If-Koubou

De ce sistemul dvs. de stocare în cloud aduce sistemul în genunchi și ce puteți face despre el

De ce sistemul dvs. de stocare în cloud aduce sistemul în genunchi și ce puteți face despre el (Cum să)

Ne plac stocarea cloud și folosim Dropbox sau OneDrive pentru aproape toate nevoile noastre de stocare în cloud. Ambii aceștia au o problemă, totuși, ei au o îndoială pentru memoria sistemului și, dacă sunt lăsați nesupravegheați, pot aduce genunchii chiar și în sistemele lor.

Să vă picurăm un scenariu. Avem un PC nou nou construit cu un procesor Intel rapid, cea mai recentă placă grafică și, cel mai important, cu 16 GB de memorie RAM. Prin toate conturile, ar trebui să fie capabil să se ocupe de aproape orice aruncăm la el: compresie, redare și, desigur, jocuri.

De-a lungul timpului, am acumulat o mulțime de lucruri, fie muzică, emisiuni de televiziune, filme și multe altele. Toate aceste fișiere sunt stocate pe hard disk-uri, care, dacă s-ar sincroniza cu cloud-ul, ar însemna că nu numai că avem toate aceste lucruri susținute, dar toate modificările pe care le facem, fișierele adăugate sau mutate vor fi apoi reflectate în cloud.

Destul de simplu este modul în care funcționează spațiul de stocare în cloud, dar aici îl ducem la extremitatea logică: dacă avem un terabyte de spațiu de stocare în cloud și avem un terabyte de spațiu local de stocare a arhivelor, nu există niciun motiv să nu dedicăm acea unitate ca backup-ul nor local.

Problema cu unitatea dvs. Cloud

Problema cu un serviciu, cum ar fi Dropbox, este că, pe măsură ce se sincronizează, se scanează treptat tot mai mult RAM. Iată cum explică el însuși Dropbox:

Dropbox stochează metadatele pe fișierele dvs. în RAM pentru a împiedica căutările bazei de date constante și costisitoare în timp ce se sincronizează. Metadatele includ căile spre fișierele Dropbox, sumele de control, timpii de modificare etc.

De fapt, ceea ce înseamnă că dacă aveți un Dropbox mare (sau OneDrive) cu zeci sau sute de ghizii de fișiere, atunci când Dropbox sincronizează toate aceste fișiere cu unitatea locală, va cache informații despre fiecare fișier în memoria sistemului .

Să vă arătăm ce înțelegem. Iată sistemul nostru după o repornire.

Iată sistemul nostru cu doar câteva ore mai târziu.

În cele din urmă, RAM în utilizare pe sistemul nostru va crește până la 99% (15,8 GB), ceea ce îl face inutil.

În acest moment, chiar reluarea calculatorului este dificilă. Indicatorul mouse-ului este întârziat semnificativ, iar clicurile de mouse nu se vor înregistra imediat (dacă este deloc). Adesea, cea mai ușoară și cea mai rapidă remediere este de a face o repornire tare, fie prin menținerea butonului de alimentare până când computerul se oprește, fie prin utilizarea butonului de reset, dacă aveți unul.

Evident, aceasta este o soluție teribilă, mai ales dacă sunteți îngrijorat de pierderea muncii, așa că singura modalitate de ao împiedica este să încercați să o reporniți cu grație sau să o faceți la intervale regulate, astfel încât aceasta să rămână utilizabilă.

Dacă vă suspendați serviciul de cloud și vă lăsați singur computerul pentru o perioadă de timp, RAM-ul dvs. ar trebui în cele din urmă să fie eliberat, permițându-vă să îl utilizați din nou, dar acest lucru nu se va întâmpla instantaneu și, prin urmare, nu va funcționa pentru persoanele care au nevoie de utilizare computerele lor chiar acum.

În orice caz, pentru a vă menține o copie 1: 1 a unității de tip cloud local, va trebui să vă ocupați mai întâi de încărcările de lungă durată (presupunând că nu sunteți o conexiune de fibră super-rapidă) unde încărcați inițial datele dvs. După aceea, în cazul în care vechea unitate locală de cloud se blochează sau decideți să creați una nouă, atunci puteți să faceți o copie a acesteia sau să permiteți re-descărcarea tuturor acestor date, ceea ce, după cum am spus, va decima sistemul dvs. RAM de-a lungul timpului.

Wanted: O soluție elegantă

Nu pare să existe o soluție simplă pentru acest lucru decât pentru repornirea obișnuită. Dacă vă lăsați computerul toată noaptea și lăsați-l să descarce conținutul unității nor, cel mai probabil veți reveni la un sistem care nu răspunde dimineața. Dacă doriți să lucrați în timpul zilei în timp ce unitatea cloud se sincronizează cu unitatea locală, cu timpul aceasta va deveni tot mai împotmolită.

De fapt, nu există o soluție cu adevărat elegantă pentru a elibera RAM. Așa cum am subliniat anterior, optimizatorii de memorie sunt destul de inutili, deci nu recomandăm nici unul. Asta înseamnă că sunteți pur și simplu lăsați să vă ocupați de această problemă, unde singura soluție reală și practică este fie să vă suspendați serviciul de cloud și să lăsați lucrurile să se întoarcă la normal, fie să repornească și să înceapă în stare proaspătă.

Acestea fiind spuse, poate că aveți o soluție pe care nu ne-am gândit. Am vrea să vă spunem despre această problemă. Te rog sună în forumul nostru de discuții și lasă-ne feedback.