If-Koubou

De ce fotografiile dvs. nu apar întotdeauna corect rotite

De ce fotografiile dvs. nu apar întotdeauna corect rotite (Cum să)

Vă întrebați vreodată de ce unele fotografii arată corect în unele programe, dar apar în lateral sau cu susul în jos în altele? Acest lucru se datorează faptului că există două moduri diferite în care o fotografie poate fi rotită și nu fiecare program se află pe aceeași pagină.

Cele două căi o imagine poate fi rotită

În mod tradițional, computerele au răsturnat întotdeauna imaginile prin mutarea pixelilor efectivi din imagine. Camerele digitale nu au deranjat automat imaginile rotative. Deci, chiar dacă ați folosit o cameră foto și ați ținut-o vertical pentru a face o fotografie în modul portret, acea fotografie va fi salvată lateral, în modul peisaj. Apoi, puteți utiliza un program de editare a imaginilor pentru a roti imaginea să apară în orientarea corectă a portretului. Editorul de imagini ar muta pixelii pentru a roti imaginea, modificând datele reale ale imaginii.

Asta a funcționat, peste tot. Imaginea rotită ar apărea la fel în fiecare program ... atâta timp cât ați făcut timp să le rotiți manual pe toate.

Producătorii au vrut să rezolve această neplăcere, așa că au adăugat senzori de rotație camerelor digitale moderne și smartphone-urilor. Senzorul detectează modul în care țineți camera foto, în efortul de a roti corect fotografiile. Dacă luați o imagine în modul portret, aparatul foto cunoaște și poate acționa corespunzător, astfel încât să nu trebuiască să îl rotiți singur.

Din păcate, există o avertizare mică. Hardware-ul camerei digitale nu a reușit să salveze imaginea direct în formă rotită. Deci, în loc să îndeplinească sarcina computațională intensivă de a roti întreaga imagine, camera ar adăuga o mică bucată de date în fișier, notând ce orientare ar trebui să fie imaginea. Se adaugă aceste informații la datele Exif pe care toate fotografiile le au include modelul de cameră pe care l-ați luat, orientarea și, eventual, locația GPS în care a fost făcută fotografia).

Teoretic, atunci ai putea să deschizi acea fotografie cu o aplicație, s-ar uita la etichetele Exif și apoi să prezinți fotografia în rotația corectă. Datele imaginilor sunt salvate în forma originală, netratată, dar eticheta Exif permite aplicațiilor să o corecteze.

Nu fiecare program este pe aceeași pagină

Din păcate, nu fiecare bucată de software respectă această etichetă Exif. Unele programe - în special programele de imagini mai vechi - vor încărca doar imaginea și vor ignora eticheta Exif Orientation, afișând imaginea în starea inițială, neretrată. Programele noi care respectă etichetele Exif vor afișa imaginea cu rotația corectă, astfel încât este posibil ca o imagine să aibă rotații diferite în diferite aplicații.

De asemenea, rotirea imaginii nu ajută exact. Schimbați-l într-o aplicație veche care nu înțelege eticheta de orientare, iar aplicația va muta pixelii reali în imagine, dându-i o nouă rotire. Va apărea corect în aplicațiile mai vechi. Deschideți imaginea într-o aplicație nouă care respectă eticheta de orientare și aplicația va respecta eticheta de orientare și va răsturna imaginea deja rotită, așa că va fi greșită în noile aplicații.

Chiar și într-o aplicație nouă care înțelege etichetele de orientare, de multe ori nu este destul de clar dacă rotirea unei imagini va muta pixelii reali din imagine sau pur și simplu modifica etichetele Exif. Unele aplicații oferă o opțiune care va ignora eticheta Exif Orientation, permițându-vă să le rotiți fără ca etichetele să treacă în cale.

Această problemă poate apărea în aproape orice software, de la un program de pe PC la un site Web sau la o aplicație mobilă. Fotografiile pot apărea corect pe computer, dar apar în rotație greșită atunci când le încărcați pe un site web. Fotografiile pot apărea corect pe telefon, dar incorect atunci când le transferați pe PC.

De exemplu, în Windows 7, Windows Photo Viewer și Windows Explorer ignoră eticheta Exif Orientation. Windows 8 a adăugat suport pentru eticheta Exif Orientation, care a continuat în Windows 10. Imaginile pot apărea corecte pe un PC Windows 10 sau 8, dar au fost rotite diferit pe un PC Windows 7.

Software-ul nou aproape întotdeauna obișnuiește etichete de orientare Exif

Din fericire, majoritatea aplicațiilor respectă acum eticheta Exif Orientation. Dacă utilizați Windows 10, File Explorer și vizualizatorul implicit de imagini vor respecta corespunzător eticheta Exif Orientation, astfel încât fotografiile care vin de pe telefonul smartphone sau camera digitală vor fi afișate corect. Google Android și Apple iOS creează fotografii cu eticheta Exif Orientation și o susțin.

Dacă utilizați Windows 7, puteți face această problemă să dispară prin actualizarea la Windows 10. Dacă doriți să continuați să utilizați Windows 7, este posibil să doriți să utilizați un alt dispozitiv de vizualizare a imaginilor care se supune etichetelor Exif în locul imaginii implicite vizualizator.

Aplicația medie web sau desktop ar trebui să respecte și Exif Orientation, deși nu toate fac. Dacă o fotografie apare în lateral atunci când este încărcată pe un site web, acel site trebuie să fie fixat - dar probabil că puteți roti acea imagine pe acel site oricum. Uneltele desktop pentru lucrul cu fotografiile ar trebui de asemenea să accepte etichetele Exif Orientation. Dacă o aplicație pe care o utilizați nu, vă recomandăm să găsiți o aplicație mai modernă.

Cum de a rezolva rotația imaginilor pentru programe mai vechi

Dacă aceasta este o problemă pentru dvs. - în special pe Windows 7 - puteți utiliza, de asemenea, JPEG Autorotate, care utilizează comanda jhead în fundal. Acest instrument adaugă un click rapid pe "Optiunea Autorotare toate fisierele JPEG in folder" in Windows Explorer. Selectați-l și instrumentul va examina toate fotografiile dintr-un dosar, rotindu-le automat în funcție de etichetele lor Exif Orientation și apoi eliminând aceste etichete. Utilizați acest instrument când importați imagini și Windows 7 și alte aplicații nu vor avea o problemă cu ele.

Dispozitivele inteligente moderne și camerele digitale au hardware mai rapid, astfel încât acestea ar trebui să poată salva fotografiile într-o stare deja rotită, în loc să aplice doar eticheta Exif Orientation.Din păcate, industria pare să se fi stabilit în etichetele Exif Orientation ca soluție standard, chiar dacă acestea nu sunt ideale.

Mulțumită lui Tom Moriarty că ne-a contactat și ne-a dat ideea acestui articol.