If-Koubou

Windows Registry Demystified: Ce puteți face cu ea

Windows Registry Demystified: Ce puteți face cu ea (Cum să)

Registrul Windows este o bază de date în care Windows și multe programe stochează setările de configurare. Puteți edita propriul registru pentru a activa funcții ascunse și pentru a modifica opțiunile specifice. Aceste trucuri sunt adesea numite "hack-uri de registru".

Ce este registrul Windows și cum funcționează?

Registrul Windows este o colecție de mai multe baze de date. Există setări de registry la nivel de sistem care se aplică tuturor utilizatorilor, iar fiecare cont de utilizator Windows are și propriile setări specifice utilizatorului.

În Windows 10 și Windows 7, setările de registry la nivel de sistem sunt stocate în fișierele de sub C: \ Windows \ System32 \ Config \ , în timp ce fiecare cont de utilizator Windows are propriul fișier NTUSER.dat care conține cheile specifice utilizatorului C: \ Windows \ Users \ Nume director. Nu puteți edita direct aceste fișiere.

Dar nu contează unde sunt stocate aceste fișiere, pentru că nu va trebui niciodată să le atingeți. Când vă conectați la Windows, acesta încarcă setările din aceste fișiere în memorie. Când lansați un program, acesta poate verifica registrul stocat în memorie pentru a-și găsi setările de configurare. Când modificați setările unui program, acesta poate schimba setările din registru. Când vă deconectați de pe PC și închideți, salvează starea registrului pe disc.

Regiștrul conține "chei" și "valori" asemănătoare unui dosar în interiorul acelor chei care pot conține numere, text sau alte date. Registrul este alcătuit din mai multe grupuri de chei și valori, cum ar fi HKEY_CURRENT_USER și HKEY_LOCAL_MACHINE. Aceste grupuri sunt numite "stupi" din cauza dezvoltatorilor originali ai albinelor născute de Windows NT. Da, serios.

Microsoft a introdus regiștrii înapoi în Windows 3.1, dar a fost inițial utilizat numai pentru anumite tipuri de software. În epoca Windows 3.1, aplicațiile Windows stocau frecvent setări în fișierele de configurare .INI care erau împrăștiate în sistemul de operare. Registrul poate fi folosit acum de toate programele și ajută la aducerea împreună a setărilor care altfel ar fi împrăștiate în multe locații diferite de pe disc.

Nu toate programele stochează toate setările din registrul Windows. Fiecare dezvoltator de programe poate decide să utilizeze registry pentru fiecare setare, doar câteva setări sau nu există setări. Unele programe stochează toate (sau doar unele) setările lor în fișiere de configurare - de exemplu, în dosarul Datele aplicației. Însă Windows în sine folosește extensiv registrul.

De ce ați putea să editați Registrul

Majoritatea utilizatorilor de Windows nu vor mai trebui să atingă registrul. Windows-ul în sine și multe programe utilizează registrul și, de obicei, nu trebuie să vă faceți griji.

Cu toate acestea, vă puteți edita singur registrul cu Editorul de registri, inclus în Windows. Vă permite să faceți clic pe registru și să modificați setările individuale ale regiștrilor.

Registrul propriu-zis este o mizerie mare a unei baze de date, și nu veți găsi prea mult făcând clic pe ea însăși, desigur. Dar puteți găsi adesea "hack-uri de registry" online, care vă spun ce setări trebuie să vă schimbați pentru a îndeplini o anumită sarcină.

Acest lucru este util în special când căutați opțiuni care nu sunt expuse în mod normal în Windows. Unele lucruri pe care le puteți obține numai prin hacking regiștrii. Alte setări sunt disponibile în Politica de grup pentru edițiile profesionale ale Windows, dar de obicei le puteți schimba într-o ediție de Windows Home prin modificarea registrului.

Este sigur?

Editarea registrului nu este periculoasă dacă știți ce faceți. Trebuie doar să urmați instrucțiunile și să schimbați numai setările pe care le-ați instruit să le schimbați.

Dar, dacă intrați în registry și începeți să ștergeți sau să schimbați lucrurile în mod accidental, ați putea să vă confruntați cu configurația sistemului dvs. și, eventual, să faceți Windows fără boot.

În general, recomandăm copierea de rezervă a regiștrilor (și a computerului, la care ar trebui întotdeauna să aveți copii de rezervă!) Înainte de a edita registrul, doar în cazul în care acest lucru este posibil. Dar dacă urmați corect instrucțiunile legitime, nu veți avea probleme.

Cum se editează registrul

Editarea registrului este destul de simplă. Toate articolele noastre de editare în registri afișează întregul proces și sunt ușor de urmărit. Dar aici este o privire de ansamblu asupra procesului.

Pentru a începe, veți deschide aplicația Editor de registri. Pentru a face acest lucru, apăsați Windows + R pentru a deschide caseta de dialog Run. Introduceți "regedit" și apoi apăsați Enter. De asemenea, puteți deschide meniul Start, tastați "regedit.exe" în caseta de căutare și apoi apăsați pe Enter.

Vi se va cere să acceptați un prompt de control al contului de utilizator înainte de a continua. Acest lucru oferă Editorului Registrului posibilitatea de a modifica setările de sistem.

Navigați la orice tastă trebuie să modificați în panoul din stânga. Veți ști unde trebuie să fiți, deoarece instrucțiunile pentru hack-ul de registry pe care încercați să-l aplicați vă vor spune.

În Windows 10, puteți să copiați și să inserați o adresă în bara de adrese a editorului de registru și să apăsați pe Enter.

Pentru a modifica o valoare, faceți dublu clic pe ea în panoul din dreapta și introduceți noua valoare. Uneori, va trebui să creați un nou clic-dreapta în panoul din dreapta, să selectați tipul de valoare pe care trebuie să-l creați și apoi să introduceți numele corespunzător pentru acesta. În alte cazuri, este posibil să fie necesar să creați chei noi (foldere). Registrul hack-ului îți va spune ce trebuie să faci.

Ați terminat. Puteți să faceți clic pe "OK" pentru a salva modificarea și să închideți Editorul de Regiștri. Veți avea ocazia să reporniți PC-ul sau să vă deconectați și să vă înscrieți pentru ca schimbarea dvs. să aibă efect, dar asta este.

Asta-i tot ce efectuează un registru hack implică - ați deschis acum Registry Editor, localizat valoarea pe care doriți să o schimbați, și a schimbat-o.

De asemenea, puteți edita registrul prin descărcarea și rularea fișierelor .reg, care conțin o modificare aplicată atunci când le executați. Ar trebui să descărcați și să rulați fișiere .reg din surse în care aveți încredere, dar acestea sunt fișiere text, astfel încât să le puteți face clic dreapta și să le deschideți în Notepad.

Mai bine, puteți face propriile fișiere de hack de registry. Un fișier .reg poate conține mai multe setări diferite, astfel încât să puteți crea un fișier .reg care să aplice automat toate hack-urile de registry preferate și configurațiile de configurare la un PC Windows atunci când îl rulați.

Unele hack-uri de inregistrare cool pentru tine sa incercati

Am scris despre o tona de hack-uri de registru. Iată câteva dintre favoritele noastre:

 • Afișați un mesaj la Conectare: Puteți face ca Windows să afișeze întotdeauna un mesaj ori de câte ori cineva semnează pe PC.
 • Activați blocarea secretă a software-ului Windows Defender: În Windows 10, Windows Defender scanează automat pentru malware în fundal. Vă poate proteja și de "programele potențial nedorite" (PUP) dacă modificați o setare de registry.
 • Curățați meniul contextual murdar: Puteți elimina manual intrările din meniul contextual aglomerat de pe desktop sau în managerul de fișiere prin intermediul regiștrilor.
 • Adăugați orice aplicație în meniul contextual al desktopului dvs. Puteți adăuga orice aplicație în meniul contextual al desktopului. Faceți clic dreapta pe spațiul de lucru și selectați intrarea pentru ao lansa rapid.
 • Adăugați "Deschideți cu Notepad" în meniul contextual pentru toate fișierele: Dacă vă aflați în mod regulat în căutarea diferitelor tipuri de fișiere text din Notepad, adăugați o opțiune "Open With Notepad" la fiecare fișier pentru a face acest lucru mai rapid.
 • Opriți alte conturi de utilizatori de la închiderea PC-ului dvs. Puteți preveni oprirea anumitor conturi de utilizator de pe PC, prin aplicarea acestui registru.
 • Blocarea conturilor de utilizator de la rularea aplicațiilor specifice: Utilizând registry-ul, puteți împiedica alte conturi de utilizatori Windows să execute anumite aplicații în sistemul dvs.

 • Asigurați-vă că butoanele din bara de sarcini intră întotdeauna în ultima fereastră activă: Acesta este preferatul meu personal. În Windows 7 și Windows 10, făcând clic pe butoanele din bara de activități, în mod normal, vă arată o listă de miniaturi ale tuturor ferestrelor deschise pentru acea aplicație, dacă are mai multe ferestre deschise. LastActiveClick hack face un singur clic deschide ultima fereastră activă pentru acea aplicație, economisind un clic atunci când comutați ferestrele. Încă puteți să treceți deasupra unei pictograme a barei de activități pentru a vedea previzualizările ferestrelor sale deschise.
 • Dezactivați fereastra de blocare Windows 10: Dacă nu vă place să scuturați ecranul de blocare în stilul tabletei și doriți să vedeți un ecran tradițional de conectare de fiecare dată când porniți, deconectați sau blocați PC-ul, această hacking de registry este pentru dvs. . A fost creat pentru Windows 8, dar încă funcționează pe cele mai recente versiuni de Windows 10.
 • Adăugați "preluați proprietatea" în meniul contextual: pe Windows, fișierele sunt "deținute" de utilizatori. Dacă sunteți un utilizator avansat care schimbă frecvența de proprietate a fișierelor, puteți adăuga o comandă "Take Ownership" în meniul contextual pentru a grăbi acest lucru.
 • Dezactivați Aero Shake Minimizarea Windows: Puteți opri Windows 7 sau Windows 10 să minimizeze toate ferestrele deschise ori de câte ori scuturați bara de titlu a ferestrei cu această setare.
 • Obțineți controlul vechi al volumului înapoi pe Windows 10: Dacă pierdeți controlul volumului în stilul Windows 7, această hacking de registry o va aduce înapoi pe Windows 10.

 • Modificați numele producătorului PC-ului: Puteți să vă puneți propriul nume în câmpul producătorului - ceea ce este deosebit de interesant dacă ați construit PC-ul propriu. Puteți chiar să vă adăugați propriul logo.
 • Eliminați folderul "Obiecte 3D" de pe acest PC pe Windows 10: Nu vă place să vedeți noul folder "Obiecte 3D" din acest PC? Acest registru hack va elimina.
 • Eliminați dosarele de pe acest PC pe Windows 10: De asemenea, puteți ascunde dosarele Desktop, Documente, Descărcări, Muzică, Imagini și Video din vizualizarea Acest PC dacă doriți.
 • Eliminați OneDrive din fișier Explorer pe Windows 10: Dacă nu doriți să utilizați OneDrive pe Windows 10, acest hack de registry va elimina folderul său din File Explorer.
 • Dezactivați "spațiul redus pe disc" Verificați: Bolnav de Windows care vă avertizează despre spațiul redus de pe PC? Puteți dezactiva verificarea prin intermediul registrului. Acest lucru este util în special dacă Windows se confunda și vă avertizează despre o partiție de recuperare ascunsă, de exemplu.
 • Opriți Windows de la Adăugarea "- Shortcut" la Comenzi rapide noi: Vrei să scapi de "- Shortcut" în numele noilor comenzi rapide? Poftim.
 • Dezactivați SMBv1 pe Windows 7 pentru securitate: Din motive de securitate, vechiul protocol de partajare a fișierelor SMBv1 este acum dezactivat în mod implicit pe Windows 8 și Windows 10. Încă este activat implicit pe Windows 7 din motive de compatibilitate în rețelele de afaceri, dar îl puteți dezactiva pentru o securitate îmbunătățită.

Am acoperit multe alte hack-uri utile în trecut. Dacă doriți să modificați ceva pe Windows, faceți doar o căutare rapidă pe web și există șanse mari să găsiți un hack de registry care vă spune cum să faceți acest lucru.