If-Koubou

De ce ar trebui să conectați un PC la televizor (nu vă îngrijorați, este ușor!)

De ce ar trebui să conectați un PC la televizor (nu vă îngrijorați, este ușor!) (Cum să)

Conectarea unui PC la televizor este simplă. Tot ce veți avea nevoie de obicei este un cablu HDMI, iar apoi puteți accesa toate serviciile media, site-ul de streaming și jocul PC - pe televizor.

Căsuțele de streaming simple, cum ar fi Roku, Chromecast, Fire TV, Apple TV și altele, sunt încă slick și convenabile. Dar nu fiecare aplicație este pe fiecare cutie - un PC vă oferă acces la tot, plus pagini web, plus jocuri PC.

PC-urile sunt o cameră de zi cu armă elvețiană

PC-urile sunt puțin mai greu de folosit pentru că nu au interfața lustruită și telecomanda dedicată unei casete Roku sau a unei televizoare similare optimizate TV. Dar folosirea unui PC în sufrageria dvs. nu este la fel de ciudat ca sună și veți obține o cantitate extremă de flexibilitate:

  • Utilizați orice serviciu: Diferitele dispozitive acceptă aplicații diferite. De exemplu, numai Apple TV vă permite să urmăriți conținutul iTunes. Dar Apple TV nu poate viziona videoclipuri Amazon Prime. Amazon propriu Fire TV poate, dar nu poate juca HBO Go. Un PC poate juca absolut totul printr-un browser web și aplicații desktop precum iTunes. Dacă nu altceva, este o schimbare bună atunci când caseta principală de streaming nu poate juca ceva.
  • Bypass Limitări pe Streaming la televizoare: Unele servicii vă împiedică să transmiteți anumite conținuturi către televizoare, dar să le permiteți accesul la PC-uri. De exemplu, Hulu oferă câteva emisiuni pentru streaming gratuite pe PC-uri, dar nu și pentru cutii TV. Conectați un PC la televizor și puteți viziona tot conținutul pe televizor.
  • Redați fișierele video locale: Un PC poate descărca și reda cu ușurință și fișiere video locale. Nu trebuie să le copiați pe un stick USB și apoi să le conectați la caseta de streaming din camera de zi, îngrijorându-vă de compatibilitatea limitată a codecului media. VLC poate juca practic totul.
  • Stream video și muzică de la site-uri web: Dacă este vorba despre un site de streaming, un serviciu de redare de muzică sau de un singur site de emisiuni TV care difuzează o emisiune TV prin intermediul unui player Flash, dar nu are o aplicație, acesta va difuza pe televizor. Nu este doar faptul că fiecare serviciu disponibil ca o "aplicație" funcționează pe un PC - multe site-uri fără aplicații vor funcționa pe un PC.
  • Redați jocuri pe PC: PC-urile vă oferă acces la un univers mult mai larg de jocuri, astfel încât să nu rămâneți blocați pe orice versiune de Angry Birds vine cu Roku dvs. sau cu marea de jocuri disponibile pentru Fire TV. Doar ardeți Steam, conectați un controler Xbox și jucați câteva jocuri potrivite.

Un televizor poate fi chiar gândit ca un monitor de calculator mare. Ar putea fi folosit ca monitor secundar pentru desktop-ul PC-ului dvs. sau să facă un ecran bun pentru o prezentare.

Este doar un cablu HDMI

Dacă ați conectat la televizor o casetă de streaming, o consolă de jocuri sau un alt tip de dispozitiv, ați făcut-o conectând un cablu HDMI la portul de ieșire HDMI de pe dispozitiv și portul HDMI de pe televizor. Pentru a conecta un laptop sau desktop la televizor, trebuie doar să faceți exact același lucru - conectați un cablu HDMI la portul de ieșire HDMI al PC-ului și portul HDMI-in de pe televizor.

Laptopurile fac acest lucru mai ușor, deoarece puteți purta laptopul în camera de zi și îl puteți seta în lungimea cablului televizorului. Cu un spațiu de lucru, puteți alătura totul lângă televizor.

Cu unele laptopuri, nu va fi așa de simplu. Multe laptop-uri nu au un port HDMI de dimensiune completă pentru a economisi spațiu, deci este posibil să aveți nevoie de un cablu adaptor. Acest lucru va varia de la laptop la laptop - efectuați o căutare pe web pentru numărul de model al laptopului dvs. și "HDMI out" pentru mai multe informații. Dacă computerul sau televizorul este vechi și nu acceptă HDMI, este posibil ca acesta să suporte VGA sau ceva similar.

Controlul PC-ului

Acum puteți vizualiza ecranul computerului dvs. pe televizor. Un mouse și tastatură wireless - fie prin Bluetooth sau un receptor USB - sunt convenabile aici, permițându-vă să controlați interfața din întreaga cameră. Dacă doriți să jucați jocuri pe PC pe televizor, puteți conecta un controler Xbox sau un controler de joc similar în PC-ul dvs. și îl puteți trata ca o consolă de jocuri.

Există interfețe specializate pentru a face acest lucru mai bun. De exemplu, software-ul de centru media Kodi (fostul XBMC) oferă o interfață de centru media pentru televizorul dvs. Modul Steam's big-picture face mai ușoară lansarea jocurilor pe PC. Dar aceste interfețe nu sunt cu adevărat necesare - doar arhivarea browserului dvs. web, accesarea site-ului web al unui serviciu de streaming și intrarea în modul ecran complet vă vor oferi interfața de care aveți nevoie. Pentru fișiere locale, VLC sau un alt software media player este de asemenea bun.

Dacă aveți o cameră Roku, Chromecast, Apple TV, Fire TV sau o cutie similară, nu vă recomandăm să o aruncați. Folosirea unui Roku pentru a reda Netflix sau pentru a transmite conținutul YouTube la un Chromecast este convenabil. Dar, într-un anumit moment, veți fi împotriva limitărilor acelei căsuțe streaming și doriți să faceți ceva ce nu este suportat. Un computer cu scop general vă va permite să faceți tot ce doriți să faceți.

Este la fel ca calculul în general - smartphone-urile sunt mari, dispozitive portabile, dar uneori ai nevoie de un PC pentru a-ți face treaba.

Credit de imagine: William Hook pe Flickr, Alan Levine pe Flickr, Jorge Sanz pe Flickr