If-Koubou

Windows 10 comprimă tapetul dvs., dar le puteți face din nou de înaltă calitate

Windows 10 comprimă tapetul dvs., dar le puteți face din nou de înaltă calitate (Cum să)

Implicit, Windows 10 comprimă imaginile JPEG pe care le utilizați ca fundal, reducându-le la aproximativ 85% din calitatea originală. Dacă sunteți deranjat de artefactele de comprimare pe care le introduceți adesea, iată cum puteți folosi în schimb imaginile de înaltă calitate.

Nu suntem foarte siguri de ce Windows 10 comprimă imagini de fundal. Nu este ca a face acest lucru economisește tone de spațiu pe disc, iar utilizarea unor imagini de calitate mai bună nu utilizează cu adevărat resursele sistemului. Poate avea ceva de-a face cu sincronizarea acestora între PC-urile care au acelasi cont Microsoft, dar chiar si atunci nu se economiseste prea mult spatiu prin comprimarea lor. Lucrul cu adevărat interesant este că imaginile de fundal utilizate pentru ecranul de blocare și ecranul de conectare nu par a fi comprimate deloc. Iată cum să înlocuiți imaginea de fundal comprimată cu o imagine de calitate completă în File Explorer și cum să dezactivați complet compresia în Registry Windows.

Opțiunea 1: Înlocuiți imaginea comprimată cu o imagine de calitate completă

Indiferent de modul în care setați monitorul-panoul de control, faceți clic dreapta pe o imagine din File Explorer și așa mai departe - Windows utilizează o versiune comprimată care adesea introduce artefacte nedorite de compresie. În măsura în care putem spune, acest lucru se întâmplă chiar și în cazul schimbătorilor de tapet ca DisplayFusion.

Windows salvează versiunea comprimată a imaginii de fundal în directorul următor:

C: \ Users \ USERNAME \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Themes

Acolo, veți vedea un fișier numit pur și simplu "TranscodedWallpaper" care nu are extensie de fișier.

Dacă nu faceți prea multe schimbări de tapet și nu vă faceți scufundări confortabile în Registru pentru ao dezactiva (vedeți următoarea secțiune), puteți înlocui cu ușurință imaginea comprimată cu o versiune de înaltă calitate utilizând acești pași:

  1. Redenumiți fișierul TranscodedWallpaper la ceva de genul TranscodedWallpaper_old. Faceți acest lucru în loc să ștergeți doar fișierul, astfel încât să puteți recupera ușor imaginea comprimată cu ușurință dacă doriți.
  2. Găsiți imaginea originală și creați o copie a acesteia.
  3. Redenumiți copia imaginii în TranscodedWallpaper.
  4. Glisați noul fișier TranscodedWallpaper în dosarul Teme.

Asta e tot ce trebuie să faceți pentru a înșela Windows să utilizeze o imagine de înaltă calitate, necomprimată. Dacă preferați să dezactivați complet comprimarea, citiți mai departe.

A doua opțiune: Dezactivați compresia în registrul Windows

Pentru a dezactiva compresia imaginilor de fundal în Windows 10, va trebui să efectuați o mică modificare a Registrului Windows.

Avertisment standard: Editorul de registri este un instrument puternic și abuzul poate face sistemul dvs. instabil sau chiar inoperabil. Aceasta este o hack destul de simplă și atâta timp cât respectați instrucțiunile, nu trebuie să aveți probleme. Acestea fiind spuse, dacă nu ați mai colaborat niciodată cu acestea, luați în considerare citirea cu privire la modul de utilizare a Editorului de Registry înainte de a începe. Și înainte de a efectua modificări, faceți o copie de rezervă a Registrului (și a calculatorului!).

Deschideți Editorul de Regiștri apăsând Start și introducând "regedit." Apăsați Enter pentru a deschide Editorul de Registry și acordați permisiunea de a efectua modificări pe PC.

În Registry Editor, utilizați bara laterală stângă pentru a naviga la următoarea cheie:

HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop

Apoi, veți crea o nouă valoare în interiorul Spațiul de lucru cheie. Faceți clic dreapta pe Desktop și alegeți New> DWORD (32-bit) Value. Denumiți noua valoare JPEGImportQuality .

Faceți dublu clic pe noul JPEGImportQuality valoare pentru a deschide dialogul de proprietăți. Schimbați setarea "Base" la "Decimal" și apoi introduceți o valoare între 60 și 100 în caseta "Date date". Numărul pe care îl alegeți desemnează calitatea imaginii, astfel încât setați valoarea la 100 pentru a utiliza imagini de calitate completă fără nici o comprimare. Faceți clic pe "OK" când ați terminat

Acum puteți închide Registry Editor. Va trebui să reporniți computerul și apoi să setați o imagine nouă pentru a fi fundalul pentru ca modificările să aibă efect. Și orice imagine pe care ați setat-o ​​ca fundal de acum înainte nu va avea nici o comprimare aplicată.

Descărcați Registrul nostru cu un singur clic

Dacă nu vă simțiți să vă scufundați în Registru, ați creat câteva hack-uri de registru pe care le puteți utiliza. Dezactivarea hack-ului "Dezactivează compresia tapetului" creeazăJPEGImportQuality valoare și o setă la 100. "Restore Wallpaper Compression (Implicit)" hack șterge acea valoare din registru. Ambele hacks sunt incluse în următorul fișier ZIP. Faceți dublu clic pe cel pe care doriți să-l utilizați și faceți clic pe instrucțiunile. Când ați aplicat hack-ul dorit, reporniți computerul și setați o nouă imagine de fundal.

Wallpaper de compresie Hacks

Aceste hack-uri sunt într-adevăr doar Spațiul de lucrucheie, despicat până laJPEGImportQuality valoare despre care am vorbit în secțiunea anterioară și apoi exportată într-un fișier .REG. Rulează oricare dintre seturile de hacuri care se potrivesc cu numărul corespunzător. Iar dacă vă place să vă ocupați de Registru, merită să vă luați timp pentru a învăța cum să creați propriul registru de hackeri.