If-Koubou

Un dispozitiv USB 2.0 se va încărca mai rapid dacă este conectat la un port USB 3.0?

Un dispozitiv USB 2.0 se va încărca mai rapid dacă este conectat la un port USB 3.0? (Cum să)

Așteptarea ca dispozitivul mobil preferat să se încarce complet poate încerca uneori răbdarea, astfel încât este posibil să fiți tentat să încercați alte metode pentru a accelera procesul. Dar se poate face totuși? Postarea de astăzi SuperUser Q & A are răspunsul la o întrebare curioasă a cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Fotografie prin amabilitatea lui Steve Paine (Flickr).

Intrebarea

Cititorul SuperUser RJSmith92 dorește să știe dacă dispozitivele USB 2.0 se pot încărca mai rapid dacă sunt conectate la un port USB 3.0:

Dispozițiile USB 2.0 se încarcă mai repede dacă sunt conectate mai degrabă la un port USB 3.0 decât la un port USB 2.0? Nu mă întreb despre un dispozitiv specific, vreau să spun în general.

Știu că un port USB 2.0 poate furniza 500mA și un port USB 3.0 de până la 900mA, dar este un dispozitiv USB 2.0 capabil să atragă o putere suplimentară posibilă prin portul USB 3.0 și să perceapă o taxă de 900mA sau va trage doar până la 500mA si nimic mai mult?

Dispozitivele USB 2.0 se pot încărca mai repede dacă sunt conectate la un port USB 3.0?

Răspunsul

Contribuitorul SuperUser JakeGould are răspunsul pentru noi:

Răspuns mai scurt

  • Dispozițiile USB 2.0 se încarcă mai repede dacă sunt conectate mai degrabă la un port USB 3.0 decât la un port USB 2.0? Nu mă întreb despre un dispozitiv specific, vreau să spun în general.

Da, nu, și poate este răspunsul. În timp ce puneți această întrebare ca o întrebare generală, care nu este specifică dispozitivului, realitatea este că este complet dependentă de dispozitiv; nimic nu va prelua mai multă putere decât este concepută și va limita admisia la ceea ce are nevoie chiar dacă ar fi dat mai multă putere. Mai multe detalii de mai jos.

Răspuns mai lung

  • Știu că un port USB 2.0 poate furniza 500mA și un port USB 3.0 de până la 900mA, dar este un dispozitiv USB 2.0 capabil să atragă o putere suplimentară posibilă prin portul USB 3.0 și să perceapă o taxă de 900mA sau va trage doar până la 500mA si nimic mai mult?

Este nevoie de două pentru a face să funcționeze. Sursa de alimentare și dispozitivul pe care îl pornește.

Este o stradă cu două sensuri în lumea încărcării; cât de mult sursa de alimentare este dispusă să dea și cât de mult dispozitivul de tarifare este dispus să ia. Este complet dependent de circuitul de încărcare al dispozitivului în sine. S-ar putea spune că un port USB 3.0 are potențialul de a încărca un dispozitiv mai rapid decât un port USB 2.0, dar dacă dispozitivul în sine nu este proiectat să se ocupe de o putere de ieșire mai mare, el va apuca doar puterea la rata pentru care este special creat.

Încărcarea unui iPhone cu un încărcător iPad oferă rezultate dependente de modelul iPhone.

În timp ce acest exemplu se bazează în principal pe modelul de ieșire a puterii USB 1.1 / 2.0, conceptul general de "intrarea / iesirea de energie depinde de dispozitiv"Este încă la fel. Uitați-vă la acest videoclip unde un utilizator face ceea ce mulți oameni au încercat în mod similar în lumea dispozitivelor Apple cu diferite modele iPhone; încercarea de a obține un iPhone 5 pentru a încărca mai repede prin utilizarea unui încărcător iPad 4 12W / 2.4A (iPhone-urile vin de obicei cu un încărcător de 5W / 1A). Rezultatul final în video este că arată un iPhone 5 este doar de taxare la rata este specced pentru (doar 1A remiză).

Luați în considerare faptul că videoclipul legat mai sus este relevant pentru modelele iPhone 5s și mai mici. Se pare că, potrivit acestui videoclip, iPhone-urile 6 și 6-le pot găzdui mai multă putere, astfel încât, în loc să tragă standardul 1A atunci când sunt conectate la încărcătorul iPad, pot desena între 1,2A și 1,3A. Un pic mai rapid de încărcare.

Specificația de alimentare USB 3.0

În ceea ce privește potențialul de ieșire a puterii USB 3.0 (conform specificației de livrare a puterii USB 3.0), acesta este potențialul de ieșire a puterii pentru conectorii USB 3.0:

  • Profil 1: 5V @ 2A (10W)
  • Profil 2: 5V @ 2A, 12V @ 1,5A (18W)
  • Profilul 3: 5V @ 2A, 12V @ 3A (36W)
  • Profil 4: 5V @ 2A, 12V, 20V3A (60W)
  • Profilul 5: 5V2A, 12V, 20V5A (100W)

Privind la acel spec, se pare că puteți suporta cele mai multe lucruri din lume cu USB 3.0! Ura! Aruncă-i pe toți acești încărcători de proprietate. Dar așteptați și priviți din nou. Acest potențial de putere depinde de dispozitivul pe care doriți să-l conectați și de alimentat cu USB 3.0. După cum indică spec., Aceasta necesită cabluri noi; toate trebuie să fie USB 3.0 pentru cerințe de putere mai mari de 1.5A sau mai mari de 5V. Deci, nu vă puteți aștepta să conectați doar un cablu USB 1.1 / 2.0 de bază într-un port USB 3.0 și să obțineți mai multă putere din configurație.

Specificația cablului USB 3.0

De asemenea, cablul USB în sine joacă un rol numai atunci când utilizează dispozitive USB 3.0 capabile să negocieze spec. De putere USB 3.0. Cablurile USB 1.1 / 2.0 au patru fire, în timp ce cablurile USB 3.0 au opt fire. Iată o diagramă frumoasă care vă arată cum diferă cablurile USB 3.0 de cablurile USB 1.1 / 2.0:

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.