If-Koubou

Windows pe ARM nu face nici un sens (încă)

Windows pe ARM nu face nici un sens (încă) (Cum să)

Microsoft lansează noi "PC-uri Always Connected" care perechează Windows cu procesoare ARM de clasă smartphone. Aceste dispozitive pot rula aplicațiile tradiționale Windows desktop și pot oferi o durată lungă de viață a bateriei cu conectivitate celulară, dar sunt prea scumpe și limitate.

Ferestrele viitoare pe dispozitive ARM vor avea probabil performanțe mai bune la un preț mai mic și vor fi mult mai convingătoare. Dar, ca de obicei, când vine vorba de tehnologie, vă recomandăm să renunțați la produsele de prima generație.

Ce este Windows pe ARM?

Windows pe ARM este un sistem de operare complet Windows 10 care rulează pe un procesor ARM mai degrabă decât un CPU tipic x86 sau 64-bit x64 tipic. Procesoarele ARM se găsesc, în general, în smartphone-uri și dispozitive mobile cum ar fi iPad-urile. PC-urile tipice includ procesoare de la Intel sau AMD.

Platforma hardware ARM oferă Windows pe ARM câteva avantaje. CPU-urile ARM utilizează mai puțină putere, deci ar trebui să obțineți mai multă durată de viață a bateriei. Acestea oferă o reluare reală "instantaneu", astfel încât să vă puteți trezi imediat PC-ul și să vă reluați de unde ați rămas, cum ar fi trezirea telefonului. Ei fug în tăcere fără fanii. Acestea includ conectivitate celulară, astfel încât să puteți adăuga unul dintre aceste dispozitive la planul tău de telefon mobil - AT & T, Sprint, T-Mobile și Verizon - toate suportă aceste dispozitive în SUA - și au acces la Internet peste tot. (Sau oriunde aveți conectivitate celulară cel puțin.)

Toate cele trei dispozitive Windows de primă generație de pe dispozitivele ARM utilizează un procesor Qualcomm Snapdragon 835, același procesor utilizat în Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy Nota 8, Google Pixel 2, Google Pixel XL și multe alte smartphone-uri Android de 2017. Noile telefoane precum Samsung Galaxy S9 sunt livrate deja cu procesoare ARM mai rapide. De aceea, ele sunt numite dispozitive "Windows on Snapdragon".

Windows pe ARM este Windows Full, spre deosebire de Windows RT

În Windows 8 zile, Microsoft a lansat Windows RT, care a rulat pe hardware-ul ARM și te-a forțat să instalezi software-ul din Windows Store. Dar Windows 10 pe ARM este mult mai puternic. Este o versiune completă a Windows care vă permite să instalați software de oriunde, dacă doriți. Dezvoltatorii pot compila aplicațiile desktop pentru ARM și le puteți instala. Include chiar și un strat de emulare care vă permite să executați aplicații tradiționale Windows desktop care au fost scrise pentru procesoare Intel x86 pe 32 de biți.

Aceste dispozitive Windows pe dispozitive ARM se livrează cu modul Windows S activat, ceea ce înseamnă că pot instala numai software din magazin în mod implicit. Dar poți schimba asta cu ajutorul unui comutator și este gratuit. Apoi, este ca și cum ați folosi un laptop tipic Windows și puteți obține software de oriunde. Aceasta este o îmbunătățire imensă față de Windows RT și înseamnă că aceste dispozitive ar trebui să aibă un viitor mult mai luminos înaintea lor.

Nu credem că viitorul vine pe deplin cu prima generație de produse.

Stratul de emulare este limitat și lent

Stratul de emulare care vă permite să executați aplicații desktop tradiționale, cunoscute și sub numele de aplicații Win32, funcționează. Cu toate acestea, are unele probleme de performanță. Și inclusiv acele procesoare mai vechi ARM din aceste dispozitive includ nu este de ajutor în materie.

Mulți recenzenți sunt de acord că aplicațiile Windows clasice funcționează prost. Verge a testat ASUS NovaGo și a scris că "performanța în Chrome este destul de proastă, cu viteze reduse de încărcare, deplasare în stutter și transferuri lente între file". Revizuirea continuă să spunem că aplicațiile bazate pe electroni precum Slack "au abil și frustrant performanță "și că Photoshop funcționează" la fel cum v-ați aștepta să: încet ".

Laptop Magazine a testat "Dirt 3, un joc de curse low-end care rulează chiar pe computere de $ 250" pe ASUS NovaGo. Cu toate acestea, "sistemul a fost atât de lent, încât a durat 10 minute doar pentru a depăși animația de pe ecranul de afișare". Multe dintre instrumentele de benchmarking ale revistei Magazine Magazine nu ar fi rulate și s-au prăbușit. Rezultatele de referință pe care le-ar putea obține nu erau frumoase, deoarece ASUS NovaGo avea un scor Geekbench de mai puțin de jumătate din laptop-ul mediu de consum. Ei au descoperit că HP ENVY 2 are aproximativ aceleași performanțe - pe care le-ar avea, având același procesor ARM.

Există și probleme grave de compatibilitate. Stratul de emulare este compatibil numai cu aplicațiile Windows pe 32 de biți. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor de Windows utilizează acum versiuni de Windows pe 64 de biți. Unele aplicații noi pot oferi versiuni pe 64 de biți, ceea ce înseamnă că nu vor funcționa deloc pe stratul de emulare. De exemplu, recenzenții observă că Photoshop Elements nu rulează pe aceste PC-uri, deoarece nu oferă o versiune pe 32 de biți. Multe jocuri moderne oferă și executabile pe 64 de biți, astfel încât să nu puteți încerca chiar să le jucați pe acest hardware.

Viața cu Windows 10 pe ARM. pic.twitter.com/jHvjaxVeyR

- Paul Thurrott (@thurrott) 22 martie 2018

Aceste dispozitive sunt prea scumpe

Având în vedere performanța stratului de emulare, aceste dispozitive de primă generație sunt doar prea scumpe pentru ceea ce sunt. ASUS NovaGo pornește de la 599 $, Lenovo Miix 630 începe de la 799 $, iar HP ENVY x2 începe de la 999 $. Este o mulțime de bani pentru un PC Windows care nu poate rula multe aplicații Windows cu performanțe acceptabile - mai ales atunci când puteți obține în continuare laptop-uri tradiționale decente în aceste game de prețuri.

Durata de viață a bateriei este bună, deși probabil nu este suficient de bună. Verge a constatat că durata de viață a bateriei ASUS NovaGo a fost de aproximativ 11 sau 12 ore în testele din lumea reală, ceea ce reprezintă o mare diferență față de ASUS promis până la 22 de ore. Aceasta ar putea fi mai bună decât o carte ultra-tipică cu câteva ore, dar este departe de ceea ce anunță ASUS.

Comparativ cu un laptop tipic Intel sau AMD, veți ajunge să plătiți mai mulți bani pentru o viață suplimentară a bateriei, timpi de trezire ușor mai rapizi și conectivitate întotdeauna. Dar puteți obține conectivitatea celulară pe laptopuri mai capabile.

Ce ar trebui să cumpărați în schimb

Această conectivitate LTE 4G este plăcută, dar, pentru prețul și performanța pe care o obțineți, nu are sens. Dacă doriți cu adevărat un PC Windows cu conectivitate celulară oriunde, vă recomandăm Microsoft Surface Pro cu LTE Advanced. Da, la 1449 dolari este mai scump decât aceste dispozitive Windows pe dispozitivele ARM, dar rulează un procesor Intel rapid și va fi o mașină mult mai capabilă. Microsoft oferă chiar și finanțare, astfel încât firmele pot obține un Surface Pro cu LTE începând de la aproximativ 50 USD pe lună.

Amintiți-vă, dacă primiți un Windows pe PC-ul ARM sau un Surface Pro cu LTE, veți plăti o taxă lunară suplimentară pentru a adăuga acel Windows PC la planul dvs. de telefon mobil. Oricine dorește să plătească această taxă va fi mai bine deservit cu un PC Windows mai capabil.

Dar nu aveți nevoie de un laptop cu conectivitate mobilă integrată pentru conectarea la Internet de oriunde. Aveți posibilitatea să obțineți un laptop Windows solid și să creați un hotspot cu telefonul iPhone sau Android atunci când aveți nevoie de conectivitate. Nu va trebui să plătiți o taxă lunară suplimentară și veți avea un laptop care poate rula aplicațiile pe care trebuie să le utilizați cu performanțe solide.

Sau, dacă doriți doar un dispozitiv portabil cu conectivitate celulară și nu aveți nevoie de un PC în primul rând, puteți obține un iPad cu LTE pentru 459 dolari. Este mai ieftin decât aceste dispozitive Windows pe dispozitivele ARM. Da, este un iPad, astfel încât să nu puteți executa aplicații desktop Windows, dar nu este ca aplicațiile desktop puternice să funcționeze bine pe aceste dispozitive Windows pe dispozitive ARM - și iPad-urile au mai multe aplicații pentru tablete disponibile.

Desigur, dacă ați citit toate acestea și doriți totuși unul dintre aceste dispozitive Windows pe dispozitive ARM, oricum, nu vă vom opri. Dar nu credem că au vreun sens - totuși.

Credit de imagine: ASUS, Microsoft