If-Koubou

Wireless Sync / Partajați colecția muzicală cu orice telefon mobil

Wireless Sync / Partajați colecția muzicală cu orice telefon mobil (Cum să)

Aveți un iPhone sau un telefon Android și o colecție de muzică prea mare pentru a se sincroniza cu acesta? Doriți să partajați biblioteca cu prietenii? Iată cum să sincronizați biblioteca cu telefonul smartphone prin internet sau să îl transmiteți în flux în orice browser.

Cum vom realiza acest lucru

Subsonic este o solutie puternica pentru platformele cu mai multe platforme pentru aceste probleme si mai mult - este un streamer media open source care se bazeaza atat pe Java cat si pe donatii, deci este o solutie cross-platforma care este gratuita pentru utilizarea de baza folosind interfata web.

Notă: În acest ghid, vom prezenta două clienți mobili care utilizează API-ul Subsonic, care nu este gratuit. Veți primi o fereastră de 30 de zile pentru a încerca configurarea, după care vi se va solicita să faceți o donare de minimum 10 euro, ceea ce vă va oferi acces la toți clienții, inclusiv un client Adobe AIR și câteva bonusuri, cum ar fi eliminarea anunțului din interfața web, upgrade-uri gratuite viitoare și a yourname.subsonic.org adresa serverului. Dacă alegeți să nu donați, puteți continua să utilizați clientul web fără nici un cost suplimentar. Puteți afla mai multe detalii la pagina Aplicații subzonă.

Instalați Subsonic

Mergeți la pagina de descărcare și apucați gratuit programul de instalare. Faceți dublu clic pe fișier și Subsonic va fi instalat ca un serviciu care va începe automat cu Windows. Notă: În timp ce instalați Subsonic pe Mac OS X și Linux este, de asemenea, relativ rapid și ușor, pentru a obține suport pentru transcoding necesită un pic mai mult efort. Asigurați-vă că verificați instrucțiunile de instalare.

Odată ce ați instalat Subsonic, deschideți un browser și indicați-l la http: // localhost /. Sub autentificare, veți observa un mesaj de avertizare care vă oferă numele de utilizator și parola implicit și vă reamintește să îl modificați de îndată ce vă conectați.

După ce vă conectați, primul lucru pe care îl veți vedea în panoul central este un prompt schimbați parola de administrator, deci hai să faceți clic pe acel link.

Continuați și schimbați parola. Asigurați-vă că o faceți puternic!

Adăugați muzică în biblioteca dvs.

Subsonic vă organizează muzica după dosar și își asumă următoarea structură de directoare:

Artist \ Album \ Track

Aceasta înseamnă că atunci când navigați prin colecția dvs., aceasta vă va fi prezentată în acest mod. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru persoanele care au o bibliotecă de muzică organizată și este de fapt ideală pentru persoanele care au convenții eclectice de gestionare și numire (albume de compilare, oricine?). Subsonic nu citește etichetele ID3 în scopuri de căutare, cu toate acestea, astfel încât să puteți diferenția în continuare și să găsiți piese în acest fel.

Click pe Setări în bara de sus, apoi faceți clic pe Dosare muzicale.

Configurație suplimentară

Acum, când am adăugat muzică în bibliotecă, să aruncăm o privire la câteva alte opțiuni pe care le putem modifica.

Mai întâi, să schimbăm opțiunile de afișare. Click pe Setări în panoul de sus, apoi faceți clic pe Personal.

Aici puteți schimba limba prestabilită, tema pentru interfața web și opțiunile pe care le vedeți în timpul căutării bibliotecii.

Apoi faceți clic pe Utilizatori legătură.

Aici puteți crea și edita opțiuni pentru utilizatori. Observați cum am modificat biruita maximă pentru cineva care nu se află în rețeaua mea.

Acum, să aruncăm o privire la Reţea Opțiuni.

Asigurați-vă că aveți Subsonic configurarea automată a redirecționării portului pe router, pentru că așa veți putea obține accesul din afara rețelei. Dacă ați donat proiectul Subsonic, puteți, de asemenea, să introduceți numele de utilizator pentru adresa URL personalizată, care va fi utilă când configurați clientul dvs. de telefon mobil.

În sfârșit, faceți clic dreapta pe pictograma Subsonic din tava dvs. de sistem și mergeți la Panoul de control subsonic.

Pe Setări , puteți modifica numărul portului dacă doriți sau puteți schimba limita superioară a memoriei, ceea ce este util dacă ați adăugat o mulțime de utilizatori sau dacă aveți doar o mare parte dintr-o bibliotecă.

În general, există o mulțime de opțiuni. Puteți adăuga și gestiona podcast-uri (pe care le puteți apoi streame), configura funcții de transcodare pentru anumite tipuri de fișiere și pentru anumiți utilizatori și puteți adăuga, de asemenea, posturi de radio pe internet. Acest lucru, împreună cu abilitatea sa de cross-platform și ușurința de întreținere - setați-o și uitați-o - face acest lucru un sistem foarte util pe cont propriu.

Utilizarea clienților iPhone

Există un mare client iPhone numit iSub și este disponibil în magazinul de aplicații pentru 4,99 USD. Aceasta pare să includă actualizări gratuite.

iSub vă permite să configurați o dimensiune a cache-ului, astfel încât să puteți stoca cântecele cache pe iPhone pe o perioadă nedeterminată. Puteți cache-uri individuale cântece individuale, albume și chiar playlisturi. Punctul culminant al acestui lucru este cum funcționează cu ștergerea: puteți seta iSub să șterge automat melodiile în funcție de cel mai vechi conținut cached sau cel mai vechi redat. Acest lucru vă permite să redați cântecele așa cum doriți și melodiile noi vor cache în mod automat, înlocuind melodiile vechi pe care nu le-ați ascultat. Este, în esență, o funcție de sincronizare inteligentă și automată, care funcționează în timp ce vă aflați.

Iată câteva capturi de ecran ale panourilor de setări pentru iSub (faceți clic pentru a mări):

    

În primul panou de setări, introduceți locația serverului. Dacă intenționați să vă sincronizați din interiorul serverului dvs., puteți introduce adresa IP, dar dacă doriți să aveți libertatea de a folosi de oriunde, va trebui să aveți fie un nume de domeniu pentru computerul dvs., fie puteți utilizați adresa web personalizată pe care o obțineți donând către Subsonic. Veți putea apoi să introduceți yourusername.subsonic.org ca nume de server. Apoi, introduceți numele de utilizator și parola pe care le-ați configurat pentru serverul dvs. Subsonic.

Faceți o notă a opțiunii "Activați cache-ul cântecului", "Cache-ul cache-ul următor", "Dimensiunea maximă a memoriei cache" și "Auto-ștergeți melodiile vechi", deoarece acestea vă vor oferi funcția de sincronizare pe iPhone. De asemenea, puteți configura rate de biți diferite pentru cache din WiFi și de la 3G. Apoi, puteți merge mai departe și puteți începe să redați melodii, să creați liste de redare și așa mai departe. Puteți să glisați de la stânga la dreapta pe un cântec, un album sau un artist pentru a cânta cântecele în playlist sau pentru a le cache.

Iată câteva screenshot-uri ale interfeței cu utilizatorul (faceți clic pentru a mări):

       

Da, trebuie să plătiți pentru aplicație și da, trebuie să donați proiectului Subsonic independent de acest lucru, dar acesta este de departe una dintre cele mai puternice opțiuni de streaming disponibile pentru iPhone și este unic prin faptul că permite cache-ul local și ștergerea automată. Este, de asemenea, unul dintre puținele care este menținut pentru Linux, Unix și Solaris.

Utilizarea Clientului Android

Clientul Android poate fi descărcat chiar de pe Marketplace și, spre deosebire de clientul iPhone, este liber în sine și în sine. Încă o dată, pentru a utiliza clientul peste limita de 30 de zile, va trebui să faceți o donație pentru proiect.

Aplicația Android este foarte asemănătoare cu cele de pe iPhone. Puteți să memorați automat cache-ul și să ștergeți melodii, puteți să colaționați melodii în playlisturi și puteți seta rate de biți diferite pentru transcodarea prin Wi-Fi și 3G. Singurul lucru de care lipsește aplicația Android este o funcție de ștergere automată a cache-ului, dar există o serie de caracteristici care așteaptă să fie adăugate și aplicația este încă în curs de dezvoltare la momentul redactării.

Iată câteva capturi de ecran ale panourilor de setări (faceți clic pentru a mări):

       

Încă o dată, când configurați domeniul serverului, se aplică aceeași situație. Puteți conecta adresa IP pentru a fi utilizată în rețeaua dvs., dar pentru a putea utiliza acest potențial maxim, va trebui să aveți fie propriul domeniu pentru a avea acces la serverul dvs. Subsonic, fie va trebui să donați obțineți propriul domeniu subsonic.org personalizat.

În general, opțiunile sunt destul de asemănătoare cu cele ale iSub, deși nu există opțiunea "Șterge automat cântecele cache". Odată ce ați umple cache-ul, va trebui să ștergeți manual melodiile, deși streamingul în sine pare să funcționeze bine fără a face acest lucru. Și, la fel ca iSub, puteți oferi rate de biți diferite pentru WiFi și 3G.

Iată câteva capturi de ecran ale interfeței cu utilizatorul (faceți clic pentru a mări):

     

Un lucru pe care îl puteți face pe Android este utilizarea interfeței web a serverului dvs. În timpul testelor, atât HTC Incredible, cât și Droid X au permis să vă conectați prin browser, să cântați cântece, să salvați liste de redare și - cel mai important - să redați melodii folosind playerul multimedia flash. Aceasta este o modalitate de a utiliza serviciul fără a fi forțat să dau o donație (deși i-aș recomanda foarte mult).

 

Subsonic, precum și clienții săi, se află în dezvoltare activă. În special, clientul Android are nevoie de un pic de muncă pentru a prinde din urmă iSub. Dar pentru ceea ce merită, în timp ce există un număr decent de alternative disponibile (unele gratuite), am văzut încă o soluție care funcționează la fel de elegant. Utilizatorii de Linux, în special, pot considera acest lucru o aplicație excelentă, deoarece există puține soluții pentru streamingul multimedia disponibil după închiderea lui SimplifyMedia.

După cum puteți vedea, cu configurația potrivită, puteți avea un sistem de sincronizare destul de automatizat pentru telefonul dvs. mobil, precum și accesul la întreaga dvs. bibliotecă muzicală de pe orice computer. Puteți configura utilizatorii să permită altor persoane să vă partajeze biblioteca și puteți să o faceți, indiferent de platforma pe care o utilizați sau unde vă aflați.