If-Koubou

Lucrul cu conturile și explorarea setărilor de sincronizare

Lucrul cu conturile și explorarea setărilor de sincronizare (Cum să)

În această lecție, vom continua turul nostru cu Setările PC-ului, cu accent pe Conturile de utilizator Windows și Setările conturilor, și anume ceea ce ați putea face în Panoul de control față de ceea ce trebuie să faceți acum în Setările PC-ului.

ȘCOALĂ NAVIGAȚIE
 1. Ce este și de ce contează?
 2. Efectuarea ecranului de pornire pentru a vă adapta nevoile
 3. Personalizarea ecranului dvs. de pornire
 4. Utilizând Magazinul Windows și Aplicațiile Windows Store
 5. Lucrul cu setările PC-ului
 6. Lucrul cu conturile și explorarea setărilor de sincronizare
 7. Căutați, aplicații și căutați mai multe
 8. Restul setărilor
 9. Utilizarea meniului WIN + X pentru administrarea esențială
 10. Restul de Windows 8.1

Windows 8 a introdus o mare schimbare în conturile de utilizator ale sistemului. De fapt, în multe privințe sunt complet diferite acum. Luați, de exemplu, contul Microsoft. De obicei, pentru a "lua" desktop-ul cu tine, de fapt, a trebuit să exportați profilul dvs. la ceva de genul unui disc extern sau a unui suport amovibil, apoi transferați-l pe alt computer.

Cu un cont Microsoft, toate setările, preferințele și chiar aplicațiile din Magazin Windows pot fi mutate fără probleme de la desktop la tabletă la laptop cu puțin efort decât să vă conectați pur și simplu la un computer cu numele de utilizator și parola.

Există, de asemenea, noi modalități de conectare, ceea ce înseamnă că acum, mai ales pe dispozitivele touch, puteți pur și simplu să utilizați o imagine sau un cod PIN pentru a vă conecta. Este cu siguranță mai ușor atunci când nu trebuie să utilizați tastatura de pe ecran pentru a avea întotdeauna nevoie de intrare parola Dvs.

În cele din urmă, pentru a răsfoi lucrurile, vom vorbi despre setările OneDrive și de ce contează atât de mult pentru profilul dvs. de voce, dacă decideți să utilizați unul. Apoi vom încheia cu un scurt examen al Ușurința de Acces. Deci, să ne aruncăm în apă și să începem, avem multe de acoperit!

Conturi de utilizator Windows vs. Setări de conturi

În mod tradițional, conturile de utilizator pe Windows au fost tratate în panoul de control.

Windows 8.1 mișcă sau elimină majoritatea funcțiilor găsite aici și le transferă în Setările PC-ului. Ce puteți face aici este fundamental sau destul de avansat. De exemplu, suntem dispuși să pariem că cei mai mulți utilizatori de Windows nu vor merge vreodată cu certificatele de criptare a fișierelor și cu variabilele de mediu.

Singurul lucru pe care Panoul de control al conturilor de utilizator le oferă peste echivalentul lui Setări PC este abilitatea de a schimba setările de control al contului de utilizator.

UAC?

Să includeți pe scurt Contul de control al utilizatorilor, doar pentru a ști ce este și cum să îl dezactivați sau chiar să îl dezactivați. UAC este proiectat să vă împiedice programele dăunătoare să vă deterioreze computerul prin aruncarea avertismentelor atunci când încercați să efectuați modificări conform următoarelor criterii:

 • Notificați întotdeauna când aplicațiile încearcă să instaleze software-ul sau să facă modificări pe computerul dvs. sau să efectuați modificări în setările Windows.
 • Vă anunță numai când aplicațiile încearcă să facă modificări pe computerul dvs. Aceasta este setarea implicită.
 • Vă anunță numai când aplicațiile încearcă să facă modificări pe computerul dvs., dar nu diminuează spațiul de lucru. Acesta este un set de performanță. Rezultatul este același, cu excepția cazului în care UAC vă avertizează, nu diminuează spațiul de lucru, ceea ce este mai bine pentru computerele cu performanțe mai slabe.

Dacă setați cursorul la "niciodată notificare", atunci UAC este oprit și nu veți fi avertizat cu privire la orice schimbări potențiale. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru.

Cum să-Geek Școala oferă o lecție întreagă privind prevenirea dezastrelor cu controlul contului de utilizator și vă recomandăm să verificați-l!

Setările contului

Să ne îndreptăm serios atenția la setările pentru PC-uri ale conturilor. În acest moment, în evoluția Windows, gestionarea contului a fost mai mult sau mai puțin relocată aici, așa că obișnuiți să folosiți acest lucru pentru crearea și gestionarea contului.

Hai să trecem prin fiecare parte a Conturilor și să explicăm câteva lucruri, cum ar fi diferența dintre conturile locale și Microsoft și diferitele moduri pe care sistemul le oferă să-ți blochezi dispozitivul.

Contul tău

Când porniți pentru prima oară Windows 8.1, vi se va cere să vă configurați un cont. Aceasta poate fi una din cele două căi, fie puteți alege un cont Microsoft, fie unul local. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, pe care le vom evidenția în doar puțin. Indiferent de contul pe care îl creați, dacă doriți să îl administrați, puteți face acest lucru utilizând setările Contului dvs.

Dacă faceți clic pe linkul "mai multe setări de cont online", veți fi transportați pe pagina contului dvs. pe site-ul Microsoft. Aici puteți completa restul informațiilor despre contul dvs.

Deși s-ar putea să fiți reticenți în a oferi Microsoft informații despre dvs., trebuie doar să le oferiți câteva fragmente de informații personale de identificare. Totul este opțional. Pentru ceea ce merită, mulți dintre noi folosesc mai multe calculatoare Windows și este destul de frumos să aveți același cont de la mașină la mașină.

De asemenea, în timp ce opțiunea de cont local poate părea mai sigură și mai privată, adevărul este că sunteți doar la fel de sigur și privat ca și obiceiurile de calcul pe care le dictează. Aceasta înseamnă că, chiar și cu un cont local, sunteți în continuare vulnerabil la atacurile online și mașina dvs. poate fi încă hacked dacă nu luați măsuri de precauție.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre conturile de utilizator, vă recomandăm să citiți această lecție dintr-o recentă serie How-To Geek School!

Opțiuni de conectare

Windows 8.1 include o varietate de opțiuni pentru conectarea la dispozitivele dvs. Nu numai că puteți utiliza opțiunile de parolă încercate și adevărate, dar acum puteți schimba lucrurile și puteți utiliza o parolă și un cod PIN și, dacă dispozitivul dvs. o acceptă, veți putea utiliza și alte metode, inclusiv cititoare de amprentă .

În ciuda tuturor acestor opțiuni, va trebui totuși să aveți o parolă master, pe care sistemul o va face să introduceți textul înainte de a putea configura opțiuni de conectare alternativă.

Imagine Parolă

Parola de imagine vă permite să utilizați o fotografie sau un desen pentru a vă putea accesa computerul printr-o serie de hârtii și pungi.

Acest lucru este util în special pe ecranele touchscreen, deoarece nu trebuie să introduceți parola de fiecare dată.

PIN

După cum s-a adunat, un cod PIN este un cod din 4 cifre pe care îl puteți accesa pentru a accesa rapid un dispozitiv blocat.

În timp ce cu siguranță nu este la fel de sigur ca o parolă, este din nou probabil mai convenabil decât să introduceți parola de fiecare dată.

amprentă digitală

Dacă dispozitivul dvs. are un cititor de amprentă, îl puteți pregăti pentru a vă recunoaște amprenta.

Acest lucru se va aplica, evident, numai pentru mașinile care au astfel de capabilități, dar, dacă este cazul, acesta este locul în care îl veți configura în comparație cu Panoul de control din Windows 8 și anterior.

Dacă doriți să aflați mai multe despre parolele și alternativele de conectare pe Windows 8.1, citiți lecția 1 din seria noastră despre securizarea conturilor de utilizator și a parolelor în Windows.

Alte conturi

Dacă doriți să administrați alte conturi în sistemul dvs. sau dacă doriți să adăugați un alt cont, veți putea efectua aceste funcții aici.

Există câteva lucruri pe care trebuie să le țineți cont când creați un cont nou. După cum am menționat anterior, un cont Microsoft este, în principiu, un cont de roaming, ceea ce înseamnă că vă puteți conecta la orice computer Windows 8.x oriunde în lume și setările dvs., și chiar chestii precum documente și imagini vor fi acolo.

Cu toate acestea, puteți alege să evitați acest lucru și să creați un cont local sau, dacă vă creați un cont pentru cei mici, puteți, de asemenea, să creați un cont copil.

Următoarea imagine explică diferențele cruciale dintre conturile locale și Microsoft, dar merge în esență după cum urmează: Conturile Microsoft pot merge oriunde te conectezi, în timp ce conturile locale rămân pe calculatorul pe care îl folosești.

Vă recomandăm să mergeți cu contul Microsoft, puteți utiliza orice adresă de e-mail vă place și este foarte convenabil dacă aveți mai multe computere care utilizează Windows 8.1.

Acces atribuit

Gândiți-vă la accesul atribuit ca un fel de mod chioșc, pentru că în esență ceea ce este, cu excepția cazului în care accesul este atribuit, un utilizator poate accesa numai o aplicație Windows Store.

Acest lucru este fără îndoială util dacă doriți să configurați un dispozitiv astfel încât acesta să funcționeze într-un singur mod și alții să nu îl poată utiliza în alte scopuri. Puteți, de asemenea, să atribuiți un joc sau o aplicație de învățare în acest cont și să îi lăsați pe copiii tăi să se grăbească, oferindu-ți un cont pentru un singur scop, chiar dacă nu pot să hack (poate)!

Conturile Copilului și Siguranța Familială Windows

Este posibil să observați că atunci când creați un cont nou, îl puteți face un cont copil. Aceasta înseamnă că Microsoft Family Safety va fi activată automat, iar contul poate fi monitorizat de către părintele sau tutorele unui copil.

Siguranța familiei poate fi deschisă de la Panoul de control și este de fapt un set destul de bun de controale pentru părinți, deoarece, probabil, nu va trebui să te uiți în altă parte dacă nu ai o rețea de dispozitive mixte precum Apple, Android sau chiar Linux.

Cu toate acestea, dacă utilizați în principal mașini Windows, sau toate acestea sunt folosite de copiii dvs., atunci sunteți bine să mergeți.

Dacă deschideți panoul de control al familiei, veți vedea că este necesar să utilizați site-ul Web pentru siguranța familiei.

Contul unui copil este un cont local, ceea ce înseamnă că fiecare copil va trebui să fie recreat pe fiecare dispozitiv pe care îl utilizează. În acest fel, de fiecare dată când copilul utilizează un PC, primiți rapoarte specifice acelui dispozitiv.

Dacă dați clic pe contul copilului, vi se oferă o multitudine de opțiuni și modalități de monitorizare a activității unui copil.

Luați setările pentru limitele de timp, de exemplu, puteți permite utilizarea dispozitivului în funcție de blocurile de timp sau puteți atribui ore speciale de interdicție în timpul cărora accesul la computer este blocat.

Aceasta este doar una dintre mai multe categorii pe care le puteți afirma controlul asupra utilizării calculatorului unui copil. De asemenea, pe lângă primirea rapoartelor de activitate și a solicitărilor de acces, aveți posibilitatea de a filtra accesul la web și de a impune restricții la aplicații și jocuri.

Deci, dacă sunteți părinte și copilul dvs. sau copiii se află la o vârstă vulnerabilă, impresionantă, Microsoft Family Safety este o opțiune excelentă (dacă nu una dintre cele mai bune) pe care trebuie să o blocați, să monitorizați și să controlați accesul și să vă oferiți pacea mintii.

OneDrive: Serviciul Cloud cunoscut anterior ca SkyDrive

OneDrive este serviciul de cloud al Microsoft, deși probabil că îl cunoașteți ca SkyDrive. Microsoft a trebuit să-și schimbe numele după o dispută în privința mărcii și totul a fost rebrand în întreaga rețea. Acum, aplicația Magazin Windows poartă numele OneDrive.

După cum puteți vedea, chiar integrarea OneDrive în File Explorer a fost chiar actualizată pentru a reprezenta schimbarea.

Despre ceea ce vom vorbi în această secțiune următoare sunt setările OneDrive, deoarece ele au un impact semnificativ asupra lucrurilor cum ar fi stocarea locală și sincronizarea profilurilor.

În general, OneDrive are o mare utilitate, astfel încât, chiar dacă nu utilizați serviciul pentru a stoca fișierele dvs., încă mai trebuie să învățați despre el.

Stocarea fișierelor

Setările pentru stocarea fișierelor vă permit să vizualizați utilizarea spațiului de stocare și să cumpărați mai mult, dacă este necesar. De asemenea, puteți să alegeți ca documentele dvs. să fie salvate în mod implicit în OneDrive. Aceasta înseamnă că dosarul pentru documente va fi salvat atât local, cât și în cloud, deci dacă vă conectați la alt computer din contul dvs., veți avea acces instantaneu la ceea ce lucrați în prezent.

Dacă vă gândiți că aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare, atunci puteți cumpăra mai mult. Doar faceți clic pe butonul "cumpărați mai mult spațiu de stocare" și veți putea adăuga mai multă capacitate cu doar câteva clicuri.

Lucrul frumos despre OneDrive este că, dacă sunteți o gospodărie care funcționează numai pe Windows, atunci aveți o soluție simplă și fără probleme de a vă distribui materialele pe toate dispozitivele dvs., cu condiția să utilizați un cont Microsoft, desigur.

Camera Roll

Setările Roll Camera vă permit să încărcați automat ruloul camerei foto la OneDrive ori de câte ori fotografiați de pe computer. Acest lucru este similar cu funcția pe care o veți găsi în aplicația OneDrive disponibilă pentru dispozitivele mobile, numai camera rulată este cea în care sunt stocate fotografiile realizate pe dispozitive Windows.

De asemenea, puteți dezactiva încărcarea videoclipurilor, ceea ce este probabil o idee bună dacă nu aveți o tona de spațiu. Puteți afla mai multe despre copierea de rezervă a materialelor utilizând serviciul OneDrive sau alte servicii cloud, citiți această lecție din seria How-To Geek School pe întreținerea PC-urilor.

Sincronizarea setărilor

Vrem să explicăm setările de sincronizare pentru dvs. și să ne impresionăm că acestea sunt foarte importante dacă utilizați un cont Microsoft.

Setările de sincronizare se găsesc în secțiunea OneDrive deoarece atunci când utilizați un cont Microsoft, tot ceea ce sincronizați între computerele Windows este stocat pe unitatea OneDrive.

Există multe aici, să trecem prin ele pe scurt, astfel încât să înțelegeți ce este și cum funcționează acest lucru.

Este important să înțelegeți că puteți oricând să vă sincronizați setările dacă doriți și pur și simplu să le dezactivați pe mașinile la care nu doriți să le aplicați. Acest lucru este valabil pentru toate setările de sincronizare.

Setări de personalizare

Aceste setări sunt compuse din setările de pornire, aspect și personalizare desktop. Fiecare dintre acestea poate fi activată sau dezactivată. Practic, tot ceea ce faceți aici se va reflecta pe toate celelalte dispozitive, așa că dacă doriți ca aparatele dvs. să păstreze toate aparențele unice, puteți să le întoarceți mai întâi la acestea pentru a vă asigura că acest lucru se întâmplă.

Setările aplicației

Acest lucru este valabil doar pentru aplicațiile și datele aplicațiilor, și anume aplicațiile din Magazin Windows. Practic, aceste setări vă permit să sincronizați lista cu aplicațiile pe care le-ați instalat, precum și cu orice setări și achiziții în aplicații pe care le-ați efectuat.

Alte setari

Dincolo de lucruri, puteți să vă sincronizați browserul web, parolele, preferințele de limbă, ușurința de acces și alte setări Windows. Asigurați-vă că treceți prin fiecare și înțelegeți ce fac toți. Este probabil sigur să lăsați totul activat, dar puteți avea și alte idei.

Actualizați setările

În cele din urmă, puteți crea o copie de rezervă a tuturor setărilor pentru dvs., chiar dacă nu le sincronizați. Acesta este un mod de a nu-brainer și vă recomandăm să lăsați acest lucru pe, este doar un alt mod minunat de a reduce la minim între timp între defecțiuni dispozitiv.

Conexiuni măsurate

Puteți ajusta cu ușurință cantitatea de bandă utilizată de OneDrive pe o conexiune măsurată, cum ar fi încărcarea / descărcarea fișierelor și setările de sincronizare.

Ar trebui să acordați atenție cu siguranță acestor setări dacă aveți un plafon de date sau plătiți pentru lățimea de bandă.

Ușurința accesului

Setările de facilitare a accesului sunt foarte specifice și sunt o altă zonă de setări pe care utilizatorii o vor vizita, probabil, rar. Acestea fiind spuse, ele sunt foarte importante pentru anumiți utilizatori cu dizabilități și / sau pentru cei care au dificultăți în utilizarea Windows fără asistență.

În cea mai mare parte, credem că, dacă aveți nevoie să utilizați setările Windows Easy Access, atunci sunteți deja conștient de versiunea Panoului de control, dar să luăm câteva momente pentru a vorbi despre Setările PC ușoare de acces pe care le veți întâlni.

Narator

Utilizatorii care au probleme de vizionare pot folosi Naratorul pentru a citi elemente de ecran, cum ar fi text și butoane.

Dacă doriți să modificați setările, cum ar fi tonul vocal și viteza, puteți face acest lucru și aici.

Dacă doriți să creați propriile comenzi de tastatură, trebuie să le reglați în panoul de control.

Dacă doriți să dezactivați naratorul, fie "Ieșiți" panoul de control, fie atingeți setările Naratorul la "Oprit".

Lupă

Magnifierul este destul de răcoros, în general, dar este deosebit de interesant pentru persoanele care au probleme în a face un tip mic.

Puteți ajusta modul în care apare lupa, nivelul de mărire și alte lucruri de la utilitarul desktop.

Îi place imaginea luptei. Acest nivel și nivelurile de zoom pot fi ajustate în setările pe care le puteți accesa făcând clic pe pictograma roată ilustrată mai sus.

Opțiunile luptei înseamnă că puteți crea ochelari mai înguste sau mai largi, dar, desigur, este mai bine să utilizați un mouse sau un dispozitiv de indicare mai precis pentru a ajusta aceste setări.

Contrast mare

O altă caracteristică Ușor de acces dedicată îmbunătățirii experienței de citire a computerelor dvs. este High Contrast. Pur și simplu, setările High Contrast vă permit să schimbați elementele ecranului astfel încât lucrurile să iasă în evidență și în afară de ele.

În principiu, versiunea PC Settings a High Contrast vă permite să alegeți o temă și apoi să ajustați culoarea fiecărui lucru. Din nou, pentru a sapa mai adanc in setari, deschideti panoul de control si alegeti "setarea unui contrast mare".

Obiectivul principal al acestor setări este acela de a "face computerul mai ușor de văzut", astfel încât să găsiți și alte elemente dedicate naratorului și luptei.

Tastatură

Tastatura de pe ecran este diferită de tastatura tactilă care se deschide în mod implicit pe ecranele tactile. După cum puteți vedea, este o copie a tastaturii cu care probabil vă tipi fizic.

Setările PC vă permit să activați tastatura și să activați diferite funcții "chei utile".

Câteva opțiuni suplimentare pot fi obținute făcând clic pe butonul "opțiuni" de pe tastatura de pe ecran.

Dacă v-ați întrebat dacă există o opțiune numerică cu tastatură numerică, răspunsul este da și poate fi activat aici.

Șoarece

Setările mouse-ului vă permit să ajustați dimensiunea și culoarea indicatorului mouse-ului.

În plus, există și alte opțiuni pe care le puteți angaja, ceea ce vă permite să ajustați modul în care puteți deplasa pointerul în jur, cât de repede se mișcă când țineți apăsată tasta CTRL sau SHIFT și capacitatea de a utiliza tastele mouse-ului când este activat NUM LOCK.

Alte optiuni

În cele din urmă, celelalte opțiuni finale vă permit să ajustați lucruri care nu se încadrează perfect în nici una din categoriile discutate anterior.

Ne place abilitatea de a schimba grosimea cursorului, ceea ce face mult mai ușor localizarea acestuia într-un câmp ocupat de text. Rețineți, de asemenea, puteți schimba intervalul de timp pentru notificări, ceea ce ar avea mai multă sens dacă s-ar afla de fapt în grupul Notificări PC Setări.

Concluzie

Asta face pentru ziua de azi. Acum ar trebui să vă puteți gestiona mai bine conturile și setările OneDrive, inclusiv setările de sincronizare foarte importante, care se leagă direct de contul dvs. Microsoft. Ia-ți puțin timp acum să îți administrezi conturile, să ajustezi setările de sincronizare și poate să te joci în jur cu Easy Access.

Mâine ne vom concentra pe setările Căutare și Aplicații, dar în general vom căuta în general. Aceasta include o explorare utilă a Sintaxei avansate de interogare (AQS) și a indexatorului de căutare, precum și a panoului de control asociat și a opțiunilor sale. Scopul plin de speranta al acestui capitol este de a va invata cum puteti cauta mai eficient, astfel incat sa puteti gasi lucruri fara o multime de vanatoare prin File Explorer.