If-Koubou

Windows 10 este aproape aici: Iată ce trebuie să știți

Windows 10 este aproape aici: Iată ce trebuie să știți (Cum să)

Windows 10 va fi lansat pe data de 29 iulie 2015. Microsoft deja o face publicitate utilizatorilor Windows 7 și 8.1 folosind o fereastră pop-up de sistem. Acesta este un upgrade gratuit, și va fi probabil unul bun pentru Windows 7 și 8 utilizatori deopotrivă.

Microsoft dorește să obțină toate mașinile Windows recente pe același sistem de operare, oferind o platformă Windows standardizată și împingând "aplicațiile universale" oferite de Magazinul Windows. După dezordinea Windows 8, Windows 10 arată destul de bine.

Da, este gratuit (pentru majoritatea oamenilor)

Windows 10 va fi o actualizare gratuită, presupunând că computerul rulează Windows 7 Service Pack 1 sau Windows 8.1. Atâta timp cât faceți upgrade la Windows 10 în primul an, nu va trebui să plătiți un cent. În ciuda unor confuzii online, nu va trebui să plătiți nimic. Atâta timp cât faceți upgrade la Windows 10 în primul an, puteți continua să utilizați Windows 10 și să obțineți actualizări pentru "durata de viață acceptată a dispozitivului". Este o copie completă care va continua să funcționeze.

Dacă aveți un computer mai vechi care rulează Windows Vista sau o versiune anterioară de Windows, nu veți primi o actualizare gratuită. Poate doriți să cumpărați un computer nou, dacă aveți vreun computer vechi, oricum. Dacă aveți o copie pirată ("non-originală") a Windows, este posibil să faceți upgrade - dar veți avea în continuare o copie "non-originală" a Windows 10.

Dacă construiți propriul computer sau cumpărați o copie a Windows 10 pentru a rula într-o mașină virtuală, va trebui să plătiți 110 USD pentru Windows 10 Home sau 199 USD pentru Windows 10 Pro. Dacă doriți să actualizați un computer vechi la Windows 10 după primul an și să pierdeți oferta gratuită de upgrade, va trebui să plătiți și pentru o copie a Windows - cu excepția cazului în care Microsoft prelungește oferta.

Cum să faceți upgrade

Actualizați:Puteți descărca imaginea ISO pentru Windows 10 direct de pe site-ul Web al Microsoft.

Veți putea actualiza prin Windows Update când Windows 10 va ieși. Microsoft a lansat o aplicație "Obțineți Windows 10" care vă solicită să "rezervați" copia dvs. de Windows 10 și veți vedea acele notificări în bara de sistem pe computerele Windows 7 SP1 și Windows 8.1. Da, acel pop-up Windows 10 din bara de sistem este real, legitim și de la Microsoft. A fost adăugat la sistemele dvs. existente Windows, printr-o actualizare Windows.

"Reserve" copia dvs. de Windows 10 și computerul Windows vor descărca automat Windows 10 în bucăți înainte de data lansării. Când Windows 10 este bun pentru a merge, nu va trebui să descărcați o instalare masivă de la Microsoft, în același timp cu toată lumea. Este un pic cam ca preîncărcarea unui joc sau a unui film înainte de data lansării.

Dacă intenționați să faceți upgrade la lansarea Windows 10, rezervați-o acum. Nu trebuie să rezervați - veți putea să faceți upgrade gratuit pentru primul an. Rezervarea copiei dvs. va salva doar timpul de descărcare mai târziu. Microsoft va avea probabil un site web care vă va face upgrade prin lansarea Windows 10.

În timp ce procesul de actualizare nu trebuie să vă șterge fișierele personale, este întotdeauna important să aveți backup oricum. Dacă aveți hardware sau programe care nu vor funcționa cu Windows 10, aplicația de actualizare vă va informa despre eventualele probleme pe care le puteți întâmpina.

Ce este nou - și ar trebui să faceți upgrade?

Microsoft dorește ca Windows 10 să fie un upgrade demn pentru utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1. Acesta se bazează pe baza Windows 8, oferind îmbunătățiri desktop și caracteristici de securitate. Dar Microsoft sa răzbunat pe cele mai urâte aspecte ale Windows 8. Bara de farmec a dispărut. Meniul de pornire pop-up este înapoi - are în mod prestabilit dale în direct, dar le puteți elimina dacă doriți. Această interfață "modernă" sau "Metro" este acum limitată doar la un mod special de tabletare, iar toate aplicațiile rulează în ferestre pe desktop pe PC-uri normale. Dacă utilizați Windows 8 pe un dispozitiv fără atingere, aceasta este o îmbunătățire imensă. Interfața desktop are sens din nou.

Dacă utilizați Windows 7, obțineți acces la toate îmbunătățirile găsite în Windows 8 cu o interfață care are mai mult sens. Windows 10 include și alte caracteristici utile, printre care desktop-urile virtuale "View Task" și chiar îmbunătățirile la Command Prompt, care ar trebui să facă utilizatorii de desktop Windows 7 destul de fericiți să facă upgrade. Noul browser "Edge" de la Microsoft este un nou browser implicit, ceea ce înseamnă că și utilizatorii Windows care se țin de browserul implicit vor avea o experiență mai bună. Versiunile moderne ale Internet Explorer nu sunt la fel de rău, dar Edge este încă o îmbunătățire majoră. Asistentul Microsoft de la Cortana este integrat - dacă vă aflați într-una din cele câteva țări sprijinite, cel puțin. Windows 10 este împachetat cu alte îmbunătățiri utile și - spre deosebire de unele dintre cele mai multe caracteristici enervante găsite în Windows 8 - acestea pot fi dezactivate dacă nu doriți să le utilizați.

De asemenea, Microsoft impinge Windows Store pentru utilizatorii de desktop în Windows 10, deoarece noile "aplicații universale" noi rulează acum pe ferestrele desktop-ului și ar putea fi de fapt ceva util. Acesta este motivul pentru care Windows 10 este gratuit - pentru a construi o platformă mare pe care dezvoltatorii de aplicații vor dori să le vizeze și să obțină utilizatorii de Windows pe același software.

Planurile Microsoft pentru Windows 10

Microsoft impune ideea că Windows 10 va fi diferit de versiunile anterioare și chiar a fost numit "ultima versiune de Windows". Microsoft intenționează să lanseze actualizări frecvente care lustruiesc Windows 10 și să adauge caracteristici, cu toate că au spus acest lucru și despre Windows 8.

Microsoft intenționează să facă ultima actualizare majoră a sistemului de operare, cu noi caracteristici și îmbunătățiri care se desfășoară în mod regulat prin Windows Update, în loc să aștepte o lansare o dată la fiecare câțiva ani.Chiar și multe dintre aplicațiile incluse vor fi actualizate separat prin intermediul Magazinului Windows.

Windows 10 arată ca un upgrade bun. În prezent, mai puțin de două luni de la data lansării sale, versiunile de previzualizare Windows 10 sunt încă un pic buggy. Presupunând că Microsoft poate poloneze Windows 10 în doar câteva săptămâni, Windows 10 va fi un upgrade demn și recomandat.

Da, există plăci vii, aplicații universale și caracteristici de integrare a contului Microsoft - dar puteți evita aceste dacă nu le doriți. Mai bine, toate aceste caracteristici noi se integrează de fapt cu desktopul Windows, în loc să se lupte cu el, așa cum au făcut-o în Windows 8.