If-Koubou

Windows Dumps de memorie: Ce sunt exact pentru ele?

Windows Dumps de memorie: Ce sunt exact pentru ele? (Cum să)

Atunci când Windows blue-screens, acesta creează fișiere de memorie dump - de asemenea, cunoscut sub numele de halde accident. Acesta este modul în care vorbeste BSOD de la Windows 8, când se spune că "colectează doar câteva informații despre erori".

Aceste fișiere conțin o copie a memoriei computerului în momentul prăbușirii. Acestea pot fi folosite pentru a ajuta la diagnosticarea și identificarea problemei care a condus la prăbușirea în primul rând.

Tipuri de clape de memorie

Windows poate crea mai multe tipuri diferite de depozite de memorie. Puteți accesa această setare deschizând Panoul de control, făcând clic pe Sistem și securitate și făcând clic pe Sistem. Faceți clic pe setările avansate de sistem din bara laterală, faceți clic pe fila Complex și faceți clic pe Setări sub Startup și recuperare.

În mod implicit, setarea din informațiile despre depanare scrie este setată la "Memorare automată a memoriei". Iată ce înseamnă fiecare tip de memorie de memorie:

Memorie completă de memorie: O memorie completă de memorie este cel mai amplu tip de memorie posibilă. Aceasta conține o copie a tuturor datelor utilizate de Windows în memoria fizică. Deci, dacă aveți 16 GB de memorie RAM și Windows utilizează 8 GB de la momentul caderii sistemului, memoria va fi de 8 GB. Accidentele sunt de obicei cauzate de codul care rulează în modul kernel, astfel încât informațiile complete care includ memoria fiecărui program sunt rareori utile - o memorie de memorie kernel va fi, de obicei, suficientă chiar și pentru un dezvoltator.

Memoria de memorie a nucleului: O memorie de memorie kernel va fi mult mai mică decât o memorie completă de memorie. Microsoft spune că va fi de obicei o treime din dimensiunea memoriei fizice instalată în sistem. După cum spune Microsoft:

"Acest fișier dump nu va include memoria alocată sau orice memorie alocată aplicațiilor în modul de utilizare. Acesta include numai memoria alocată kernel-ului Windows și nivelului de abstractizare hardware (HAL), precum și memoria alocată driverelor de mod kernel și altor programe de mod kernel.

Pentru cele mai multe scopuri, această explozie este cea mai utilă. Este semnificativ mai mică decât memoria completă de memorie, dar omite doar acele porțiuni de memorie care sunt puțin probabil să fi fost implicate în accident. "

Memorie mică de memorie (256 kb): O mică memorie de memorie este cel mai mic tip de memorie. Conține foarte puține informații - informațiile de pe ecranul albastru, o listă cu driverele încărcate, informațiile despre proces și informații despre un kernel. Acesta poate fi util pentru identificarea erorii, dar oferă informații mai puțin detaliate de depanare decât o memorie de memorie kernel.

Memoria de memorie automată: Aceasta este opțiunea implicită și conține exact aceleași informații ca o memorie de memorie kernel. Microsoft spune că, atunci când fișierul de pagină este setat la o dimensiune gestionată de sistem și calculatorul este configurat pentru depozitele de memorie automată, "Windows stabilește dimensiunea fișierului de paginare suficient de mare pentru a se asigura că o memorie de memorie kernel poate fi captată în cea mai mare parte timp. "După cum subliniază Microsoft, depozitele de deșeuri reprezintă un element important în luarea deciziilor privind dimensiunea fișierului de pagină. Fișierul de pagină trebuie să fie suficient de mare pentru a conține datele memoriei.

(nici unul): Windows nu va crea gropi de memorie atunci când se blochează.

Clasele de memorie sunt pentru dezvoltatori

Aceste fișiere dump există pentru a vă oferi informații despre cauza accidentului de sistem. Dacă sunteți un dezvoltator de Windows care lucrează la drivere hardware, informațiile din aceste fișiere cu memorie dump vă pot ajuta să identificați motivul pentru care driverele dvs. hardware cauzează un computer pe ecranul albastru și remediați problema.

Dar probabil că sunteți doar un utilizator Windows normal, nu cineva care dezvoltă drivere hardware sau lucrează la codul sursă Windows de la Microsoft. Cismele de gunoi sunt încă utile. Este posibil să nu aveți nevoie de ele însele, dar este posibil să fie necesar să le trimiteți unui dezvoltator dacă întâmpinați o problemă cu software-ul sau driverele de nivel inferior pe computerul dvs. De exemplu, site-ul Web Symantec spune că "De multe ori, Symantec Development va avea nevoie de o memorie completă de memorie de la un sistem afectat pentru a identifica cauza accidentului." Explozia de eroare poate fi de asemenea utilă dacă întâmpinați o problemă cu Windows în sine este posibil să fie necesar să o trimiteți la Microsoft. Dezvoltatorii responsabili cu software-ul pot folosi memoria dump pentru a vedea exact ce se întâmplă pe calculatorul dvs. în momentul accidentului, sperăm că le-ar permite să fixeze și să remedieze problema.

Minidumps vs. Dumps de memorie

Fișierele Minidump sunt utile pentru toată lumea, deoarece conțin informații de bază precum mesajul de eroare asociat cu un ecran albastru al morții. Ele sunt stocate în folderul C: \ Windows \ Minidump în mod implicit. Ambele tipuri de fișiere dump au extensia de fișier .dmp.

Chiar și atunci când sistemul dvs. este configurat să creeze un spațiu de memorie kernel, complet sau automat, veți primi atât un minidump, cât și un fișier MEMORY.DMP mai mare.

Unelte precum BlueScreenView de la Nirsoft pot afișa informațiile conținute în aceste fișiere minidmp. Puteți vedea fișierele șoferului exacte implicate într-un accident, ceea ce poate ajuta la identificarea cauzei problemei. Deoarece minidumps-urile sunt atât de utile și mici, vă recomandăm să nu setați niciodată setarea de memorie la "(none)" - asigurați-vă că cel puțin configurați sistemul pentru a crea halde de memorie mici. Ei nu vor folosi mult spațiu și vă vor ajuta dacă vă veți confrunta vreodată cu o problemă. Chiar dacă nu știți cum să obțineți informațiile din fișierul minidump, puteți găsi instrumente software și persoane care pot folosi informațiile de aici pentru a ajuta la fixarea și rezolvarea problemei sistemului.

Spațiile de memorie mai mari, precum gropile de memorie kernel și gropile de memorie complete, sunt stocate la C: \ Windows \ MEMORY.DMP în mod implicit. Windows este configurat să suprascrie acest fișier de fiecare dată când a creat o nouă memorie de memorie, astfel încât ar trebui să aveți doar un singur fișier MEMORY.DMP ocupând spațiu.

În timp ce chiar utilizatorii obișnuiți de Windows pot folosi minidumps pentru a înțelege cauza ecranelor albastre, fișierul MEMORY.DMP este folosit mai rar și nu este util decât dacă intenționați să îl trimiteți unui dezvoltator. Probabil că nu va trebui să utilizați informațiile de depanare într-un fișier MEMORY.DMP pentru a identifica și remedia o problemă pe cont propriu.

Ștergeți clapetele de memorie pentru a elibera spațiul

Puteți șterge aceste fișiere .dmp pentru a elibera spațiu, ceea ce este o idee bună, deoarece acestea pot fi foarte mari în dimensiune - dacă computerul dvs. are ecran albastru, este posibil să aveți un fișier MEMORY.DMP de 800 MB sau mai mult ocupând spațiu pe unitatea dvs. de sistem.

Windows vă ajută să ștergeți automat aceste fișiere. Dacă utilizați utilitarul Disk Cleanup și îi spuneți acestuia să curețe fișierele de sistem, veți vedea că ambele tipuri de gropi de memorie apar în listă. CCleaner și alte instrumente similare pot șterge automat și gropile de memorie. Nu este nevoie să sapa în folderul Windows și să le ștergeți manual.

Pe scurt, fișierele cu memorie mai mare nu sunt foarte utile dacă nu intenționați să le trimiteți la Microsoft sau la un alt dezvoltator de software, astfel încât să poată repara un ecran albastru care apare în sistemul dvs. Fișierele minidump mai mici sunt mai utile deoarece conțin informații esențiale despre accidentele sistemului.

Credit de imagine: Thawt Hawthje pe Flickr