If-Koubou

De ce PC-ul Windows nu este autentic (și exact cum te limitează)

De ce PC-ul Windows nu este autentic (și exact cum te limitează) (Cum să)

"Este posibil să fiți o victimă a contrafacerii software-ului". Aceste mesaje apar în mod regulat dacă Windows crede că utilizați o versiune pirată a Windows. Microsoft dorește să vă supună până când veți deveni legitimă și veți împiedica vânzătorii de PC-uri să ascundă copiile piratate ale Windows pe PC-urile lor.

Microsoft a anunțat recent că Windows 10 ar fi un upgrade gratuit chiar și pentru computerele fără copii originale ale Windows. Dar, chiar dacă vă vor lăsa să instalați Windows 10, veți sfârși cu o copie neintenționată a Windows 10, care continuă să vă supărați.

Cum notificările Windows nu sunt autentice

Windows include un proces cunoscut sub numele de "Activare Windows". Acest proces activează copia dvs. de Windows cu Microsoft și verifică dacă este o copie licențiată corespunzător. Se asigură că cheia dvs. de licență Windows este utilizată numai pe un singur PC la un moment dat și că mii de PC-uri nu utilizează aceeași cheie. De asemenea, Windows verifică periodic pentru a vă asigura că cheia dvs. nu a fost raportată ca fiind piratată. Acest lucru se întâmplă când computerul încearcă să descarce actualizări opționale de la Microsoft - ceva ce se întâmplă în mod normal ca parte a procesului standard Windows Update.

Dacă serverele Microsoft declară Windows că utilizează o cheie piratate sau altfel necorespunzător licențiată, Windows va afișa un mesaj care să spună că copia dvs. de Microsoft Windows "nu este autentică".

Un PC Windows tipic pe care îl cumperi va veni cu o copie pre-activată a Windows care este licențiată corespunzător. Acesta este doar un lucru pe care trebuie să vă faceți griji dacă construiți propriul PC sau faceți upgrade la o altă copie a Windows - dacă instalați Windows, cu alte cuvinte.

Dacă cumpărați un PC folosit sau alt PC pre-construit de la un magazin local de calculatoare și vedeți mesaje care spun că Windows nu este autentic, vă blochează cu o copie pirată de Windows pentru a economisi bani. Aceasta este o mare parte din punctul mesajului - de a face pirateria mai dificilă pentru pirați și de a avea mesaje care să permită utilizatorilor să știe dacă computerul lor are o copie pirată a Windows sau nu.

Exact cum afectează computerul dvs.

O copie non-originală a Windows are caracteristici concepute pentru a vă avertiza în mod regulat și pentru a vă enerva în dorința de a utiliza o copie licențiată corespunzător a Windows.

Windows XP și Vista au avut limite severe aici, Windows XP a avut Windows Genuine Advantage împins ca Windows Update și care ar putea bloca utilizatorii din calculatoarele lor. Windows Vista a relaxat lucrurile și a oferit un "mod de funcționare redusă", care vă permite doar să vă conectați la comptuer pentru o oră la un moment dat. Înainte de pachetul Service Pack 1, modul de funcționare redus pentru Windows Vista vă permite să utilizați Intenret Explorer timp de o oră la un moment dat.

Windows 7 a înmuiat lucrurile și mai mult și au rămas înmuiate în Windows 8 și 8.1. Când utilizați o copie necorespunzătoare a Windows, veți vedea o notificare o dată la fiecare oră. Notificarea vă informează că nu este autentică și că trebuie să o activați. Fundalul pentru desktop va deveni negru în fiecare oră - chiar dacă îl schimbați, se va schimba înapoi. Există o notificare permanentă că utilizați și o copie ne-veritabilă a Windows pe ecran. Nu puteți obține actualizări opționale din Windows Update și alte descărcări opționale precum Microsoft Security Essentials nu vor funcționa. Windows 8 limitează alte setări de personalizare, inclusiv împiedicându-vă să modificați fundalul ecranului inițial. De asemenea, Microsoft nu vă va oferi suport pentru telefon și alt ajutor pentru Windows dacă nu ați plătit pentru copie.

Acest lucru pare neplăcut - și este - dar să enumerăm lucrurile care continuă să funcționeze în mod normal. Puteți continua să utilizați computerul și toate aplicațiile vor funcționa normal. Nu veți fi niciodată blocați din computer. Veți primi actualizări de securitate importante din Windows Update pentru a vă menține computerul în siguranță. Mesajele sunt neplăcute, dar cel puțin vă permit să continuați să utilizați computerul. Dacă trebuie să rezolvați această problemă, cel puțin puteți continua să utilizați computerul între timp.

Going Genuine (și scăpa de Nags)

Deci, cum te simți autentic? Mesajele curente nu oferă o modalitate ușoară de a achiziționa o licență legitimă Windows și ao primi pe PC. În schimb, sunteți încurajați să achiziționați un PC nou cu o copie licențiată în mod corespunzător a Windows sau să cumpărați o copie în cutie a Windows și să o instalați pe PC.

Dacă aveți de fapt o cheie Windows validă, puteți modifica cheia de produs în Windows. Windows se va activa apoi cu Microsoft și va elimina limitările.

Asta e ceva ce MIcrosoft pare să se ocupe de Windows 10, prin urmare, de ce doresc să facă mai ușor pentru upgrade-ul tuturor acestor copii non-veritabile ale Windows. Microsoft spune că va exista un proces ușor de a cumpăra o copie autentică a Windows-ului în aplicația Windows Store și de a repara automat calculatorul pentru a vă asigura că totul este sigur. Dacă scapa de toate aceste ecrane nag doar necesită câteva clicuri și un număr de card de credit, nu e de mirare Microsoft vrea să încurajeze pirații de a face upgrade!

Da, există în mod evident trucuri pe care pirații Windows le utilizează pentru a ocoli notificarea Windows reală. Microsoft se află într-o bătălie constantă cu aceste trucuri și a fost pentru atâta timp cât Windows a existat. Nu oferim nici un sfat despre păcălirea Windows pentru a crede că este autentică aici.

Sperăm că Microsoft va reduce copia unei licențe Windows la un loc unde merită să plătiți pentru a evita hassle-ul. La 200 de dolari pentru o ediție profesională de Windows 8.1, prețul este destul de ridicat pentru mulți oameni.

Image Credit: Kiewic pe Flickr