If-Koubou

Va plasa un MacBook într-un frigider pentru al răci?

Va plasa un MacBook într-un frigider pentru al răci? (Cum să)

Toți am avut probleme când dispozitivele noastre s-au încălzit din când în când, dar disperarea de a ușura sau de a rezolva problema poate duce la soluții neortodoxe. Având în vedere acest lucru, postul de astăzi SuperUser Q & A are răspunsurile la întrebările îngrijorătoare ale cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Frumusețea fotografiei rust.bucket (Flickr).

Intrebarea

Cititorul de SuperUser kenorb dorește să știe dacă plasarea unui MacBook în frigider pentru al răci în jos îl va deteriora:

Am o problemă îndelungată cu supraîncălzirea laptopurilor (MacBook Air și Pro), mai ales în zilele fierbinți de vară. Am descoperit că păstrarea lor în frigider timp de o jumătate de oră face o diferență dramatică în performanța lor. Cu toate acestea, mi-e frică de efectele secundare și că laptopurile se pot opri din cauza faptului că umiditatea intră în părțile interne.

Cât de sigur este să puneți un laptop în frigider? Păstrează-l într-o manșetă sau o pungă de plastic suficient pentru a proteja laptopul? Temperatura și timpul petrecut în frigider sunt, de asemenea, importante (adică o jumătate de oră este timpul optim)? Este o idee proastă în ansamblu și poate deteriora rapid laptopul (presupunând că este în modul Repaus, astfel încât acesta să fie în general oprit)?

Va plasa un MacBook în frigider pentru al răci?

Răspunsul

Utilizatorii SuperUser Cand3r, Peter, și mycowan au răspunsul pentru noi. În primul rând, Cand3r:

Preocuparea nu este cu adevărat timpul în care laptopul este în frigider, dar după ce îl scoateți. Laptopul / piesele reci vor scoate apa din aer după este scoasă din frigider, chiar dacă se află într-o pungă de plastic. Gândește-te la un pahar de apă. Nu transpiră în timp ce se află în frigider, dar dacă îl scoateți într-o zi fierbinte, o face.

Cealaltă preocupare este, în funcție de diferența de temperatură pe care o "creați", o uzură suplimentară asupra componentelor datorită extinderii și contractării pieselor.

Singurul lucru pe care mi-l pot gandi sa-l recomand este sa obtineti un doc laptop cu ventilatoare incorporate in el pentru a ajuta la mutarea aerului in jurul laptopului.

Urmat de răspunsul lui Petru:

Așa cum au spus deja alții, ucideți laptopul cu condensul. Unele soluții mai bune sunt:

  • Spui că laptopul este încă în garanție. Utilizați garanția.
  • Utilizați aer îmbuteliat pentru a curăța ventilatoarele fără a deschide laptopul (și anularea garanției).
  • Căutați plăcuțe de răcire cu laptop Google. Cei cu fanii mai mari fac mai puțin zgomot.

Și răspunsul nostru final de la mycowan:

Am avut o problemă similară de supraîncălzire cu MacBook-ul meu, unde fan-ul se întindea întotdeauna. Soluția mea a fost să îngheț un pachet de gheață, să-l împachetez într-un prosop de ceai pentru a absorbi umezeala și apoi să stau pe MacBook-ul meu.

După câteva minute, ventilatorul sa oprit și MacBook-ul meu a fost răcit fericit.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.