If-Koubou

Lucrul cu setările PC-ului

Lucrul cu setările PC-ului (Cum să)

Dacă aveți o tabletă Windows sau un dispozitiv cu ecran tactil, va trebui să vă adaptați la utilizarea noilor setări PC în Windows 8.1. Setările PC permit utilizatorilor să facă o mare parte din administrarea și personalizarea Windows cu doar câteva clicuri (sau clicuri).

ȘCOALĂ NAVIGAȚIE
  1. Ce este și de ce contează?
  2. Efectuarea ecranului de pornire pentru a vă adapta nevoile
  3. Personalizarea ecranului dvs. de pornire
  4. Utilizând Magazinul Windows și Aplicațiile Windows Store
  5. Lucrul cu setările PC-ului
  6. Lucrul cu conturile și explorarea setărilor de sincronizare
  7. Căutați, aplicații și căutați mai multe
  8. Restul setărilor
  9. Utilizarea meniului WIN + X pentru administrarea esențială
  10. Restul de Windows 8.1

Setările PC-ului iau o mare parte din plictisirea de a încerca să opereze dispozitivul folosind degetele. Acestea oferă ținte mari care nu necesită multă acuratețe, altfel oferită de un mouse sau un dispozitiv de indicare similar.

Am vorbit deja despre setările PC-ului și le-am acoperit anterior pe How-To Geek, astfel încât obiectul acestei lecții este de a naviga cu adevărat în PC Settings astfel încât, dacă revin din nou, știi exact despre ce vorbim. Nu intenționăm să trăim sau să ne petrecem o cantitate excesivă de timp care depășește fiecare setare și explică-o de sus în jos. În schimb, vom sublinia pe scurt ceea ce face fiecare și, dacă este posibil, vă va prezenta opțiunea desktop.

Setările PC-ului cuprind câteva categorii, dar ceea ce dorim să începem este grupul de vârf, PC-ul și dispozitivele. Aceasta acoperă o gamă largă de dispozitive și comportamentul dispozitivului. Am discutat deja setările ecranului Llock anterior; vom merge mai departe la restul setărilor PC-urilor și dispozitivelor, astfel încât până la final veți avea o familiaritate suficient de puternică cu setările PC-ului pentru a vă administra eficient calculatorul.

De ce nu folosiți doar panoul de control?

Încercarea de a utiliza panoul de control cu ​​degetele este o idee proastă. De fapt, mediul desktop ca un întreg, este degetul ostil. De cele mai multe ori, atingerea cu precizie a țintelor este dificilă, dacă nu obositoare. Nicăieri nu este mai evident decât în ​​panoul de control.

Luați, de exemplu, panoul de control "Display -> Screen Resolution" pe care mulți utilizatori de Windows sunt probabil destul de familiarizați cu. Puțină sa schimbat aici în versiunile recente Windows și este încă perfect funcțională, totuși, încercați doar să manipulați acest lucru cu cifrele dvs. și totul merge rapid spre sud.

Comparați apoi cu echivalentul PC Settings. Vedeți aici că oferă ținte mari, astfel încât să puteți face schimbări eficiente fără frustrarea de a atinge febril și a lipsi sau de a atinge ținta greșită.

Fără această funcționalitate adăugată în Windows 8.1, ar fi aproape inutil pe un dispozitiv cu touch-enabled.

Controlul dispozitivului dvs. eficient cu PC-ul și dispozitivele

Există o mulțime de lucruri care se întâmplă în Setările PC-ului, așa că vrem să ne grăbim și să începem să vă prezentăm. Ori de câte ori este posibil, vă vom arăta echivalentul panoului de control, astfel încât să puteți face orice comparație.

După cum sugerează și numele, PC-urile și dispozitivele sunt în mare parte legate de sistem. Să mergem și să explicăm succint esența fiecăruia și ce puteți face cu ea.

Ecran de blocare

Am discutat despre setările Ecranului de blocare într-o lecție anterioară, astfel încât să vă puteți îndrepta spre o defalcare mai completă. Pe scurt, aceste opțiuni vă permit să alegeți aspectul și comportamentul ecranului de blocare al dispozitivului dvs.

Afişa

Dacă ați modificat vreodată rezoluția computerului, atunci știți ce realizează în mod esențial setările de afișare. Dacă utilizați o tabletă sau un laptop cu ecran tactil, puteți utiliza aceste setări pentru a modifica rezoluția și orientarea afișajului.

Această setare este foarte asemănătoare cu omologul său din Panoul de control, astfel încât ar trebui să fie destul de simplu de înțeles și de utilizat. Rețineți că, dacă doriți să adăugați rapid un al doilea afișaj sau proiect pe un alt ecran, amintiți-vă că trebuie să utilizați funcția Project din farmecul Devices, discutat anterior în Lecția 2.

Dispozitive

Setările Dispozitive vă permit să adăugați periferice în sistemul dvs. sau să le eliminați. De obicei, când conectați un dispozitiv nou, acesta este detectat automat și unitatea este instalată. Dacă nu se întâmplă acest lucru, puteți apăsa butonul "Adăugați un dispozitiv" și, sperăm, va fi detectat.

Ceea ce veți întâlni în setările dispozitivului are aceeași funcție ca și panoul de control Dispozitive și imprimante, cu excepția faptului că puteți adăuga dispozitive Bluetooth prin același panou de control.

Dispozitivele compatibile Bluetooth cu Windows 8.1 obțin propriile setări Bluetooth.

Bluetooth

După cum am menționat, dacă doriți să gestionați dispozitive Bluetooth, veți obține un panou de setări separat. Aici veți putea să activați sau să dezactivați Bluetooth, precum și să gestionați dispozitive asociate în prezent cu dispozitivul.

Așa cum am menționat și anterior, aceasta este o abatere de la modul vechi de gestionare a dispozitivelor Bluetooth. În panoul de control, toate dispozitivele sunt combinate în același loc.

Aici, lucrurile sunt împărțite între chestii USB și orice altceva, deși puteți să eliminați în continuare dispozitive Bluetooth făcând clic dreapta și selectând "eliminați dispozitivul" din meniul rezultat.

Mouse și touchpad

Utilizați setările mouse-ului și touchpad-ului pentru a seta butonul mouse-ului pentru a utiliza stânga sau dreapta, câte linii puteți parcurge simultan și setați întârzierea pe touchpad pentru a preveni clicurile accidentale.

Acestea sunt funcții mai degrabă rudimentare și veți obține mai multe opțiuni de personalizare dacă utilizați panoul de control al mouse-ului. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți un hardware de indicatori care depășește clicurile simple și derulează.

Și, bineînțeles, va trebui în continuare să utilizați software-ul dispozitivului producătorului pentru a obține cu adevărat maximum de caracteristicile suplimentare ale mouse-ului și ale tastaturii.

Așa cum am spus, setările mouse-ului și touchpad-ului sunt foarte elementare, ele sunt doar pentru a vă permite să schimbați comportamentul esențial al mouse-ului și al touchpad-ului.

Tastare

Această setare vă permite pur și simplu să activați funcțiile de autocorrect și spellcheck pe întregul sistem sau cel puțin în aplicațiile din Magazinul Windows.

Nu vă așteptați să vedeți niște linii scurte care indică greșeli în toate aplicațiile desktop, dar dacă sunteți, de exemplu, utilizând aplicația Mail pentru a compune un e-mail important, activarea acestor funcții vă poate salva de la erori potențial jenante.

Colțuri și muchii

Următoarele sunt Cornerele și muchiile pentru chestii precum comutarea între aplicații și comportamentul colțurilor.

Pe panoul "Comutarea aplicațiilor", puteți vedea modul în care Windows comută aplicațiile. Dacă vă amintiți din nou în Lecția 2, am explicat modul în care abilitățile de atingere a Windows 8.1 vă permit să comutați rapid între aplicații cu ajutorul unui deget. Cu aceste setări, puteți dezactiva toate acestea. De asemenea, puteți decide dacă aplicațiile Windows Store sunt afișate pe bara de activități sau nu.

Sub aceste setări de comutare a aplicațiilor sunt setările de "colț de navigație", care în principal dezactivează colțurile fierbinți ale sistemului.

Am dori să subliniem că puteți face același lucru folosind proprietățile din Bara de activități și făcând clic pe fila "Navigare".

Și, după cum puteți vedea mai jos, opțiunea "Afișați aplicațiile din Magazinul Windows pe bara de activități" este îngropată în mijlocul filei "Taskbar".

Rețineți că această caracteristică este nouă în Windows 8.1, actualizați 1, dar este de fapt o caracteristică plăcută, deoarece nu mai trebuie să utilizați comutatorul de sarcini sau să deschideți ecranul de pornire pentru a afișa aplicațiile care sunt minime. Este pur și simplu un mic nod al Microsoft că desktop-ul este într-adevăr important și de obicei preferat peste ecranul de pornire.

Putere și somn

Setările Power și Sleep cu siguranță nu sunt prea multe pentru a scrie acasă. Acestea constau în două funcții, capacitatea de a seta intervalul de timp al ecranului și de a decide când computerul va trece la culcare.

Desigur, este vorba despre tot ce aveți nevoie pentru a economisi energie și pentru a câștiga o viață a bateriei, dar pentru a prelua controlul total al schemei de alimentare a sistemului dvs., va trebui să vă aruncați în continuare în panoul de control.

Când faceți clic pe "Modificați setările planului" așa cum se arată în imaginea de mai sus, puteți modifica setările acelui plan similar cu modul în care puteți afla în Setările PC-ului. Aici vedem cum arată pe un computer desktop. Dacă dați clic pe linkul "Modificați setările avansate de alimentare", sunteți accesat la dialogul "Opțiuni de alimentare".

Pur și simplu nu puteți obține nivelul de control din PC-ul Setări pe care îl puteți folosi cu "Power Options" și este destul de ușor să vă simțiți puțin copleșiți. Totuși, dacă vreți să scoateți din aparat ultimul pic de eficiență și baterie, atunci acesta este modul în care veți realiza acest lucru.

Evident, opțiunile de putere afișate aici nu sunt pentru amatori sau pentru cei slabi ai inimii, deoarece se întâmplă multe, dar suntem siguri că majoritatea acestora ar trebui să aibă sens. Dacă nu, ar trebui să căutați mai multe răspunsuri sau pur și simplu să întrebați în forumurile How-To Geek.

Redare automata

Ar trebui să fiți familiarizați cu AutoPlay încă din Windows 95. În mod normal, redarea automată funcționează prin lansarea unei aplicații sau a unui eveniment specific atunci când se introduce ceva asemănător unui suport amovibil (DVD, unitate flash, unitate hard disk externă etc.). Autoplay-ul poate fi destul de convenabil, sau poate fi un pic enervant. Din experiența noastră, în general, facem lucruri diferite cu mediile amovibile de fiecare dată când le folosim, astfel încât valoarea intrinsecă a autoplay-ului va depinde în mare măsură de preferințele unui utilizator.

Autoplay-ul a devenit un makeover în Windows 8.1 cu notificări de toast noi, care se strecoară de la marginea ecranului de sus-dreapta.

Similar cu vechile notificări de redare automată în stil desktop, aceste noi vă permit să alegeți ce se întâmplă atunci când vă conectați sau inserați un anumit tip de suport media.

Adevărat la forma, funcția de redare automată a obținut, de asemenea, propria versiune nouă a PC Settings. După cum puteți vedea, puteți să dezactivați cu ușurință întreaga chestiune dacă pare inutilă sau prea insistentă.

Rețineți că panoul de control AutoPlay există în continuare pentru utilizatorii desktop și este la fel de robust și extins ca întotdeauna. Veți dori să rețineți în ecranul de mai jos că acesta are mult mai multe opțiuni decât omologul PC Setări; acestea sunt doar câteva pe care le veți găsi în panoul de control AutoPlay.

Inutil să spun, dacă doriți cu adevărat să alocați acțiuni specifice pentru aproape orice tip de suport detașabil pe care vă puteți gândi, panoul de control AutoPlay vă va permite să faceți acest lucru.

Spatiu pe disc

Setările Disk Space par a fi mai degrabă un instrument de diagnosticare decât unul administrativ real. Când deschideți acest lucru, acesta vă arată cât spațiu pe disc se află în aplicațiile dvs., mass-media și fișierele. Setarea spațiului pe disc nu adaugă alte funcții decât furnizarea unui link pentru a deschide panoul Setări dimensiuni aplicație și pentru a goli coșul de reciclare.

Pentru orice altceva, va trebui să deschideți locațiile unde sunt conținute fotografiile, videoclipurile, muzica, documentele și alte fișiere și să le rezolvați manual.

Dacă doriți cu adevărat să eliberați puțin spațiu (dacă există spațiu pentru eliberare), vă recomandăm să utilizați în continuare Instrumentul de curățare a discurilor în Instrumentele de administrare (v-am arătat cum să afișați Instrumentele de administrare în lecția anterioară).

Cea mai rapidă modalitate de a deschide utilitarul Disk Cleanup este să apăsați tasta WIN și pur și simplu tastați-o.

Vom discuta despre puterea Căutării mai târziu în Lecția 7. De asemenea, puteți afla mai multe despre curățarea spațiului de pe hard disk (inclusiv utilizarea Disk Cleanup) în seria How-To Geek School pentru întreținerea calculatorului.

PC Info

În sfârșit, în categoria PC-uri și dispozitive, avem informații despre PC. Probabil sunteți familiarizați într-o oarecare măsură cu acest lucru pe panoul de control al sistemului.

Ca și în cazul panoului de control System, setările Info PC vă oferă același tip de lucruri în care puteți schimba numele computerului sau puteți schimba cheia produsului, dar puteți, de asemenea, să vă alăturați unui domeniu.

Acest lucru este util într-un amprentă și cu siguranță funcționează bine dacă sunteți pe drum sau lucrați într-un mediu corporativ unde sunteți mai probabil să vă alăturați unui domeniu, dar va trebui totuși să utilizați fila Nume computer în Proprietăți sistem pentru a schimba sau adera la un grup de lucru.

În ansamblu, Info-ul PC-ului se simte puțin neterminat și străin, dar, așa cum am spus, chiar dacă este simplu, acesta va face treaba pentru majoritatea utilizatorilor.

Concluzie

Vom încheia lucrurile aici și o vom numi o zi. Aceste setări particulare sunt cel mai mare grup pentru a vă familiariza, astfel încât le vom împărți pe toate în dimensiuni ușor de digerat. Tema dvs. de lucru este de a vedea cât de mult puteți realiza utilizând setările PC-urilor și dispozitivelor fără a căuta panoul de control. Doar jucați și cunoașteți-le pentru că probabil veți avea nevoie să le folosiți la un moment dat în viitor.

Mâine vom acoperi mai multe grupuri de setări pentru PC, inclusiv conturile, OneDrive, precum și setările Easy Access. De asemenea, vorbim puțin despre conturile copilului și Windows Family Safety, astfel încât să vă puteți păstra copiii pe o lecție scurtă și bine monitorizată.