If-Koubou

Fără Google Chrome, Magazinul Windows va suge mereu

Fără Google Chrome, Magazinul Windows va suge mereu (Cum să)

Microsoft nu va permite Google Chrome în Magazinul Windows. Google a încercat să-i ajute pe utilizatori, introducând în schimb un "program de instalare" pentru Chrome în magazin, dar Microsoft le-a rupt rapid. Microsoft face din Magazin mai rău doar pentru a-și servi interesele de afaceri. Magazinul permite chiar și altor aplicații care utilizează motorul de browser "Chromium" Google Chrome - nu doar Chrome în sine.

Magazinul este umplut cu gunoi, dar nu va permite Chrome

Căutați Google Chrome în Magazin și veți găsi totul în afară de Chrome. Veți vedea o aplicație "Cel mai bun browser - Căutați Google" care are în mod convenabil pictograme Chrome, Firefox, Safari și Internet Explorer pentru a face ca această aplicație terță parte să pară un browser mare, oficial și de încredere.

Magazinul Microsoft este plin de gunoi ca acesta. Uită-te la această aplicație de 1.99 dolari, plină cu greșeală, încercând în mod clar să confundă și să înșelă utilizatorii de VLC media player. Acesta este același tip de junk care întotdeauna a umplut Windows Store și chiar poluează Mac App Store din Apple, tocmai a făcut un pic mai mult respectabil. cel puțin se pretinde că nu există pentru a înșela utilizatorii din banii lor, atunci când este clar.

Microsoft susține că "certificarea aplicațiilor" durează doar câteva ore înainte ca aplicațiile trimise să apară în magazin, astfel încât acestea să nu pară prea greu la aceste lucruri.

Google a încercat să facă magazinul mai util, permițând utilizatorilor Windows să caute în Magazinul pentru Chrome și să-l găsească. Microsoft nu va permite navigarea completă a browserului Google Chrome în Google Store, așa că Google a pus o mică aplicație care, în schimb, era un link de descărcare. Instalați aplicația și veți fi dusi pe site-ul web Google pentru a descărca Chrome. Sigur, geeks nu ar avea nevoie de ea, dar ar ajuta mult o mulțime de utilizatori medie găsi și descărca Chrome, în special pe ceva de genul Windows 10 S.

În ciuda faptului că această abordare este aproape exact ceea ce Microsoft a propus atunci când Windows 8 a fost lansat - listarea link-urilor la aplicațiile desktop din Magazin, astfel încât acestea să poată fi găsite cu ușurință într-un loc de încredere - Microsoft a închis Google în jos.

"Salutăm Google pentru a construi o aplicație pentru browser-ul Microsoft Store compatibilă cu politicile Microsoft Store", a declarat Microsoft într-o declarație către The Verge. Dar Google nu poate face asta. O "aplicație pentru browserul Microsoft Store" ar fi ceva complet diferit de ceea ce este Google Chrome și de la ceea ce doresc utilizatorii Chrome. Iata de ce.

Microsoft permite aplicațiilor cu ajutorul browserului Chrome, dar nu și "Browserele Web"

Microsoft permite o mulțime de aplicații desktop în magazin datorită aplicației Desktop App Converter, cunoscută și sub numele de Project Centennial. Aceasta include o varietate de aplicații construite utilizând Electron, care utilizează motorul browser-ului Chromium - același motor de browser pe care Google Chrome este construit pe rând. Aceste aplicații adesea accesează internetul și o fac folosind același browser pe care Chrome îl folosește.

De fapt, Microsoft a creat de fapt un instrument care va converti aplicațiile electronice în aplicațiile Windows Store, păstrând motorul browser-ului Chromium.

Însă politicile Microsoft insistă asupra faptului că Chrome (și Firefox) sunt interzise din Magazinul Windows. Potrivit politicii de magazin 10.2.1, "Aplicațiile care navighează pe web trebuie să utilizeze motoarele corespunzătoare HTML și JavaScript furnizate de Platforma Windows".

Aceasta înseamnă că Google ar putea crea o versiune Chrome pentru Magazinul Windows, dar va trebui să o rescrie și să utilizeze motorul browser-ului Microsoft Edge, ceea ce înseamnă că nu ar mai fi Chrome. Ar fi mai mult ca aplicația mobilă Chrome limitată pentru un iPad. Nu este ceea ce doresc utilizatorii Chrome de pe Windows - Windows nu este iOS.

Chrome este interzis să ajute Microsoft, nu tu

Singurul motiv pentru care Chrome nu este permis în Magazin este pentru că Microsoft spune că nu este. Nu există niciun motiv tehnic pentru politicile pe care Microsoft le aplică. Microsoft poate să citeze politicile sale, dar au creat aceste politici și le pot schimba ori de câte ori doresc.

Securitatea nu este un motiv bun pentru a interzice motorul browserului Chrome. Google Chrome are o înregistrare excelentă de securitate, iar Microsoft permite acest motor de browser în Store via Electron, oricum. (Deci politicile sale nu sunt chiar consistente.) Mai rău, interzicerea Chrome din Magazin înseamnă că utilizatorii Windows vor trebui să instaleze aplicația de pe web, punând mai mulți utilizatori neexperimentați la un risc mai mare de a descărca programe malware.

Microsoft vrea doar să împingă Microsoft Edge și propriile servicii. De aceea, ei insistă ca Google să rescrie Chrome de la zero, practic construind o coajă în jurul Microsoft Edge. Chrome a devenit mai mult o platformă decât un browser, iar Microsoft dorește să utilizați platforma lor și nu Google. Nu contează ce vrei.

Da, aceasta este ceea ce Google are de făcut în ceea ce privește iOS-ul Apple - și de aceea Chrome pe iPhone și iPad este mult mai puțin interesant. Utilizatorii Chrome doresc suport Chromecast, doresc extensii, doresc noi funcții web - doresc browserul Chrome complet. Windows 10 este destinat calculatoarelor puternice, nu a blocat smartphone-urile și tabletele. Chiar și după eșecul Windows 8, Microsoft încă încearcă să transforme Windows într-un mediu mobil mai limitat.

Microsoft permite aproape orice altceva în magazin

În timp ce magazinul a fost anterior un loc restrâns unde ați putea obține aplicații universale cu nisip, acesta oferă acum aplicații desktop puternice care pot face tot felul de lucruri, datorită noului Convertor de aplicații desktop.

Apple și Microsoft lucrează la punerea iTunes în magazin, permițând utilizatorilor Windows să acceseze mediile de stocare și să își administreze dispozitivele chiar și pe PC-urile Windows 10 S care nu pot obține software din afara magazinului. iTunes îmbină diferite servicii de sistem, procese de fundal și drivere hardware care îi permit să facă acest lucru.

Asta e permis - de ce nu e Chrome? Dacă Microsoft încearcă de fapt să concureze cu magazinul de muzică digitală și video Apple (Groove Music is dead) sau cu dispozitivele mobile (Windows Phone este mort), ar bloca iTunes din magazin?

Utilizatorii Windows 10 S vor trebui să plătească 50 USD pentru a instala Google Chrome

Desigur, acesta este Windows, astfel încât Google Chrome nu este interzis complet. Puteți oricând să o descărcați din afara magazinului.

Cu toate acestea, puteți face acest lucru numai pe Windows 10 Home și Pro PC-uri. Dacă într-o zi cumpărați un PC cu Windows 10 S, care este instalat pe noul laptop de suprafață (precum și alte PC-uri), va trebui să plătiți 50 USD pentru upgrade la Windows 10 Pro doar pentru a putea instala Google Chrome. Actualizarea la Windows 10 Professional este în prezent gratuită pentru utilizatorii de Windows 10 S, dar Microsoft este setat să înceapă să taxeze taxa de upgrade de 50 USD după 31 martie 2018.

Microsoft trebuie să fie mulțumit de asta. Menținerea Google Chrome în afara magazinului face ca Microsoft Store și Windows 10 S să fie mai grave, ceea ce va face în curând Microsoft niște bani în plus. Ori sunteți blocat în platforma Microsoft sau trebuie să-i plătiți un extra $ 50. În orice caz, Microsoft câștigă și pierzi.

Credit de imagine: Microsoft, deepstock / Shutterstock.com