If-Koubou

Aveți doar o săptămână de stânga pentru a obține Windows 10 gratuit. Iată de ce ar trebui să actualizați

Aveți doar o săptămână de stânga pentru a obține Windows 10 gratuit. Iată de ce ar trebui să actualizați (Cum să)

Oferta gratuită de upgrade Windows 10 se încheie la data de 29 iulie 2016. După aceasta, va trebui să plătiți cel puțin 119 USD dacă vreți să faceți upgrade la Windows 10 pe computerul dvs. Ar trebui să luați serios în considerare actualizarea la Windows 10 înainte de 29 iulie, dacă nu ați făcut-o deja.

Microsoft a făcut o treabă excelentă de a stinge numele Windows 10, fiind inutil de împins cu oferta de upgrade, și nu ar fi trebuit să facă acest lucru. Dar tactica Microsoft deoparte, Windows 10 este un upgrade demn.

Actualizarea acum vă rezervă copia gratuită, chiar dacă nu doriți să o utilizați încă

Chiar dacă nu doriți să utilizați Windows 10 încă, este posibil să doriți să faceți upgrade în viitor.

Deci, iată un motiv mare pentru upgrade: Odată ce ați făcut upgrade la Windows 10 pe PC-ul curent, PC-ul dvs. va primi un "drepturi digitale" care vă va permite să instalați Windows 10 gratuit în viitor - chiar și după 29 iulie. nu doriți să utilizați Windows 10 acum, puteți să faceți upgrade, apoi să treceți înapoi la Windows 7 sau 8.1 și să continuați să utilizați acest lucru. Dacă vreodată decideți că doriți să utilizați Windows 10 în viitor, puteți să faceți upgrade la acesta gratuit, deoarece calculatorul dumneavoastră are dreptul digital.

Dacă nu vă rezervați copia gratuită înainte ca oferta de upgrade să se încheie, va trebui să cheltuiți $ 119 pentru Windows 10 Home sau $ 199 pentru Windows 10 Pro pentru a face upgrade.

Windows 10 include multe, multe îmbunătățiri pe Windows 7

Windows 10 a făcut o mulțime de îmbunătățiri față de Windows 7. Actualizarea la Windows 10 nu vă face doar îmbunătățirile și noile caracteristici din Windows 10. De asemenea, vă oferă îmbunătățirile și noile caracteristici adăugate la Windows 8 și 8.1; cele care au fost umbrite de refuzul Windows 8 de a lasa utilizatorii sa porneasca pe desktop.

Unele dintre caracteristicile cele mai blânde din 8 și 10 includ:

 • Aplicațiile Windows Store și Universal Platform (UWP) sunt noua platformă de aplicații Microsoft. În particular, Microsoft transferă acum mai multe jocuri Xbox în Windows, dar acestea sunt accesibile doar pe Windows 10 și numai prin intermediul Magazinului Windows.
 • Asistentul virtual Cortana oferă căutări vocale și vă oferă automat informații relevante și devine și mai puternic în această vară.
 • Tiglele live din meniul Start oferă acces rapid la informații. Ele pot afișa știrile, vremea, e-mailurile și alte informații.
 • O aplicație Xbox vă permite să înregistrați jocuri pe PC și să efectuați fluxuri de jocuri Xbox One de pe o consolă Xbox One. Este util chiar dacă nu dețineți un Xbox.

Chiar dacă doriți doar programe desktop de modă veche, aveți multe de plăcut:

 • O interfață de vizualizare a sarcinilor vă permite să vizualizați rapid toate ferestrele deschise și să le sortați în mai multe "desktop-uri", o caracteristică pe care utilizatorii Mac și Linux le profită de ani de zile.
 • Caracteristica "resetați computerul" oferă o modalitate de a șterge rapid sistemul Windows și de a începe să fie proaspăt fără reinstalarea Windows.
 • Un manager de activități îmbunătățit are o interfață simplificată și un manager de pornire încorporat pentru gestionarea programelor care se lansează automat când porniți computerul.
 • Un fișier Explorer îmbunătățit include un nou dialog de operare a fișierelor care vă permite să întrerupeți operațiile de fișiere și să gestionați mai ușor conflictele. File Explorer a câștigat și alte funcții utile, cum ar fi capacitatea de a monta fișiere de imagine cu discuri ISO fără software terț.
 • O nouă aplicație Setări include funcții utile, cum ar fi capacitatea de a vedea ce programe - inclusiv programele desktop - au folosit cea mai mare parte a bateriei pe laptop.
 • Windows 10 include îmbunătățiri pentru utilizarea Windows cu mai multe monitoare și cu afișaje moderne DPI moderne.
 • Caracteristicile utilizatorilor de putere precum mașinile virtuale Hyper-V și spațiile de stocare pentru stocarea în comun sunt disponibile în ediția Professional din Windows 10.

Sub capota, există o mulțime de îmbunătățiri:

 • Windows 10 oferă o viteză îmbunătățită de încărcare și o durată de viață a bateriei.
 • Veți găsi diferite îmbunătățiri de securitate, de la antivirusul încorporat Windows Defender și Ecranul inteligent pentru scanarea descărcărilor la îmbunătățiri la nivel scăzut pentru îmbunătățirea gestionării memoriei ASLR (layout space layout layout), iar acum este necesară semnarea driverului.
 • DirectX 12 și Modelul Windows Display Driver (WDDM) 2.0 sunt incluse, iar jocurile noi pot beneficia de acestea pentru o performanță îmbunătățită.

Acestea sunt doar câteva exemple de îmbunătățiri și există mai multe. Windows 10 va continua să se îmbunătățească, pe măsură ce Microsoft se îmbunătățește. Microsoft spune că aceasta este "ultima versiune de Windows", astfel încât actualizarea la Windows 10 ar trebui să fie ultima actualizare mare pe care o să o faceți.

Dacă utilizați Windows 8 sau 8.1, actualizarea este un No-Brainer

Dacă încă mai folosiți Windows 8 sau 8.1, ar trebui să faceți upgrade la Windows 10. Windows 10 reprezintă o imbunatatire imensă față de Windows 8.1, restabilind un meniu Start de pe desktop și permițând acestor noi aplicații din Windows Store să ruleze în ferestre de pe desktop în loc de modul ecran complet. Funcții indirecte precum bara de farmece pe care o deschideți prin mutarea mouse-ului într-un colț al ecranului au dispărut.

Windows 10 oferă încă un "mod de tabletare" special conceput pentru dispozitive touch, dar este opțional.

Într-adevăr, nu ar trebui să încercăm chiar să-i convingem pe utilizatorii Windows 8.1 să facă upgrade. Trebuie să vă îndepărtați definitiv de Windows 8.1 în timp ce puteți.

Windows 10 "Spionajul" este o forță suprasolicitată

Windows 10 nu include multe caracteristici care "acasă la telefon" către serverele Microsoft, făcând totul, de la descărcarea unor definiții antivirus noi până la încărcarea datelor "telemetrice" anonime despre caracteristicile pe care le folosiți pe computer.

Dar este un salt mare pentru a spune că Microsoft spionează de fapt ceea ce faci pe calculatorul tău.Majoritatea acestor caracteristici sunt în mare măsură o consecință a faptului că au mai multe funcții conectate la internet în Windows, cum ar fi plăcile live care necesită descărcarea informațiilor în mod regulat și asistentul vocal Cortana care furnizează căutări online și alte informații.

Da, este adevărat că nu puteți dezactiva complet toate caracteristicile de telemetrie din Windows 10. Cu toate acestea, telemetria este doar informație de utilizare anonimată. Microsoft poate să-l folosească pentru a vedea câte persoane folosesc funcții precum meniul Start sau tava de sistem zilnic, de exemplu ei pot face Windows mai bine.

Microsoft a făcut o lucrare proastă de a explica acest lucru utilizatorilor obișnuiți, iar setările lor de confidențialitate sunt expuse oribil. Aceasta este cu siguranță una dintre criticile noastre despre Windows 10. Dar Windows nu face nimic pe care orice altă companie tehnologică nu o face deja.

Și nu, în ciuda unor zvonuri înșelătoare care se întâmplă în jur, nu va trebui să plătiți pentru a continua să utilizați Windows 10 după 29 iulie 2016. Dacă ați instalat-o, va continua să fie gratuită. Va trebui să plătiți doar pentru Windows 10 dacă doriți să cumpărați o nouă licență pentru a face upgrade la un computer vechi sau pentru a instala pe un nou computer pe care îl construiți. Noile computere pe care le achiziționați vin cu licențele Windows 10 pe care producătorul le-a plătit.