If-Koubou

De ce bateria laptopului nu durează niciodată atât cât este anunțată

De ce bateria laptopului nu durează niciodată atât cât este anunțată (Cum să)

Laptopurile promit oriunde de la 15 la 24 de ore de viață a bateriei, dar veți avea noroc să obțineți 10 ore. Aceste estimări nu sunt greșite și nu există nici o greșeală: producătorii aleg cea mai nerealistă referință cu cele mai ridicate numere.

Toată lumea o face

Toți producătorii de laptop-uri PC trompează numerele lor excesiv de optimiste, deoarece trebuie să le facă. Toată lumea o face. Dacă un producător este realist și promovează o durată de viață a bateriei de 8 ore cu utilizare regulată, în timp ce alți producători fac publicitate 15, acel producător cinstit va fi trecut cu vederea.

E evident, desigur. Întrebarea reală este: Cum produc producătorii de laptop-uri cu asta?

Producătorii nu sunt mințiți - ei bine, unii ar putea fi, dar în general nu sunt. Aceste numere de viață nerealiste ale bateriilor provin dintr-un adevărat punct de referință și sunt exprimate în cuvinte de nevăstuică.

Cuvintele Weasel: "Până la"

Dacă priviți aproape, veți vedea cuvintele "până la" înainte de estimarea duratei de viață a bateriei. Producătorul nu promite 16 ore de viață a bateriei; promite "până la 16 ore". Veți obține 16 ore în circumstanțe ideale, perfecte - nu sub folosirea obișnuită a PC-urilor.

Aceste cuvinte de nevăstuică sunt comune în tot felul de publicitate. Un magazin care spune că "economisiți până la 50%" din achiziția dvs. nu este minciună, chiar dacă economisiți doar 3%. Un furnizor de servicii de internet care spune că veți obține "până la 50 Mbps" este tehnic spunând adevărul, chiar dacă obțineți doar 30 Mbps. De aceea există o șansă bună să nu atingeți vitezele de internet pentru care plătiți.

Microsoft promite "până la" 17 ore de viață a bateriei pe Cartea de suprafață 2.

Este vorba despre redarea video

Cuvintele "până la" nu sunt o licență pentru a face numere din aer subțire. În caz contrar, producătorii ar spune că veți obține "până la un milion de ani" de viață a bateriei. Ei au nevoie de numere reale și le primesc de la un singur punct de referință ideal care nu reprezintă utilizarea în lumea reală.

Iată un secret: este vorba despre redarea video. Producătorii încep să joace video pe laptop și timpul cât durează să moară bateria laptopului. Ei au lăsat doar un joc video până când laptopul moare, și asta-i tot. Acestea ar putea dezactiva caracteristicile de fond și pot seta luminozitatea ecranului la niveluri mai mici decât cele normale.

Desigur, acest lucru nu este un secret. Este îngropat în amprentele pe care majoritatea oamenilor nu le citesc.

Imprimarea fină pentru promisiunea de viață a bateriei de 17 ore de la Microsoft.

Redarea video folosește mai puțină putere decât alte sarcini

Redarea video continuă nu este reprezentativă pentru utilizarea regulată. Cine se va așeza cu un laptop și va urmări 16 ore de video non-stop fără a face altceva?

Producătorii nu vă interesează dacă aceasta reprezintă experiența dvs. sau nu. Ei folosesc acest punct de referință pentru că produc cea mai lungă durată de viață a bateriei.

Laptopurile moderne (și smartphone-urile) utilizează decodificarea video accelerată hardware. Laptopul are un hardware special în unitatea de procesare grafică (GPU) care decodează eficient videoclipul în timp ce utilizează cât mai puțină putere, menținând utilizarea procesorului în jos. De exemplu, atunci când redați un videoclip MP4 - chiar dacă se află pe un site web sau într-o aplicație - acest lucru pune în mișcare uneltele și vă economisește energia.

Aceasta este o trăsătură extraordinară. Vă ajută să economisiți bateria și să păstrați laptopul (sau smartphone-ul) să se răcească în timp ce vizionați videoclipuri. Cu toate acestea, producătorii îl abuză prin utilizarea acestui număr pentru a se lauda cu privire la durata de viață a bateriei. Orice altceva - fie că navighează într-un singur site Web sau doar scrie un document în Microsoft Word - va folosi mai multă energie decât acumulând videoclipuri.

Producătorii de PC-uri deseori evaluează durata de viață a bateriei utilizând aplicația Filme și TV incluse în Windows 10, care este întotdeauna configurată pentru a utiliza accelerația hardware a PC-ului, dacă este disponibilă. Această caracteristică nu este disponibilă în fiecare player video și este posibil să nu fie întotdeauna activată în mod implicit, dacă este. De exemplu, este posibil să fie necesar să activați accelerația hardware în VLC dacă acesta este playerul video preferat.

Căutați adevărate repere de referință

Mai degrabă decât să se bazeze pe criteriile de referință ale producătorilor, este mai bine să găsiți recenzii independente ale laptopurilor pe care intenționați să le cumpărați. Referentii revizuiesc laptop-urile sub o varietate de scenarii, astfel încât să puteți vedea cum va arăta durata de viață a bateriei într-un test simulat de navigare pe web, ceea ce indică mai mult folosirea zilnică normală.

De exemplu, în timp ce Microsoft suportă până la 17 ore de viață a bateriei pe Cartea de suprafață 2, Anandtech a descoperit că a durat aproximativ 9,7 ore în timpul navigării pe web. Asta inca este o viata extraordinara a bateriei, dar nu este in jur de 17 ore.

De asemenea, nu vrem să fie Microsoft singură aici. Fiecare producător de PC-uri utilizează aceste numere exagerate pentru a se lauda cu privire la durata de viață a bateriei. Microsoft joacă același joc cu toți ceilalți.

Estimări perfecte ale duratei de viață a bateriei sunt imposibile

Durata de viață a bateriei este întotdeauna greu de estimat. Chiar și în timp ce utilizați un laptop, Windows poate merge de la a spune că aveți la dispoziție cinci ore până la doar două ore, în funcție de ceea ce faceți.

Asta pentru că efectuarea de activități mai solicitante pe laptopul dvs. crește consumul de energie. Un laptop nu va folosi prea multă putere în timp ce rulează doar un material video accelerat pe o luminozitate scăzută, dar va crește nivelul luminozității și va atrage mai multă putere. Dacă începeți o sarcină exigentă care necesită o putere CPU, aceasta va atrage și mai multă putere.

Aceasta este adevărata problemă. Durata de viață a bateriei laptopului variază dramatic în funcție de ceea ce faceți. Producătorii au decis să ia numărul cel mai nerealist pe care îl pot găsi, dar nu există o singură estimare a duratei de viață a bateriei care să funcționeze pentru toată lumea. Cu toate acestea, un test de viață a bateriei care simulează navigarea web normală ar fi mult mai precis și util pentru majoritatea oamenilor.

Image Credit: Microsoft