If-Koubou

Ar trebui să acordați atenție acestor producători de Android dacă aveți grijă de actualizări

Ar trebui să acordați atenție acestor producători de Android dacă aveți grijă de actualizări (Cum să)

Actualizarea versiunii Android este un dezastru care a afectat sistemul de operare de ani de zile. "Fragmentarea" este o plângere comună împotriva Androidului, dar unii producători încep să ia măsurile necesare pentru a corecta această problemă de lungă durată.

Înțelegerea modului în care funcționează actualizările Android

Pentru a înțelege de ce producătorii au o astfel de problemă, actualizând Android, ar trebui să vorbim mai întâi despre modul în care funcționează aceste actualizări. Sony a creat recent o aplicație informatică care urmărește să explice cum funcționează actualizările Android, dar aici este esența:

 1. Google furnizează fabricantului Platform Developer Kit producătorului.
 2. Producătorul primește software-ul pregătit pentru hardware-ul său.
 3. Producătorul scrie codul necesar pentru ca diferitele procesoare să funcționeze cu sistemul de operare.
 4. Acestea pun bazele de bază: apeluri, mesaje și conectivitate la internet.
 5. Ei adaugă software-ul personalizat în sistemul de operare.
 6. Ei testează produsul aproape gata intern pentru bug-uri.
 7. Ei apoi testează sistemul de operare extern.
 8. Producătorii se asigură că sistemul de operare respectă standardele Bluetooth și Wi-Fi.
 9. Transportatorii ajută la testarea versiunilor sistemului de operare pentru rețeaua lor.
 10. Este lansat produsul "final".
 11. Producătorul monitorizează apoi canalele sociale și tehnologice pentru rapoartele utilizatorilor.

Aceasta este viața unei actualizări Android, conform Sony. Probabil, puteți vedea de ce acest lucru necesită timp și este dificil pentru producători să rămână în fruntea actualizărilor.

Ce face Google să ajute

Întrucât Google este în permanență sub control pentru actualizările Android - pe care ar trebui să le menționăm nu sunt vina Google - compania a luat măsuri pentru a ajuta producătorii să obțină actualizări împinse mai repede.

Acest lucru a început cu Android Update Alliance, care nu a reușit prea mult. Apoi, în 2017, Google a reafirmat că oferă producătorilor o modalitate de a lansa actualizări mai rapide printr-o caracteristică denumită Project Treble. Pe scurt, aceasta separă stratul Android și straturile hardware ale furnizorului, permițându-le să fie actualizate separat.

În timp ce nu este necesar Treble pe dispozitive care au fost lansate rulează Nougat sau mai jos, toate dispozitivele moderne (orice lansat cu Oreo și mai sus) sunt necesare pentru a sprijini Treble din cutie. Asta e mare lucru pentru actualizări.

Ce ne-a spus Beta Android Pie despre producătorii

Când Google a lansat dezvoltatorul și beta-ul a construit pentru Android Pie (9.0), o mână de telefoane în afara Pixel a intrat în acțiune pentru prima dată. Acestea au inclus telefoane de la OnePlus, Essential, Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo și Vivo. Asta e mare lucru.

Acest lucru sugerează că acești producători se ocupă de actualizări. Ei doresc să profite de sistemul Google încorporat în Oreo pentru a oferi actualizări în timp util pentru telefoanele lor, ceea ce reprezintă un pas masiv în direcția cea bună. Mergând înainte, toată lumea ar trebui să acorde o atenție deosebită acestor producători, deoarece ei sunt cei care, sperăm, vor seta bara pentru actualizări Android.

Desigur, există semne de avertizare aici. Esențial nu se comportă bine ca o companie. OnePlus este o mizerie care devine tot mai greu de încredere. Comunicate de presă Sonymult de telefoane pe tot parcursul anului, astfel încât cele care se vor actualiza ar putea fi un pariu sportiv.

Dar aici este chestia: aceste companii încă arată promisiune. Faceți mișcări. Ei iau inițiativa. Nu vedeți Samsung, HTC sau LG pe această listă. Nu sugerăm că acestea sunt companii rău, desigur, dar ne-ar plăcea să le vedem implicați mai mult în actualizările Google, profitând de lucruri precum accesul beta.

Acestea sunt toate companiile care au inregistrari slabe in ceea ce priveste furnizarea de actualizari Android in timp util. Samsung sa îmbogățit în ultimii ani, dar este încă alung modalitate de a face o treabă bună. El a promis patch-uri lunare de securitate pentru modelele Galaxy deblocate. Acesta este un pas în direcția cea bună.

Nu sugerăm să ieșiți și să cumpărați cel mai nou telefon de la Oppo sau Nokia desigur - doar că ar trebui să le acordați atenție. Va fi interesant să vedem ce fac aceste companii înainte și un calendar mai lung va face acest lucru mai clar. Essential a lansat actualizarea Pie în aceeași zi cu Google, însă nu și-a modificat puternic software-ul. Acest lucru face posibilă o actualizare ușoară.

În ceea ce privește ceilalți, anunțurile de actualizare scapă. Și toți ochii ar trebui să fie pe companiile care au optat pentru a participa la programul Pie beta, deoarece modul în care se ocupă de actualizările care avansează înainte este important - dacă a fost totul pentru show și actualizările nu se rostogolesc niciodată mai repede decât înainte, nu este bine .

Dar, dacă ele avansează și oferă actualizări mai rapide, este un început bun. În cazul în care acest proces se poate scurge până la celelalte telefoane oferite de aceste companii, vom începe să vedem câtevareal progresele înregistrate în cazul actualizărilor. Acest lucru ar determina, la rândul său, alți producători să observe și să urmeze exemplul.

Este un pas mic, dar orice pas în direcția corectă este unul care merită privit.