If-Koubou

Wi-Fi vs. Ethernet: Cât de bună este o conexiune prin cablu?

Wi-Fi vs. Ethernet: Cât de bună este o conexiune prin cablu? (Cum să)

Wi-Fi este, evident, mai convenabil decât cablurile Ethernet cu fir, dar Ethernet oferă încă avantaje semnificative. Alăturați-vă nouă, luând în considerare avantajele și dezavantajele conexiunilor prin cablu și fără fir.

Probabil nu veți conecta în curând un cablu Ethernet la telefonul smartphone. Dar, de obicei, merită să rulați cablurile Ethernet la dispozitivele care contează, dacă aveți posibilitatea să utilizați PC-uri (sau console) pentru jocuri și medii, dispozitive de rezervă și set-top box-uri fiind doar câteva exemple. Pentru a vă ajuta să luați decizia, vom analiza cele trei avantaje principale ale utilizării Ethernet prin Wi-Fi - viteze mai mari, latență redusă și conexiuni fiabile.

Cât de rapid este Ethernet?

Ethernet-ul este pur și simplu mai rapid decât Wi-Fi-nu există nici o înțelegere în legătură cu acest fapt. Dar diferențele din lumea reală sunt mai mici decât credeți. Wi-Fi a devenit semnificativ mai rapid în ultimii ani, datorită noilor standarde precum 802.11ac și 802.11n, care oferă viteze maxime de 866,7 Mb / s și, respectiv, 150 Mb / s. Chiar dacă aceasta este o viteză maximă pentru toate dispozitivele dvs. wireless de a partaja (și probabil că nu veți obține acele viteze în lumea reală), Wi-Fi a devenit suficient de bun pentru a face față majorității sarcinilor zilnice.

Pe de altă parte, o conexiune Ethernet prin cablu poate oferi teoretic până la 10 Gb / s, dacă aveți un cablu Cat6. Viteza exactă maximă a cablului Ethernet depinde de tipul de cablu Ethernet pe care îl utilizați. Cu toate acestea, chiar și cablul Cat5e în uz comun acceptă până la 1 Gb / s. Și, spre deosebire de Wi-Fi, viteza este consistentă.

Cu toate că viteza este mare, lucrurile pe care trebuie să le țineți minte este că viteza conexiunii dvs. la Internet este un obstacol în calea activităților care implică Internetul. Dacă viteza Internetului este semnificativ mai mică decât orice tip de conexiune pe care o utilizați, creșterea vitezei acelei conexiuni nu va conta mult.

Ethernet va afecta totuși viteza dintre dispozitivele din rețea. De exemplu, dacă doriți să transferați fișiere cât mai rapid posibil între două calculatoare din casă, Ethernet va fi mai rapid decât Wi-Fi. Conexiunea dvs. la Internet nu este implicată în acest lucru, deci totul depinde de vitezele maxime pe care hardware-ul dvs. de rețea locală le poate oferi.

Iată câteva exemple bune în care această viteză locală ar putea fi importantă:

  • Dacă aveți mai multe dispozitive care copiază o copie de rezervă la un NAS, un server de rezervă sau un hard disk partajat, copiile de rezervă vor merge mai repede pe o conexiune Ethernet.
  • Dacă aveți dispozitive care rulează de pe un server media din rețea (cum ar fi Plex sau Kodi), o conexiune Ethernet vă va oferi un impuls considerabil în calitate de streaming.

Dacă sunteți curios de diferența în viteza de transfer local de fișiere, încercați să transferați un fișier mare între două computere în timp ce ambele sunt conectate la Ethernet și în timp ce ambele sunt conectate la Wi-Fi. Ar trebui să vezi o diferență de viteză acolo.

Cât de puțină lățime oferă Ethernet?

Viteza și calitatea conexiunii nu au doar lățime de bandă brută. Latența este, de asemenea, un factor important. În acest caz, latența este întârzierea în cât timp este nevoie ca traficul să ajungă de la un dispozitiv la altul. Deseori ne referim la latență ca "ping" în rețelele și în lumea jocurilor online.

Dacă reduceți latența pe cât posibil, vă îngrijorați - de exemplu, dacă jucați jocuri online și aveți nevoie de timp de reacție pentru a fi cât mai repede posibil - probabil că sunteți mai bine cu o conexiune prin cablu Ethernet. Da, va exista o altă latență care influențează de-a lungul căii de internet dintre dispozitiv și serverul de jocuri, dar fiecare mică ajută.

Pe de altă parte, dacă vă strecurați doar clipuri video, ascultați muzică sau navigați pe web, latența nu va contează prea mult pentru dvs.

Puteți testa latența executând comanda ping la terminalul dvs. sau la Command Prompt. Puneți adresa IP a routerului - atât în ​​timpul conectării prin Wi-Fi, cât și în timpul conectării prin Ethernet. Comparați rezultatele pentru a vedea cât de mult latență este adăugată la Wi-Fi.

În concluzie, cu Wi-Fi, există un pic mai mult de o întârziere când semnalele călătoresc înainte și înapoi între un dispozitiv Wi-Fi și routerul dvs. wireless. Cu o conexiune prin cablu Ethernet, este mult mai puțin latență.

Interferențe fără fir și fiabilitate conexiune

Ethernet oferă o conexiune mai fiabilă decât Wi-Fi. Este atât de simplu.

Wi-Fi este supus unei interferențe mult mai mult decât o conexiune prin cablu. Structura casei dvs., obiectele care blochează semnalul, interferențele de la dispozitivele electrice sau rețelele vecine Wi-Fi - toate acestea contribuie la faptul că Wi-Fi este, în general, mai puțin fiabil.

Această interferență poate provoca o serie de probleme:

  • Semnale scoase: Uneori, Wi-Fi va pierde semnalul și va trebui să îl recupereze. Acest lucru nu poate fi o afacere importantă pentru navigarea zilnică sau chiar streaming video (care este tamponată pe dispozitivul local), deoarece re-achiziția se întâmplă rapid. Dar dacă joci jocuri online, poate deveni destul de iritant.
  • Latența mai mare: Interferența crescută poate însemna o latență mai mare, care poate fi o problemă pentru toate motivele pe care le-am prezentat în secțiunea anterioară.
  • Viteze reduse: Mai multă interferență înseamnă, de asemenea, o calitate a semnalului mai scăzută, care are ca rezultat viteze de conectare mai mici.

Este greu să cuantificați interferențele, deoarece acestea tinde să se deplaseze și să curgă - mai ales dacă vă deplasați cu dispozitivul. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți face pentru a reduce interferențele wireless și a obține cel mai bun semnal Wi-Fi posibil.

Când se înțelege utilizarea Ethernet?

Nu vrem să mergem prea mult pe Wi-Fi. Este destul de rapid, foarte convenabil și perfect de întreținut pentru majoritatea a ceea ce facem în rețelele noastre. Pentru un singur lucru, Wi-Fi este esențială dacă aveți dispozitive mobile. De asemenea, există momente când pur și simplu nu puteți utiliza Ethernet.Poate că este prea dificil să rulați un cablu permanent, în afara locației dorite. Sau poate că proprietarul dvs. nu vă va permite să rulați cablurile așa cum doriți.

Și acesta este motivul real pentru utilizarea Wi-Fi: comoditate. Dacă un dispozitiv trebuie să se deplaseze sau pur și simplu nu doriți să rulați un cablu, Wi-Fi este alegerea potrivită.

Pe de altă parte, dacă aveți un PC desktop sau un server care se află într-un singur loc, Ethernet-ul poate fi o opțiune bună. Dacă doriți o streaming mai bună calitate (mai ales dacă o faci de la un server media din rețea) sau dacă ești un jucător, Ethernet va fi calea de urmat. Presupunând că este suficient de ușor să conectați dispozitivele cu un cablu Ethernet, veți avea o conexiune solidă mai consistentă.

În cele din urmă, Ethernet oferă avantajele unei viteze mai bune, o latență mai mică și conexiuni mai fiabile. Wi-Fi oferă avantajul confortului și este suficient de bun pentru majoritatea utilizărilor. Deci, trebuie doar să vedeți dacă vreunul dintre dispozitivele dvs. se încadrează în categoriile în care Ethernet va face o diferență și apoi decideți dacă va face o diferență suficient de mare pentru a rula un cablu.