If-Koubou

De ce telefonul tău Android nu primește actualizări ale sistemului de operare și ce poți face despre el

De ce telefonul tău Android nu primește actualizări ale sistemului de operare și ce poți face despre el (Cum să)

Începând cu primele zile de Android, actualizările de sistem erau foarte aleatoare: se vor lansa la momente diferite, adesea de mai multe ori pe an. Acum, Google a adoptat o abordare mult mai raționalizată, lansând o actualizare majoră Android pe an și actualizări mult mai mici, orientate spre securitate o dată pe lună.

Dar dacă nu rulați un telefon cu Android de stoc care este actualizatde către Google- ca un dispozitiv Nexus sau Pixel - cine știe când sau chiardacă telefonul dvs. va vedea chiar și oricare dintre aceste actualizări.

Utilizatorii noi de pe Android sunt deseori dezamăgiți pentru a descoperi că smartphone-ul nou strălucitor nu va primi nici o actualizare - sau, mai rău, că rulează software vechi de la momentul cumpărării.

Ecosistemul Android

Spre deosebire de ecosistemul Apple, unde Apple lansează un singur iPhone pe fiecare generație, Android este un mediu mult mai deschis (și dezordonat). Orice producător poate să facă un smartphone sau o tabletă, să arunce Android pe el și să îl elibereze. Deși au fost lansate 14 iPhone-uri diferite începând cu 2007,mii de diferite telefoane Android au fost lansate în aceeași perioadă de timp.

Ca atare, telefoanele Android folosesc o mare varietate de hardware diferit. Unele telefoane sunt făcute să fie super ieftine, disponibile gratuit pe bază de contract sau pentru cumpărare ieftină de către oamenii din țările în curs de dezvoltare. Unele sunt telefoane "pilot", cu hardware mai performant decât iPhone.

Tot ce a spus, există o serie de telefoane Android făcute să imite direct (și să concureze cu) iPhone în termeni de ciclu de eliberare și suport de produs: linia Pixel. În timp ce orice producător poate lansa un telefon Android personalizat în funcție de preferințele lor, Pixel este marca internă a Google care este proiectată cu mintea celor mai exacte (și mai curate) experiențe Android. Actualizările la gama de pixeli ale telefoanelor sunt gestionate de Google, deci sunt în general primele telefoane care primesc cel mai nou software atunci când sunt lansate.

Pentru restul ambalajului, totuși, este afoarte poveste diferită.

De ce telefonul dvs. nu a primit acea actualizare

Vreau să spun, Samsung?

Pentru ca Android să funcționeze pe hardware, producătorii de dispozitive (cum ar fi Samsung, HTC sau Motorola) trebuie să scrie drivere pentru dispozitive Android special pentru telefoanele lor. Acestea sunt adesea închise-sursă, astfel încât acestea pot fi actualizate numai de producătorul menționat. Google nu poate lansa doar o nouă versiune de Android care funcționează pe toate dispozitivele - acestea eliberează noua versiune, apoi producătorii trebuie să meargă și să-l tweak pentru fiecare dintre telefoanele lor.

Totuși, nu sunt doar șoferi. Majoritatea producătorilor de telefoane Android, cum ar fi Samsung și LG, de exemplu, își "pieșează" telefoanele pentru a le face să iasă în evidență în mulțime. Și prin asta, vreau să spun că adaugă / elimină / schimba interfața și aplicațiile pentru a-și face propriile lor. Dar toate aceste adăugiri necesită mult timp și energie pentru a adăuga. Deci, de fiecare dată când există o actualizare Android, producătorii trebuie să-și ia timp adăugând toate prostiile lor.

Și, bineînțeles, unele versiuni noi ale Android vin doar cu cerințe hardware îmbunătățite, împiedicându-le să lucreze pe dispozitive mai vechi - același lucru este valabil și pentru iPhone (și chiar pentru computerele desktop).

Cu toate acestea, deoarece există atât de multe telefoane Android, o mulțime pierde sprijin mult mai devreme. Dacă un producător iese cu șase modele diferite în fiecare an, merită să îi susținem pe toți ... în fiecare an? Producătorii de Android deseori nu sunt la fel de interesați cum ar trebui să fie în actualizarea dispozitivelor după ce au fost eliberați (mai ales cei mai ieftini). Odată cu lansarea numărului mare de modele, nu există prea multe stimulente pentru a face o mulțime de lucruri în actualizarea unui model mai vechi care a fost înlocuit cu unul mai nou, mai ales atunci când ar prefera să vă încurajați să cumpărați oricum cel mai nou model. Acest lucru sa îmbunătățit de-a lungul timpului, deoarece consumatorii au solicitat un sprijin mai bun, deoarece telefoanele emblematice devin din ce în ce mai scumpe, dar avem în continuare un drum lung pentru producătorii ca Samsung pentru a-și susține hardware-ul la fel ca Google.

În cele din urmă, producătorii de smartphone-uri Android sunt, de asemenea, conștienți de operatorii de telefonie mobilă, care pot întârzia actualizările cu luni în rețelele lor. În timp ce Apple are mușchiul de a răsturna operatorii de transport și de a lansa versiuni noi ale sistemului lor de operare, producătorii de telefoane Android (mai ales) nu. Din nou, acest lucru se îmbunătățește, dar încă nu este grozav.

Cum să obțineți actualizări mai devreme

Dacă sunteți bolnav de a nu primi actualizări, există o cale foarte clară de luat: cumpărați un pixel. Aceste telefoane sunt proiectate, vândute și întreținute de Google, astfel încât acestea să fie actualizate atunci când cele mai recente versiuni de Android sunt disponibile la timp, de fiecare dată. Google garantează, de asemenea, un nivel de asistență de cel puțin doi ani pentru toate actualizările Android importante și o perioadă de trei ani fără precedent pentru actualizările lunare de securitate. Asta-i un suport bun acolo. (Și în ciuda a ceea ce ați auzit, nu este exclusiv pentru Verizon.)

Dacă absolut nu poți să cumperi pixelul, deși - să zicem, dacă ești mort pentru a obține cel mai nou Samsung Galaxy - atunci du-te pentru el. Vestea bună este că majoritatea jucătorilor majori, precum Samsung, s-au îmbunătățit cu mult în ceea ce privește susținerea telefoanelor lor pilot, cel puțin pentru câțiva ani. De exemplu, modelul meu Galaxy S7, de un an și jumătate, rulează aceeași versiune de Android ca și versiunea mult mai nouă S8: ambele rulează Android Nougat. Dar aceasta este și problema: ambele rulează Android Nougat.

Chiar dacă modelul S8 este actualul model Samsung, acesta încă nu are Android Oreo, care a fost disponibil pentru câteva luni acum. Deci, în timp ce încă mai puteți vedea actualizarea pe o navetă de tip non-Pixel, probabil că veți așteptalunica să se întâmple asta. E vorba doar de a decide ce este important pentru tine, sincer.

Există un alt mod mult mai puțin recomandat de a vă asigura că telefonul are cea mai recentă versiune de Android, atâta timp cât sunteți foarte savuros în tehnologie: ROM-uri personalizate.

ROM-uri personalizate și actualizări Android dezvoltate de comunitate

Android este o sursă deschisă, astfel încât este posibil ca utilizatorii de Android să își ia codul sursă și să își creeze propriile sisteme de operare - cunoscute ca ROM-uri personalizate - pentru smartphone-urile lor. Dacă aveți un dispozitiv relativ popular, probabil că există alți utilizatori de Android acolo, în curs de dezvoltare și tweaking personalizate ROM-uri pentru el-LineageOS este în prezent un loc minunat pentru a începe, dacă sunteți în căutarea de a intra pe unele acțiune ROM.

Cu toate acestea, ROM-urile personalizate nu sunt acceptate oficial și necesită multă muncă de instalat și gestionat (mult mai mult decât ar dori utilizatorii media Android sau chiar know-how-ul tehnic), dar mulți utilizatori Android folosesc și iubesc ROM-urile personalizate.

ROM-urile personalizate permit utilizatorilor de dispozitive Android să cumpere hardware-ul pe care îl plac și să instaleze un sistem de operare Android mai mare, eliminând personalizarea software-ului producătorului și actualizând sistemul de operare la cea mai recentă versiune. Telefoanele populare Android sunt mult mai susceptibile de a fi acceptate, deși, pe măsură ce timpul trece, producătorii fac din greu și mai greu pentru dezvoltatori și hackeri ROM să obțină accesul necesar pentru a construi dispozitivele ROM.

Cel mai bun lucru pe care il poti face daca ROM-urile personalizate sunt de interes pentru tine este sa scrii forumurile XDA Developers pentru toate informatiile pe care le poti gasi pe telefonul tau special. În mod ironic, telefoanele Pixel vor fi, de asemenea, unele dintre cele mai prietenoase dispozitive ROM, deoarece Google permite deblocarea încărcătorului de boot, eliminând securitatea care îi împiedică să fie manipulate.

Ce trebuie evitat atunci când cumperi un telefon nou

Deci, dacă sunteți pe piață pentru un nou telefon și actualizările corecte sunt o preocupare, nu sunt doar instrucțiuni clare cu privire la ceea ce ar trebui să cumpărați, dar și orientări mai clare cu privire la ceea cenua cumpara.

În primul rând: dacă vă interesează actualizările, nu cumpărați telefoane ieftine. Amintiți-vă cum am spus că producătorii nu sunt stimulați să actualizeze telefoanele ieftine, mai puțin populare? Veți experimenta cu siguranță acest lucru dacă veți cumpăra ceva sub 500 de dolari. Și cu cât prețul este mai mic, cu atât este mai puțin probabil ca telefonul să primească actualizări.

Telefoane Motorolaar putea fie o excepție - și asta în sine poate fi mare. Nu ma astept ca Motorola sa aiba acelasi nivel de sprijin in spatele moto-ului Moto E, pe masura ce il face pe Moto Z. Este nefericit, dar asa este.

Cu cât creșteți mai mult prețul (și popularitatea), cu atât este mai probabil ca un telefon să primească actualizări. Dar nu există garanții, dacă nu cumpărați un pixel direct de la Google. Dar, hei, cel puțin Android vă oferă posibilitatea de a alege.