If-Koubou

Windows System Center Essentials 2007

Windows System Center Essentials 2007 (Cum să)

În această săptămână am avut ocazia să verificați Microsoft System Center Essentials (SEC) 2007. Am crezut că voi împărtăși acest lucru cu toate IT-ul nostru geek acolo.

Sistemul System Center Essentials înlocuiește, în principiu, o aplicație anterioară de administrare IT Systems Management Server (SMS). În pozițiile anterioare de IT nu am fost niciodată îndreptățit la SMS, așa că nu pot face nici un fel de comparație, dar vă pot spune despre SEC. Cu SEC, administratorii IT pot gestiona întreaga lor rețea cu o singură consolă unificată. Puteți monitoriza stațiile de lucru, serverele, rețelele, implementările software și actualizările MS de la o singură aplicație. Abia mă pot zgâria suprafața, așa cum am încercat acum pentru prima dată. Dar vă voi anunța ... dacă lucrați la o rețea complet bazată pe Windows ... acesta este un instrument de gestionare a viselor. Pentru moment, vă voi da o scurtă prezentare pe ceea ce am învățat acest catelus poate face. În viitor, voi împărtăși mai multe experiențe și trucuri pe care le puteți folosi cu asta!

În primul rând, SCE include majoritatea funcțiilor pe care le-ați dori, cum ar fi monitorizarea în timp real a hardware-ului, a software-ului și a altor dispozitive de rețea "inteligente". Puteți intra într-adevăr într-o mulțime de detalii și să deveniți "unul" cu rețeaua dvs.

Una dintre primele trăsături care mi-au sărit într-adevăr a fost capacitatea unică de raportare în SCE. Este bazat pe motorul SQL 2005 și include 30 de rapoarte preconfigurate chiar de la instalare. Mai jos este un ecran cu câteva rapoarte preconfigurate pe care le puteți trimite prin e-mail în fiecare zi dacă aveți nevoie de ele. Nu sunt sigur încă, dar aș crede (și sper) că există un tip de rapoarte personalizate pe care le puteți rula, de asemenea.

Mai jos este o privire la unele dintre acțiunile pe care le puteți face cu serverele sau stațiile de lucru din rețeaua dvs. Aceasta este doar o lovitură de probă ... pentru a realiza enormitatea opțiunilor pe care trebuie să o săturați și să începeți să jucați. Un lucru enervant este ... când alegeți o sarcină în Acțiuni ... există un ecran pop-up care nu are nimic de-a face cu nimic ... trebuie să-l rulați ... Am rulat opțiunile implicite, astfel încât să sperăm că pot fi eliminate.

Există destul de mult prea mult pentru a acoperi SCE într-un singur post. Începând să lucrez cu acest sistem mai mult, voi include informații mult mai detaliate legate de sarcini specifice. Dacă vreunul dintre dvs. a utilizat SMS sau SCE 2007 cu orice mijloace, vă rugăm să comentați și să ne comunicați experiența dvs. Sunt cu siguranta un noob la aceasta.

Tech Lingo de la Mysicgeek: IIS (Internet Information Services) - serviciul Microsoft de servere web.