If-Koubou

Oglinda-3D gratuit va pune 3D televizoare în fiecare casă?

Oglinda-3D gratuit va pune 3D televizoare în fiecare casă? (Cum să)

Televizoarele 3D au dispărut, nu? Gresit. La CES 2015, câțiva producători de televiziune își doreau speranțele pentru viitorul televiziunii 3D pe așa-numitele tehnologii 3D "fără sticlă" sau "fără sticlă".

Marele impuls pentru televizoarele 3D destinate consumatorilor este în mare parte depășit, iar majoritatea producătorilor împing alte tehnologii, cum ar fi 4K, dotări cuantice și chiar afișări curbate discutabile. Dar televiziunea 3D ar putea face încă o revenire - poate.

Ochelarii vs. 3D fără sticlă

Dacă ați văzut vreodată un film 3D ca Avatar sau Gravity în teatre, înțelegeți ce înțelegem prin "ochelari". Acestea sunt aceleași tipuri de ochelari de care aveți nevoie acasă pentru a vă bucura de un televizor tipic 3D în camera dvs. de zi sau centru de divertisment.

În general, televizorul pe care îl căutați este afișat două imagini diferite. O imagine este polarizată vertical și cealaltă pe orizontală. Lentilele ochelarilor sunt proiectate astfel încât să treacă prin fiecare ochi diferite imagini, ceea ce creează iluzia 3D. La urma urmei, percepția de profunzime pe care o trăim în viața reală rezultă din fiecare ochi în a vedea ce este în fața noastră dintr-o perspectivă diferită. Din acest motiv, chiar ar părea greșit dacă scoateți ochelarii 3D și priviți direct "ecranul 3D". (Da, ne uităm la detaliile tehnice din acest articol - citiți uite cum funcționează tehnologia 3D TV pentru detalii mai detaliate.)

Televizoarele 3D tipice pentru consumatori - știi, acei producători care ne vindeau ca "următorul lucru mare", înainte de a le crăpa pe piață și au fost uitați - au cerut aceste ochelări. Deci, atunci când vizionați un film 3D sau o emisiune TV, va trebui să puneți ochelarii. Când o urmăriți cu alți oameni, veți avea nevoie de o pereche de pahare pentru fiecare persoană. Televizoarele curbate sunt, de asemenea, problematice atunci când aveți mai mulți oameni care încearcă să vizioneze același ecran.

Este ca un Nintendo 3DS, dar BIgger

La CES 2015, o mână de televizoare 3D pe ecran nu necesită ochelari speciali. Tocmai ai mers pe lângă ele și au apărut în 3D.

Înainte de a ne deranja să explicăm cum funcționează acest lucru, putem întreba: ați văzut sau ați folosit vreodată un Nintendo 3DS? În plus, ecranele 3D "fără sticlă" care sunt afișate funcționează în același mod ca și consola de jocuri portabile a Nintendo. Imaginați-vă că luați tehnologia 3D a ecranului Nintendo 3DS și o lipiți într-un televizor mare și aveți o idee destul de bună despre cum sunt televizoarele 3D fără ochelari.

Ca și în cazul Nintendo 3DS în sine, acest lucru are unele probleme. Există un anumit "loc dulce", de care trebuie să stați, pentru a avea efectul 3D potrivit. Cu un ecran mic, cum ar fi Nintendo 3DS pe care îl țineți în mână, puteți oricând să mutați consola puțin pentru a vă întoarce la acel loc dulce Cu un televizor mare, trebuie să stați așa - și noroc dacă aveți alți oameni vizionând ecranul 3D cu tine! Televizoarele 3D fără sticlă moderne încearcă să atenueze acest lucru, dar există încă o problemă "dulce" - există doar câteva alte locuri dulci în care puteți sta. Trebuie să vă asigurați că capul se află într-unul din locurile corecte pentru a vedea televizorul 3D în mod corespunzător.

Există o problemă mai mare. Din experiența noastră, 3D-ul nu prea arată așa de bine. Oamenii au raportat de ani de zile că experiențele 3D obișnuite de sticlă le dau dureri de cap și le-au obosit ochii, dar am avut o experiență și mai rea cu televizoarele 3D fără sticlă de la CES 2015. Unul dintre noi amețit după ce sa uitat la unul și a trebuit stai și închide ochii pentru o vreme, după ce te uiți la el. Nu m-am uitat la ea prea mult - mai ales pentru că nu arăta atât de bine. Poate că nu am avut timp suficient pentru a găsi unul dintre punctele dulci din mulțime sau poate că demo-ul producătorului de televiziune a fost difuzat doar că nu a fost atât de grozav. Acesta este același tip de experiență care a fost raportată din când în când, desigur. Chiar și 3D-ul de pe Nintendo 3DS are recenzii intermediare și este adesea dezactivat de oameni care joacă jocuri pe el.

Dar cum funcționează ochelarii 3D gratuit?

Din punct de vedere tehnic, acest tip de tehnică se numește "autostereoscopie" - o modalitate de a afișa imagini 3D care nu necesită ochelari speciali sau articole similare pentru acoperirea capului.

Afișajele 3D fără sticlă au o "barieră paralax" care direcționează o lumină diferită în fiecare ochi atunci când activați caracteristica 3D. Cu caracteristica 3D dezactivată, bariera este dezactivată, astfel încât aceeași lumină atinge ambele ochi, rezultând aspectul 2D. Cu 3D activat, bucăți de lumină sunt blocate să ajungă la ochi. Fiecare ochi vede o imagine diferită, creând aspectul 3D și iluzia profunzimii creierului.

De aceea, acele televizoare 3D fără sticlă și ecrane similare au astfel de unghiuri înguste de vizualizare. Dacă ați folosit vreodată un Nintendo 3DS, veți ști că trebuie să vă uitați la el dintr-un unghi foarte precis pentru a vă asigura că lumina ajunge la oricare din ochii dvs. așa cum a fost proiectat. Efectul nu va funcționa corect altfel.

Credit de imagine: Cmglee la Wikimedia Commons

Puteți afla mai multe despre tehnologiile de afișare 3D cu câteva căutări rapide pe web. Dar, dacă vă uitați la televizoare 3D fără sticlă, știți că funcționează ca un Nintendo 3DS mare. Dacă vă place acest efect, ați putea iubi aceste televizoare! Dar, pentru a fi sincer, majoritatea oamenilor pe care îi cunoaștem - inclusiv unii dintre fanii Nintendo - nu sunt fani mari ai efectului 3D.

Deci, nu, soluțiile 3D fără sticlă nu vor conduce probabil la o explozie de televizoare 3D și filme. Cel mai mult, ele ar putea deveni o caracteristică bonus pe care producătorii le adună la fiecare televizor - cum ar fi modul în care fiecare televizor este acum un televizor inteligent, chiar dacă nu doriți aceste caracteristici inteligente. Dar problema reală ar rămâne: Cum obțineți conținut 3D pentru acele televizoare 3D? Puteți relua doar Avatarul și Gravitatea de atâtea ori. Pentru a lucra într-adevăr bine în 3D, un film sau o emisiune TV trebuie să fie împușcat în 3D și conceput pentru el, mai degrabă decât să-l atașat după aceea.

Credit de imagine: Mike Lee pe Flickr, Wikimedia Commons, Minh Hoang pe Flickr