If-Koubou

De ce spune iPhone-ul sau iPad-ul "Acest cablu sau accesoriu nu este certificat"

De ce spune iPhone-ul sau iPad-ul "Acest cablu sau accesoriu nu este certificat" (Cum să)

Apple iPhone și iPad-urile Apple folosesc propriul conector de iluminare pentru încărcare și transmitere de date. Puteți achiziționa cabluri și accesorii terță parte, dar acestea trebuie să fie certificate. Dacă un cablu sau un accesoriu nu a fost certificat de Apple, veți vedea un mesaj de avertizare când îl conectați. Cu toate acestea, acest mesaj poate apărea uneori și incorect.

Cum funcționează certificarea Apple

Apple oferă un program de certificare MFi. "MFi" înseamnă "Made for iPhone", "Made for iPad" și "Made for iPod." Accesorii și cabluri terță parte care fac publicitate că sunt "certificate MFi" prin intermediul procesului de certificare al Apple pentru a se asigura că acestea sunt compatibile cu hardware-ul Apple și bine realizate.

iPhone-urile și iPad-urile au început să impună această restricție când iOS 7 a fost introdus. De fapt, există un mic cip de autentificare în cablurile de fulger și alte accesorii. Acest cip de autentificare comunica cu iPhone-ul sau iPad-ul dvs., care este modul în care dispozitivul dvs. știe dacă utilizați un cablu sau accesoriu aprobat de Apple sau unul pe care producătorul nu a pus-o pe programul de certificare Apple.

Cablurile care nu sunt certificate MFi nu au cipul în interiorul lor și nu vor funcționa corespunzător cu un iPhone sau iPad. Când cumpărați cabluri de iluminare, asigurați-vă că primiți certificate MFi. Asta nu înseamnă că trebuie să cumperi cablurile Apple, deoarece există opțiuni mai puțin costisitoare. De exemplu, Amazon are propriul brand AmazonBasics de cablu Lightning, care poate fi purtat cu câte 7 dolari fiecare, în timp ce cablurile certificate de MFK de la Anker pot fi achiziționate pentru $ 6 pe Amazon. Apple plătește 19 dolari pentru propriile sale cabluri. De asemenea, am avut noroc cu cablurile Sundix de lungă durată.

Apple are o pagină web creată pentru a vă ajuta să identificați cablurile și accesoriile de iluminat contrafăcute sau necertificate. Acesta afirmă argumentul Apple pentru motivul pentru care procesul de certificare există. Cablurile necertificate ar putea deteriora iPhone-ul sau iPad-ul sau cablul în sine s-ar putea desprinde ușor. Conectorul Lightning ar putea să cadă, să se încălzească prea mult sau să nu se potrivească corespunzător cu dispozitivul. S-ar putea să nu puteți sincroniza sau încărca iPhone-ul sau iPad-ul cu ajutorul cablului. De aceea, mesajul avertizează: "Acest cablu sau accesoriu nu este certificat și poate să nu funcționeze corect cu acest iPhone (sau iPad)".

Mesajul ar putea fi o eroare

Cu toate acestea, acest mesaj poate apărea din greșeală. Am văzut acest mesaj special de eroare de câteva ori utilizând un cablu de încărcare pe care îl folosim pentru un an întreg. Pentru a rezolva problema, am deconectat cablul pentru o clipă înainte să îl conectăm. A funcționat bine fără avertizări. Acesta a fost în mod clar o problemă unică și mesajul nu ar fi trebuit să apară. Alți membri ai personalului nostru au văzut problema o dată sau de două ori mai bine.

Dacă întâlniți brusc acest mesaj de eroare pe iPhone sau iPad și utilizați un cablu sau un accesoriu care nu a solicitat niciodată acest mesaj, s-ar putea să întâmpinați, de asemenea, o astfel de eroare. Deconectați cablul de la iPhone sau iPad și apoi conectați-l din nou. Dacă încărcați dispozitivul iPhone sau iPad conectându-l la un PC sau Mac, încercați să conectați cablul la alt port USB dacă nu funcționează. Dacă mesajul nu apare din nou, totul funcționează corect și nu trebuie să vă faceți griji.

Cablul sau accesoriul dvs. ar putea fi deteriorat

Dacă mesajul continuă să apară cu un cablu certificat de fiecare dată când îl conectați sau apare în mod regulat, dacă nu de fiecare dată, este posibil ca cablul să fie deteriorat. Cablurile mai puțin costisitoare, de calitate inferioară sunt mai vulnerabile la acest lucru, chiar dacă sunt certificate. Cablul ar fi putut să se desprindă sau să fi fost avariat de apă și s-ar putea să vedeți dovezi ale acestui lucru dacă vă uitați la cablu. Desigur, este posibil ca cablul să fie deteriorat în interior și nu există nici o modalitate de a spune din afară. Este posibil să aveți nevoie să achiziționați un nou cablu Lightning.

Există, de asemenea, posibilitatea ca porturile de încărcare să fie parțial obstrucționate. Examinați portul de încărcare de pe iPhone sau iPad și conexiunea la care cablul îndeplinește cărămida de încărcare. Asigurați-vă că porturile nu sunt blocate cu scame, praf sau alte resturi.

Ca de obicei, cu un iPhone sau iPad, singura modalitate de a dezactiva acest mesaj de avertizare și de a folosi cablul sau accesoriul necertificat în mod corespunzător este prin jailbreaking iPhone-ul sau iPad-ul și instalarea unui tweak care le permite să funcționeze. Cu toate acestea, într-adevăr nu merită - chiar dacă sunteți deja jailbreaking, ești mai bine să cheltuiți un pic mai mult pentru a obține cabluri de calitate superioară și accesorii. De data aceasta, controlul aberant al Apple este de fapt un lucru bun.

Dacă ați cumpărat un cablu sau un accesoriu certificat de MFi și vedeți în mod regulat acest mesaj, există o șansă bună ca cablul sau accesoriul să fie rupte. Încercați să îl înlocuiți dacă este în garanție - dacă nu mai este în garanție, dacă s-ar fi putut sparge și ați putea avea nevoie să cumpărați unul nou.

Credit de imagine: Microsiervos pe Flickr, Kirrus pe Flickr