If-Koubou

De ce PC-ul dvs. de birou atrage energie chiar și când închideți sau hibernați

De ce PC-ul dvs. de birou atrage energie chiar și când închideți sau hibernați (Cum să)

Mulți oameni spun că utilizează modul Hibernate în loc de modul Sleep, deoarece Hibernate nu obține nici o putere. Din păcate, când vine vorba de computerele desktop, greșesc. PC-urile desktop folosesc încă o anumită putere chiar și atunci când sunt oprite.

În general, laptopurile nu folosesc nicio alimentare în timp ce sunt oprite sau hibernetizate, deoarece acest lucru ar duce la scurgerea inutilă a bateriei. Calculatoarele desktop nu trebuie să vă faceți griji cu privire la baterii, deci sunt, în general, mai puțin foame de putere.

Sleep, Hibernate și Shut Down

Când utilizați modul Repaus, computerul continuă să furnizeze energie pentru memoria RAM. Memoria RAM conține memoria de lucru a calculatorului dvs. și necesită o putere constantă sau va uita conținutul său. Modul Sleep continuă să furnizeze această putere, permițând unui PC de dormit să se trezească aproape instantaneu. În modul Sleep, computerele desktop și unele laptopuri au un LED care rămâne aprins, deci este o altă sursă de consum de energie.

Când utilizați modul Hibernare, calculatorul salvează conținutul RAM-ului pe unitatea hard disk și "se dezactivează". Când îl încărcați, va citi conținutul anterior al memorii RAM de pe unitatea hard disk și le va restaura în RAM. Acest lucru poate sau nu să fie mai rapid decât un proces normal de pornire, dar vă permite să vă mențineți starea sistemului, inclusiv toate programele și documentele deschise. Deoarece computerul nu trebuie să furnizeze putere în memoria RAM, modul Hibernate utilizează mai puțină energie.

Când închideți computerul, acesta elimină starea curentă a sistemului și se stinge. Când îl bootați din nou, trebuie să parcurgeți procesul tipic de boot-up, inițializând driverele hardware, încărcând programele de pornire și așa mai departe.

Pe un laptop, starea de hibernare și închidere nu va folosi nici o putere, asigurând că laptopul nu va pierde energia acumulatorului. PC-urile desktop nu trebuie să vă faceți griji cu privire la baterii, deci probabil că vor atrage oarecare putere.

De ce un computer utilizează alimentarea în modul Hibernare sau în timpul închiderii

Este clar de ce un calculator ar folosi puterea în modul Sleep - RAM trebuie să descarce puterea, desigur. Este adesea clar că un computer este în modul de repaus, deoarece este aprins un LED. Atunci când un computer hibernează sau se oprește, se pare - și este în principiu, dar ar putea fi totuși să atragă puterea.

Există câteva motive pentru care un computer va atrage energie în modul Hibernare sau în timpul închiderii:

  • Treziți-vă pe tastatură sau pe mouse: Multe computere se vor trezi de la hibernare când apăsați un buton de pe tastatură sau mutați mouse-ul. Pentru a face acest lucru, trebuie să păstreze porturile USB pornite, așteptând evenimentele de intrare de la tastatură și mouse.
  • Wake-on-LAN: Funcția Wake-on-LAN permite unui computer să se trezească - chiar dacă este oprit - prin recepționarea unui tip special de pachete de date printr-o rețea cu fir. Acesta nu este un lucru pe care un utilizator tipic de acasă îl va avea nevoie, dar poate fi utilizat în rețele mai mari. Pentru a activa această funcție, computerul trebuie să păstreze portul Ethernet pornit și să asculte pachetul, chiar dacă restul computerului este oprit.
  • Trickle Power: Dacă vă uitați în interiorul carcasei PC-ului în timp ce este conectat, probabil veți vedea lucruri care utilizează energie chiar și în timp ce acesta este oprit. Este posibil să vedeți un LED de pe placa de bază care rămâne alimentată și un LED de pe portul Ethernet care clipește pe măsură ce sistemul asculta acele pachete Wake-on-LAN.

Dacă aveți un monitor de utilizare a energiei electrice care vă permite să măsurați puterea de tragere, puteți testa acest lucru. Conectați calculatorul desktop la contorul de energie, apoi încercați atât modul de hibernare, cât și hibernarea. Modul hibernare va folosi o anumită putere - există o continuă utilizare a energiei aici. PC-urile diferite vor folosi cantități diferite de energie.

Reducerea consumului de energie al calculatorului

Cu un laptop, reducerea consumului de energie este la fel de simplă ca hibernarea sau oprirea atunci când nu folosiți laptop-ul pentru perioade lungi de timp.

Cu un spațiu de lucru, există câteva moduri clare în care puteți împiedica utilizarea puterii. Puteți opri calculatorul prin mișcarea comutatorului principal de alimentare de pe sursa de alimentare - îl veți găsi pe spatele celor mai tradiționale turnuri pentru PC-uri desktop. Acest comutator taie curentul la sursa de alimentare a computerului, astfel încât nu va fi trasă puterea. Dacă doriți ceva mai convenabil, puteți conecta calculatorul desktop într-o bandă de alimentare - utilizați un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunii care oferă o bandă de alimentare, nu-i așa? - și opriți protecția împotriva supratensiunii atunci când nu utilizați calculatorul. Această configurare vă va permite, de asemenea, să reduceți cu ușurință alimentarea cu alte electronice, împiedicând orice "încărcare fantomă" cauzată de dispozitivele care stau în modul de așteptare.

De asemenea, puteți să vă îndreptați în ecranul de setări BIOS sau UEFI al calculatorului și să dezactivați Wake-on-LAN dacă nu îl utilizați niciodată. Acest lucru va determina computerul să atragă puțin mai puțină energie în timp ce este oprit.

Wake-on-LAN și celelalte caracteristici de aici nu folosesc o cantitate imensă de energie, dar folosesc puțină putere. De aceea, ele sunt în general dezactivate pe laptopuri - pentru a preveni scurgerea inutilă a bateriei.

Credit de imagine: Michelle Hawkins-Thiel pe Flickr, Dennis Vu pe Flickr