If-Koubou

Lucrul cu imagini, forme și grafică

Lucrul cu imagini, forme și grafică (Cum să)

Word vă permite să faceți mult mai mult decât să inserați sau să plasați grafică. Pentru a patra lecție din această serie, ne vom concentra pe funcțiile de design grafic din Word, cum ar fi imagini, SmartArt, capturi de ecran și alte elemente care pot fi găsite în fila "Inserare".

ȘCOALĂ NAVIGAȚIE
  1. Interfața, Fonturile și Șabloanele
  2. Formatarea paragrafelor și crearea listelor
  3. Tabele și alte formate de control
  4. Lucrul cu imagini, forme și grafică
  5. Stăpânirea stilurilor și a temelor de documente

Aceste funcții inspiră într-adevăr viața în documentele voastre alb-negru. Cu o imagine sau o diagramă simplă, puteți transforma hârtia de la meh la yes! Din fericire, există o întreagă gamă de moduri în care puteți adăuga imagini pentru a ilustra mai bine (fără vreo intenție de cuvinte) punctul dvs. de vedere.

Vom învăța lecția schimbând viteza și discutând cum să folosiți mai multe limbi în Word 2013.

Imagini și Multimedia

Nu trebuie să vă gândiți la Cuvânt ca la un program de procesare a cuvintelor. Dispune de instrumente necesare pentru a face niște aspecte destul de interesante pentru pagini. Deși nu este o caracteristică completă sau robustă ca program profesionist de aspect al paginii, cum ar fi Adobe InDesign. Totuși, puteți obține rezultate foarte profesionale dacă știți ce este în setul dvs. de instrumente și cum să îl utilizați.

Imagini și fotografii online

Ambele "Poze" și "Imagini Online" ating același scop. Singura diferență este că "Imagini" înseamnă că poți insera imagini la nivel local, în timp ce "Imagini Online" îți permite să inserezi imagini dintr-o sursă bazată pe internet, cum ar fi clip art din Office.com, Bing sau OneDrive (fostă SkyDrive).

De asemenea, puteți insera fotografii din profilul dvs. Facebook sau Flickr, deși puteți salva mereu imaginile pe care doriți să le inserați pe computer și apoi le inserați de acolo dacă nu doriți să conectați Office la aceste profiluri.

Instrumente pentru imagini

Ca întotdeauna, când doriți să editați o imagine sau un element într-un document Word, puteți să faceți clic pe el și fila corespunzătoare va apărea pe Panglică.

Cu ajutorul imaginilor, această filă este "Instrumente imagine". Aici vedem că puteți face tot felul de corecții ale imaginii pe loc. De exemplu, puteți corecta luminozitatea și contrastul, culoarea, adăugați o margine.

În cazul în care poziția dvs. și modul în care ați înfășurat textul va juca, de asemenea, un rol important în formatarea documentelor.

Aici vedem acele comenzi. În documentele noastre, nu ne îngrijorează atât de multe despre ambalarea sau poziționarea cuvintelor, deoarece Word nu este ultimul pas spre publicarea online. Cu toate acestea, dacă veți produce ceva WYSIWYG (ceea ce vedeți este ceea ce obțineți), cum ar fi pentru o publicație PDF sau tipărită, atunci aceste lucruri vor avea cu siguranță importanță.

De asemenea, există câteva moduri în care puteți schimba fotografiile în linie, cum ar fi redimensionarea, rotirea și mutarea acestora. În următoarea imagine, vedeți aceste controale, multe dintre acestea cu care veți fi probabil familiarizate.

Când faceți clic pe o imagine din document, veți obține o casetă pe fiecare colț, ceea ce vă va permite să redimensionați o imagine. În partea de sus, în mijloc, este o săgeată circulară, apucați-o pentru a vă roti liber imaginea. Pentru a muta imaginea, plasați mouse-ul peste imagine până când indicatorul este cele patru săgeți, puteți apoi să faceți clic și să glisați imaginea oriunde doriți.

În cele din urmă, dacă faceți clic pe micul buton "Opțiuni aspect", puteți schimba textul de ambalaj fără a merge la panglică.

Dând clic pe "Afișează mai multe ..." din partea de jos a opțiunii "Layout Options" se deschide dialogul "Layout".

Rețineți că în fila Dimensiune, atât pe Panglică, dialogul "Layout" vă permite să redimensionați, să rotiți și să vă scalați imaginile, mai degrabă decât să vă bazați în întregime pe aripa:

Am vrea să petrecem toată ziua vorbind despre formatarea imaginilor în Word, dar după cum puteți vedea, există o mulțime de opțiuni la dispoziția dumneavoastră. Să trecem acum la alte obiecte pe care le puteți introduce în documentele dvs., începând cu "Forme".

forme

Microsoft Word 2013 vine cu o serie de forme încorporate, pe care le puteți utiliza pentru a crea note, cutii, stele și alte forme.

Când alegeți o formă, pur și simplu trageți-o pe un spațiu gol pe pagină. Nu contează dacă o obțineți perfectă sau chiar așa cum doriți, deoarece puteți să o ajustați la conținutul inimii după ce este plasat în documentul dvs.

Notați în captura de ecran, micile "mânere" menționate mai sus, pe care le puteți utiliza pentru a redimensiona și roti forma.

În partea de jos a meniului "Forme", există o opțiune pentru a crea o "nouă pânză de desen". Aceasta se va deschide, ceea ce este în esență o casetă de text pentru forme. Cu această panza de desen, puteți crea desene utilizând aceste forme, permițându-vă să creați elemente precum diagrame și diagrame.

SmartArt și WordArt

SmartArt și WordArt au tendința de a se suprapune, mai ales dacă creați ceva folosind WordArt și apoi personalizați orice text din cadrul acestuia. Desigur, puteți folosi unul sau altul și niciodată nu se vor întâlni cei doi, dar vom vorbi despre ei în aceeași secțiune deoarece unul duce adesea la celălalt.

Gândiți-vă la SmartArt ca panouri de desen premade pe care le puteți insera în documentul dvs. și apoi personalizați după cum doriți. Pur și simplu alegeți un aranjament, cum ar fi o listă, un proces sau un ciclu.

După cum puteți vedea, am creat un grafic bazat pe un "proces de blocare continuă". Când faceți clic pe casetele de text, putem edita ceea ce este în interior.Există, de asemenea, mânere obișnuite pentru a schimba imaginea și opțiunile "Layout Options" care vă permit să înfășurați textul în preferințele dvs.

Dacă utilizați SmartArt, rețineți că Panglica se modifică pentru a reflecta acest lucru. Instrumentele "SmartArt Tools" au două file: "Design" și "Format." Să acoperim fiecare și caracteristicile sale.

Partea dreaptă a filei "Format" vă permite să alegeți dintr-un număr de "stiluri SmartArt" și puteți, de asemenea, să "Schimbați culorile".

Dacă vă uitați la exemplul nostru precedent, puteți vedea că am aplicat un efect reliefat, strălucitor și am schimbat culorile cutiilor de text și a săgeții.

În jumătatea din stânga a fișierului "Design", puteți "Creați grafic", astfel încât să puteți adăuga forme, gloanțe, text și să mutați lucrurile în jur.

Secțiunea "Layouts" vă permite să modificați modul în care graficul dvs. arată în zbor. Deplasați pur și simplu peste oricare dintre opțiunile încorporate pentru a vedea cum ar arăta folosind un aspect diferit. Schimbările la aspect nu sunt aplicate decât dacă faceți clic pe un stil.

Partea dreaptă a filei "Format" este utilizată pentru a afecta modificările aduse textului. Acestea includ "Stiluri WordArt" și alte efecte cum ar fi umplerea și conturul. Dincolo de asta, puteți aranja mai multe straturi trimițându-le înainte și înapoi.

Dialogul "Layout" apare dacă selectați săgeata mică din colțul din dreapta jos al secțiunii "dimensiune" sau puteți alege mai multe opțiuni din oricare dintre meniurile drop-down, inclusiv "Poziție", "Aliniere" și " Roti."