If-Koubou

De ce noul hard disk nu se afișează în Windows (și cum se repară)

De ce noul hard disk nu se afișează în Windows (și cum se repară) (Cum să)

Ați instalat un nou hard disk pe computer și, spre dezamăgirea dvs., nicăieri nu găsiți. Nu vă panicați, trebuie doar să oferiți Windows un pic de noroc pentru ao aduce online.

Motivul cel mai frecvent Discul dvs. lipsește

Ați luat un hard disk frumos de vânzare, ați deschis-vă carcasa calculatorului, ați conectat unitatea la placa de bază și sursa de alimentare cu cablurile potrivite (nu verificați mai bine că înainte de a continua să citiți) și când ați încărcat computerul înapoi noul hard disk nu a fost găsit nicăieri.

Sau poate că ați urmat împreună cu tutorialul extern al unității hard disk și nu vă dau seama de ce, deși puteți auzi discul care se învârte în incintă, nu vedeți discul în Windows. Care-i treaba?

Spre deosebire de hard disk-ul livrat cu un computer off-the-shelf sau unitate externă, unitățile de hard disk suplimentare pe care le cumpărați nu sunt întotdeauna livrate formatate și gata de utilizare. În schimb, acestea sunt într-o stare complet goală - ideea este că utilizatorul final va face ceea ce doresc cu unitatea, deci nu există nici un beneficiu pentru preformatarea sau schimbarea în alt mod a unității din fabrică.

Ca atare, atunci când puneți unitatea în sistemul dvs., Windows așteaptă pur și simplu să decideți ce să faceți cu unitatea, în loc să îl formatați automat și să-l adăugați în lista de unități. Dacă nu ați adăugat niciodată o unitate de disc pe computerul dvs. înainte, cu toate acestea, poate fi destul de deranjant atunci când se pare că unitatea lipsește (sau, mai rău, mort). Nu te teme, totuși! Este ușor să scoateți hard drive-ul din ascundere.

Cum să vă aduceți unitatea lipsă online

Presupunând că hard disk-ul este instalat corect și că nu este (defectuos de un noroc oribil) defect în afara porții, aducerea pe internet este un proces foarte simplu. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să scoateți instrumentul Windows Disk Management.

Apăsați Windows + R de pe tastatură pentru a lansa caseta de dialog Executare. Tip diskmgmt.msc în casetă și apăsați Enter.

Înainte de a continua, vrem să vă speriem în mod corespunzător: Nu vă jucați în Gestionarea discurilor. Deși sarcina pe care o vom realiza este foarte simplă și simplă de făcut, dacă vă bateți cu acest instrument veți avea un timp foarte proast. Verificați dublu fiecare pas. Asigurați-vă că selectați discul corect sau că puteți pierde o mulțime de date.

de mai jos. În Disk Management, derulați în jos prin lista de discuri din panoul de jos. Aceste discuri vor fi etichetate ca "Disc 1", oricât de multe discuri aveți. Windows atribuie un număr tuturor hard disk-urilor, discurilor de stare solidă, dispozitivelor USB și cititoarelor de carduri, așa că nu fi surprins dacă trebuie să derulam puțin - în cazul nostru, noua unitate a fost "Disc 10" așa cum se vede mai jos.

Există patru biți de informații care indică că ne uităm la discul potrivit. În primul rând, discul este marcat ca "necunoscut" și "nu este inițializat" în stânga, pe care un nou disc introdus în sistem va fi semnalat ca. În al doilea rând, dimensiunea unității se potrivește cu dimensiunea unității pe care tocmai am instalat-o (aproximativ 1 TB), iar unitatea este marcată ca "nealocată", ceea ce înseamnă că niciun spațiu pe hard disk nu a fost formatat sau alocat unei partiții.

Faceți clic dreapta pe porțiunea de nume a intrării pe disc, unde se afișează "Disk [#]" și selectați "Initialize Disk" din meniul contextual cu butonul din dreapta.

În prima etapă a procesului de inițiere, vi se va solicita să alegeți dacă doriți să utilizați un Master Boot Record (MBR) sau o tabelă de partiție GUID (GPT) pentru stilul de partiție al discului. Dacă doriți să faceți o lectură în profunzime înainte de a face o alegere, puteți să consultați explicatorul nostru aici. Pe scurt, dacă nu aveți motive întemeiate să utilizați MBR, utilizați în schimb GPT - este mai nou, mai eficient și oferă o protecție mai robustă împotriva corupției înregistrării de încărcare.

Faceți clic pe "OK" și veți reveni la fereastra principală Disk Management. Acolo veți găsi că discul dvs. este acum etichetat "Basic" și "Online" din stânga, dar conținutul este încă "nealocat". Faceți clic dreapta pe cutia dungată prezentând spațiul unelocat al unității. Selectați "Volum simplu nou".

Acesta va lansa Expertul pentru volumul simplu simplu pentru a vă ghida în procesul de configurare a discului. În primul pas, selectați spațiul pe care doriți să îl includeți în volum. În mod prestabilit, numărul este suma totală disponibilă a spațiului de pe disc - cu excepția cazului în care intenționați să rezervați spațiu pentru partiții suplimentare, nu există motive să modificați acest lucru. Dați clic pe "Următorul".

În a doua etapă, atribuiți o literă de unitate. Implicit este, probabil, bine.

În cele din urmă, formatați volumul. Dacă utilizați volumul pentru activități de rutină de calcul (stocarea fotografiilor, jocurilor video etc.), nu este nevoie să se abată de la sistemul de fișiere și setările implicite NTFS. Cunoscând diferențele dintre sistemele de fișiere și de ce ați putea folosi diferitele opțiuni? Te-am acoperit. Dați volumului dvs. un nume, faceți clic pe "Next" și așteptați ca procesul de formatare să se termine.

După finalizarea procesului, veți vedea noua dvs. unitate alocată, formatată și gata de acțiune - în lista discului Disk Management.

Acum puteți utiliza discul ca oricare altul din sistem pentru stocarea în mediu, jocuri și alte scopuri.