If-Koubou

Windows 10 vă permite să Sideload Aplicații universale, la fel ca Android Are

Windows 10 vă permite să Sideload Aplicații universale, la fel ca Android Are (Cum să)

Windows 10 marchează o mare schimbare în filosofia de la Windows 8. În Windows 10, aveți libertatea de a vă înlătura propriile aplicații universale din afara magazinului Windows - la fel cum puteți să aplicați aplicații pe un telefon sau tabletă Android.

Cu Windows 8, Microsoft a copiat modelul iPad-ului Apple și modelul iPhone, forțându-vă să obțineți aplicațiile de la magazinul Microsoft curate. Windows 10 se îndreaptă spre un model mai mult pentru PC, Android - puteți obține aplicații de oriunde doriți.

Cum să aplicații Sideload pe Windows 10 (inclusiv Windows 10 Telefoane)

Această opțiune nu este ascunsă. Sunt doar câteva clicuri sau robinete, la fel ca pe Android. Este în noua aplicație Setări, pe care o puteți deschide din meniul Start.

Selectați "Actualizare și securitate" și apoi selectați "Pentru dezvoltatori". Activați opțiunea "Aplicații Sideload" aici, la fel cum ați activa caseta de selectare "Surse necunoscute" pe un telefon sau pe tabletă Android.

Această opțiune a apărut pentru prima dată pe Windows 10 Insider Preview build 10122. Dacă nu o vedeți încă, executați o construire mai veche.

Această opțiune este prezentă și în același loc pe telefoanele Windows. Acum aveți posibilitatea să înșfaceți aplicații pe versiunea telefonică a Windows 10 - numită Windows Mobile - de asemenea.

Veți vedea un avertisment, la fel cum vedeți atunci când activați intercalarea aplicațiilor pe un telefon sau tabletă Android. Microsoft nu aplică aplicațiile pe care le instalați din altă parte, deci acest lucru deschide din punct de vedere tehnic un risc.

Cu toate acestea, este același risc cu care vă confruntați atunci când descărcați programe desktop tradiționale Windows de pe Internet. Obțineți aplicații din afara mediilor curate și sigure pentru magazinul de aplicații. Aceasta este alegerea ta, iar tu accepți riscurile de a face asta.

Da, Microsoft Permite aplicarea în bandă largă a aplicațiilor pentru uz personal

Dacă există vreo îndoială, Microsoft afirmă că această opțiune este destinată utilizatorilor obișnuiți Windows care doresc doar să blocheze aplicații din afara magazinului Windows. Nu contează formularea aplicației Setări, care insistă că "aceste setări sunt destinate exclusiv dezvoltării".

Articolul oficial MSDN pe acest subiect menționează că "Poți să activezi un dispozitiv pentru dezvoltare, sau doar să faci upgrade la viteză". Pentru clarificare, se spune că "Sideloading instalează și apoi rulează sau testează o aplicație care nu a fost certificată de magazinul Windows. "De asemenea, Microsoft avertizează că" Dacă aplicați aplicații, trebuie să instalați numai aplicații din surse de încredere ".

Cu alte cuvinte, MIcrosoft a proiectat această opțiune pentru a permite oricărui utilizator de PC să instaleze aplicații din afara Windows Store. Dacă Microsoft decide că nu doresc să permită emulatorilor, clienților BitTorrent, jocurilor controversate sau multor alte aplicații blocate pe iOS și care nu sunt permise în Magazinul Google Play pe Android, puteți obține acele aplicații din afara magazinului. Nu mai este noul mediu de dezvoltare al Microsoft restricționat doar la software-ul care se potrivește cu politicile Windows Store.

Modul în care Microsoft a restrâns restricționarea pe Windows 8

Aceasta este o schimbare imensă de la Windows 8. În Windows 8, acele aplicații noi numite Aplicații Metro în acel moment, apoi aplicații moderne, aplicații în stilul Windows 8, aplicații UI imersive și, în final, Aplicații pentru magazin - pot fi instalate numai de la Magazinul Windows. Dacă o aplicație nu a respectat regulamentul magazinului Windows, nu ați putut să o instalați sau să o distribuiți utilizatorilor.

În acest fel, Microsoft a îmbrățișat magazinul Apple închis pentru iPhone și iPad în loc de designul mai deschis, în stil PC al sistemului Android, care vă permite să rulați orice software pe care îl doriți pe propriul aparat.

Microsoft a trebuit să deschidă câteva găuri pentru sideloading pe Windows 8, desigur. Acestea au permis dezvoltatorilor o licență aprobată de dezvoltatori să utilizeze aplicații pentru testare și au permis, de asemenea, companiilor să utilizeze aplicații de tip linie de afaceri pe propriile computere.

Sigur, ați putea obține o licență pentru dezvoltatori și o puteți utiliza doar pentru a împiedica unele aplicații, însă Microsoft v-a avertizat că vă urmăresc utilizarea licenței și l-ar revoca dacă ați folosit-o pentru altul decât pentru dezvoltarea și testarea propriilor aplicații:

"Microsoft poate detecta utilizarea frauduloasă a unei licențe de dezvoltator pe o mașină înregistrată. Dacă Microsoft detectează utilizarea frauduloasă sau o altă încălcare a termenilor licenței software, este posibil să revocăm licența de dezvoltator. "

Cu Windows 10, MIcrosoft sa întors de la modelul magazinului de aplicații complet închis, pionierat de iPhones și iPads de la Apple. Indiferent dacă utilizați Windows 10 pe un laptop, desktop, tabletă sau telefon, aveți posibilitatea să ieșiți în afara magazinului și să instalați orice aplicație doriți. Totul este nevoie de o setare rapidă, ușor de accesat - la fel ca pe Android.

Windows este din nou un mediu pe care îl controlați, unde puteți rula orice software pe computerul propriu - fie că este vorba de un PC tradițional sau de un smartphone Windows.