca GTX 1080 Ti

De ce tu (probabil) nu ai nevoie de un GPU nebun-puternic ca GTX 1080 Ti (Cum să)

Pentru noi, jucători de PC, există o dorință pentru cea mai recentă și cea mai mare hardware, și există un cachet clar pentru a avea cea mai tare și mai rapidă platformă pe bloc. Dar pe piața jocurilor de noroc pe PC-uri de astăzi, nu există niciun motiv pentru a plăti pentru cea mai rapidă placă grafică (și costisitoare) pe care o puteți potrivi în cazul dumneavoastră.

Am auzit deja un milion de tastaturi mecanice care aruncau un răspuns în comentariile, dar permiteți-mi să mă explic. Nu mă înțelegeți greșit: dacă o placă grafică de 700 de dolari este ceea ce într-adevăr doriți, cu adevărat doriți și aveți venitul disponibil pentru a permite acest lucru, mergeți la el. Dar, după ce ați citit următoarele puncte, s-ar putea să decideți doar că o carte mai ieftină și economiile de care merită să fie luate în considerare.

Jocurile grafice video sunt super eficiente acum

Pretindeți-vă, pentru o clipă, că sunteți un dezvoltator de jocuri. Vrei cât mai mulți oameni să joci jocul tău, pentru că asta înseamnă că vor face cât mai mulți oamenia cumparajocul tău. În mod obișnuit, acest lucru înseamnă dezvoltarea acestuia pentru mai multe console (ținte hardware simple, în general statice, cu milioane de utilizatori) și o mare parte a pieței de jocuri pe PC.

Dar ultimul punct este mult mai nebulos. Doar între cele cinci componente principale ale procesorului, GPU-ului, plăcii de bază, hard diskului sau SSD-ului și monitorului, există milioane de permutări posibile ale unui "PC de jocuri". Este mai mult sau mai puțin imposibil să proiectezi un joc pentru oricare dintre ele, astfel încât dezvoltatorii încearcă să atingă obiective de performanță largi. Aceste obiective includ, în general, o mulțime de carduri grafice medii și joase, deoarece editorii și dezvoltatorii jocurilor video preferă să vândă jocuri video cât mai multor persoane.

Iată cerințele de sistem pentru Overwatch. Ai putea să-l rulați pe un prăjitor de pâine dacă ați conectat o veche GeForce 8800 prafuită.

Motoarele grafice, pâinea software din sandwich-ul de divertisment al jocului dvs. video, sunt acum reglate și actualizate pentru a funcționa extrem de bine pe hardware-ul low-end. Titluri populare cum ar fi Overwatch, Liga rachetelor, și DOTAsunt făcute astfel încât să poată funcționa pe sisteme low-end. Și uneori chiar jocurile mari, bombastice, grafice grele pot totuși să funcționeze ridicol de bine la low-end: iată versiunea 2016 aDOOM, un shooter extrem de rapid și complex, care rulează la 30 de cadre pe secundă cu rezoluție redusă pe suprafața Pro 2. Acesta este un procesor integrat Intel HD 4400 GPU - un procesor mic de laptop pentru copii mici!

Nu este convingător? Destul de corect - dacă citiți acest articol, probabil că vă gândiți la o actualizare GPU pentru calculatorul desktop de dimensiuni mari. Iată același joc care rulează pe NVIDIA GT 730, o cartelă grafică abia acolo care se vinde pentru aproximativ 60 de dolari.

Acum, să presupunem că aveți un buget puțin mai flexibil, unul care se întinde la 150 de dolari. Acesta este un pic dincolo de gama de achiziții a impulsurilor celor mai multe persoane, dar cu mult sub costul unei console de jocuri sau chiar al unui GPU de la mijlocul gamei. Acest videoclip are Radeon RX 560, aproximativ $ 130, într-o configurație cu buget mediu. Lipsesc unele dintre cele mai bune efecte speciale pe care le doresti, dar acum obtineti rezolutie de 1080p si peste 60 de cadre pe secunda, lucru pe care majoritatea monitorilor il pot afisa, toate pentru mai putin decat costulDestinși DLC-ul său.

Ceea ce mă aduce la cel de-al doilea punct al meu.

Gaming-urile Gaming depășesc acum majoritatea monitoarelor

Cu excepția cazului în care ați construit personalizat PC-ul și ați selectat monitorul în mod special pentru jocuri cu rate înalte, orice placă grafică de nivel mediu va depăși capacitățile monitorului. Ce vreau sa spun prin asta? E vorba de rata de reîmprospătare.

Rata de reîmprospătare a unui panou LCD se referă la câte ori își actualizează imaginea în fiecare secundă. 60 hertz este destul de standard: 60 de imagini afișate pe secundă, puțin mai mult decât dublul frameratelor de televiziune și filme standard. Acest standard este motivul pentru care jucătorii sunt atât de concentrați pe 60 de cadre pe secundă în jocurile lor. Dacă jocul dvs. rulează la mai mult de 60FPS pe monitorul dvs. de 60 de hertzi, este imposibil pentru ochii dvs. să observe orice pierdere a calității animației, dacă nu scade sub ea - nu pentru că ochii nu pot percepe mai mult de 60FPS, dar pentru că monitorul dvs. de 60Hz este incapabil de afișarea mai mult de 60PS.

Monitoarele au devenit foarte ieftine în ultimii ani datorită economiilor de scară, dar chiar și așa, majoritatea oamenilor cumpără ceva cu un panou care nu depășește 24 "în diagonală, cu o rezoluție de 1080p. Deci, chiar și un joc vizual intensDOOMpot sta destul de frumos pe un GPU de sub $ 200 și pot oferi o grafică mai bună decât cea pe care monitorul dvs. o poate afișa.

Acest monitor probabil că nici nu vă va acționa dacă nu folosiți cel puțin o cartelă de 500 de dolari pentru ao alimenta.

Desigur, există excepții de la acest lucru. Dacă ați cumpărat un monitor de 4K sau ultrawide cu o rezoluție care depășește cu mult 1080p, veți avea nevoie de ceva mai bun. Ditto pentru monitoarele scumpe de marcă gamer care oferă rate de reîmprospătare de până la 144 de jocuri hertz-60 FPS va părea încă minunat pe aceste modele, dar ele vor arăta chiar mai bine dacă aveți sucul să-l îngroape până la puterea maximă a monitorului. Dar dacă aveți un monitor mai obișnuit sau mai vechi și nu intenționați să îl actualizați în curând, într-adevăr nu trebuie să cheltuiți mai mulți bani pe placa grafică.

Unitățile de procesare scumpe au întârzieri serioase de diminuare

Propunerea de valoare pentru cardurile grafice tinde să se schimbe cu tehnologia disponibilă și piața de consum. Dar există întotdeauna un punct în care cheltuirea mai multor bani vă devine mai puțină putere, deoarece GPU-urile super-scumpe sunt făcute și rezervate persoanelor cu venituri mari și bugete înalte.

Prin urmare, conceptul de "loc dulce", prețul în care cheltuieți mai mulți bani pe placa grafică vă oferă mai puțină putere și mai puțină putere pentru fiecare dolar suplimentar pe care îl cheltuiți.În funcție de an, locul dulce se situează în general între 200 și 400 de dolari. Permiteți-mi să vă dau un exemplu.

Iată un punct de referință GPU difuzat de la TechSpot.com, care testează Destinul 2 pe 30 de carduri diferite de cele mai ieftine de pe piață până la cele mai scumpe, toate cu configurații PC identice. Nu este platoul din jurul graficului: între GTX 1060, o carte de $ 250 de un an și versiunea de 4GB a furiei R9, un card care costa 550 $ când a fost lansat cu doar un an mai devreme, diferența dintre cadrele pe secundă sunt doar 10. Și, din nou, ambele sunt cu mult peste acea țintă de 60 de cadre pe secundă, chiar și la o rezoluție mai mare de 1440p.

Este o diferență de preț de 300 de dolari în valoare de 10 cadre suplimentare pe secundă? Nu cu excepția cazului în care minți în fundal. Salturile de performanță sunt mai bune la capătul superior, dar creșterile mari nu vin din nou până când nu sunteți în gama de 600 $ - și pentru asta ați putea cumpăra un card de 300 $ plus un al doilea upgrade major pentru PC-ul dvs. o unitate SSD spațioasă sau un monitor mai mare, mai fanionar. De asemenea, luați în considerare faptul că, dacă calculatorul dvs. are mai mult de trei sau patru ani, componente cum ar fi procesorul și memoria RAM ar putea să limiteze oricum capacitățile grafice ale cardurilor scumpe.

Din nou, punctul aici nu este să te descurajezi să cheltuiți o grămadă de bani pe GPU-ul tău dacă vrei cu adevărat. Este doar să subliniez că există probabil căi mai eficiente și mai eficiente pentru a pune acești bani în folosință dacă aveți un buget și doriți ca jocurile dvs. să strălucească.

Există întotdeauna un pește mai mare

Cu scuze pentruPhantom Menacerețineți că, odată ce ați petrecut o plată în numerar pe un nou GPU, nu va fi nouă pentru mult timp. (De fapt, acest sfat este destul de bun dacă cumpărați și o mașină). Undeva între 1 și 6 luni de la cumpărare, NVIDIA sau AMD vor anunța o placă grafică mai nouă, mai puternică și mai obiectivă care vor costa la fel și vor face mai mult sau vor costa mai puțin și vor face același lucru.

În curând, GTX Titan X ... X. Bigger. Mai puternic. Mai mult afirmând viața.

Caracterul uman general ne face să ne dorim cele mai bune lucruri, iar companiile de tehnologie iubesc exploatarea acestei dorințe. Dar asta functioneaza doar daca elibereaza modele noi si imbunatatite tot timpul - de aceea Apple face un iPhone nou la intervale de aproape un an. Și e bine! Tehnologia nouă, grozavă este minunată și, ca un tehnician general, mă bucur mult mai mult decât majoritatea oamenilor. Dar este important să vă amintiți că o cartelă grafică mai bună, mai strălucitoare sau un telefon sau o mașină nu face ca lucrurile care au venit înainte să fie mai puțin eficiente. Sau strălucitoare.

Ideea este că, dacă plătiți o primă pentru o placă grafică pentru că doriți ca sentimentul de a avea cel mai bun pe piață sau chiar cel mai bun din gama de prețuri, acel sentiment va dispărea mai devreme decât crezi. Și din moment ce nu va fiaceamult mai bună decât cea pe care o ai și cea pe care o ai nu este chiaraceamult mai bună decât cea pe care ați fi putut-o cumpăra dacă ați fi mai frugal, sentimentul ar putea ajunge să costă câteva sute de dolari ... înainte să dispară rapid.

Cine este cu adevarat Face Aveti nevoie de un GTX 1080 Ti?

Mă bucur că ați întrebat, pentru că nu am vrut să închei acest articol pe o notă mai mică. Pentru a-mi reitera punctele de mai sus, oamenii care voi a se vedea un beneficiu distinct de la un card Ti 1080 sau similar sunt:

  • Jucătorii cu un monitor de înaltă rezoluție, de înaltă frecvență de reîmprospătare, care au hardware-ul pentru al susține
  • Jucătorii care au suficiente venituri care pot fi plătite că o carte de 600-100 de dolari nu le va afecta bugetul
  • Jucătorii care sunt pasionați de a avea cel mai bun hardware în mod obiectiv, tot timpul și ajustă bugetul în consecință

E vorba de asta. Și dacă sună un fel de respingător sau reductiv, nu este așa. Ăsta este un lucru bun! Piața hardware a PC-urilor de jocuri este la un moment excelent în care aveți opțiuni pentru performanțe fantastice la toate nivelurile de buget. Nu uitați că luați în considerare o cartelă de la mijlocul distanței care probabil corespunde tuturor nevoilor dvs. sau o placă grafică high-end și o lună de fidea ramen microwave.