If-Koubou

Nu aveți nevoie de o cheie de produs pentru a instala și utiliza Windows 10

Nu aveți nevoie de o cheie de produs pentru a instala și utiliza Windows 10 (Cum să)

Microsoft permite oricui să descarce gratuit Windows 10 și să îl instaleze fără o cheie de produs. Va continua să lucreze în viitorul apropiat, cu doar câteva restricții cosmetice mici. Și puteți plăti chiar să faceți upgrade la o copie licențiată a Windows 10 după ce ați instalat-o.

Indiferent dacă doriți să instalați Windows 10 în Boot Camp, puneți-l pe un computer vechi care nu este eligibil pentru o actualizare gratuită sau pentru a crea una sau mai multe mașini virtuale, nu trebuie să plătiți nici măcar un cent.

Cum se descarcă Windows 10 și instalați-l fără o cheie

În primul rând, va trebui să descărcați Windows 10. Puteți să îl descărcați direct de la Microsoft și nici măcar nu aveți nevoie de o cheie de produs pentru a descărca o copie.

Există un instrument de descărcare Windows 10 care rulează pe sistemele Windows, ceea ce vă va ajuta să creați o unitate USB pentru a instala Windows 10. Dacă nu vă aflați pe Windows, puteți vizita pagina de download Windows ISO ISO pentru a descărca un ISO direct dacă instalați Windows 10 în Boot Camp pe un Mac). Dacă vizitați acea pagină pe o mașină Windows, aceasta vă va redirecționa către pagina de instrument de descărcare.

Începeți procesul de instalare și instalați Windows 10 ca în mod normal. Unul dintre primele ecrane pe care le veți vedea vă va cere să introduceți cheia de produs, astfel încât să puteți activa Windows. Cu toate acestea, puteți să faceți clic pe linkul "Nu am o cheie de produs" în partea de jos a ferestrei și Windows vă va permite să continuați procesul de instalare. S-ar putea să vi se solicite să introduceți și o cheie de produs mai târziu în proces - dacă sunteți, căutați doar un mic link similar pentru a sări peste ecranul respectiv.

Dacă nu vedeți această opțiune, puteți oferi și o cheie de configurare a clientului KMS pentru a continua. Aceste chei nu vă vor oferi o copie activată a Windows decât dacă vă aflați într-o organizație cu un serviciu de gestionare a cheilor, dar acestea vă vor permite să treceți prin procesul de instalare Windows.

Când selectați această opțiune, veți putea instala fie "Windows 10 Home", fie "Windows 10 Pro". Țineți cont de faptul că, dacă intenționați să plătiți pentru upgrade la versiunea plătită mai târziu, va fi mai ieftin să faceți upgrade la Windows 10 Home, deci este posibil să doriți să instalați versiunea Home. Indiferent de versiunea pe care o alegeți, Windows 10 se va instala în mod normal.

Limitările cosmetice

După ce ați instalat Windows 10 fără o cheie, acesta nu va fi activat. Cu toate acestea, o versiune neactivată a Windows 10 nu are multe restricții. Cu Windows XP, Microsoft a folosit de fapt Windows Genuine Advantage (WGA) pentru a dezactiva accesul la computer. Aceste zile, Windows se plânge doar în câteva moduri minore, cosmetice.

Inițial, nu veți observa o diferență. În cele din urmă, Windows va începe să vă ceară un pic mic. În primul rând, veți observa un filigran în colțul din dreapta-jos al ecranului. Veți vedea, de asemenea, că "Windows nu este activat. Activați acum Windows "din partea de jos a aplicației Setări. Aceasta este singura formă de nag pe care o veți vedea - de exemplu, nu există ferestre pop-up.

În al doilea rând, nu veți putea schimba fundalul desktopului dvs. și din ecranul Personalizare> Imagine de fundal din aplicația Setări. Veți vedea mesajul "Trebuie să activați Windows înainte de a vă putea personaliza PC-ul" în partea de sus a acestei ferestre, iar opțiunile pentru schimbarea imaginii de fundal vor fi îngroșate.

Puteți totuși să vă schimbați imaginea de fundal în alte moduri. De exemplu, puteți să faceți clic dreapta pe o imagine în File Explorer și să selectați "Setat ca fundal desktop". De asemenea, puteți deschide o imagine în aplicația Photos, faceți clic pe butonul de meniu, faceți clic pe "Set as," și faceți clic pe " "Windows 7 te-a schimbat în cele din urmă într-un fundal negru, dar Windows 10 nu pare să facă acest lucru.

Veți găsi imagini de fundal incluse în Windows 10 sub folderul C: \ Windows \ Web din File Explorer.

În afară de aceste limitări de bază, sistemul dvs. Windows 10 va continua să funcționeze pentru totdeauna. Nu există nicio indicație de tip "nag" în afară de filigran, veți primi toate actualizările de sistem și orice altceva este complet funcțional. Singurul lucru care ar putea schimba acest lucru este o actualizare Windows 10, dar Microsoft a devenit din ce în ce mai indulgent din Windows 7.

Cum să faceți upgrade Windows 10 la o versiune activată

Cu Windows 10, puteți plăti acum pentru a actualiza o copie "non-originală" a Windows-ului către una licențiată. Deschideți aplicația Setări și accesați Actualizare și securitate> Activare. Veți vedea un buton "Du-te la magazin" care vă va duce la Magazinul Windows dacă Windows nu este licențiat.

În magazin, puteți achiziționa o licență oficială Windows care vă va activa calculatorul. Versiunea Home a Windows 10 costă 120 $, în timp ce versiunea Pro costă 200 $. Aceasta este o achiziție digitală și va cauza imediat instalarea Windows curentă. Nu aveți nevoie să achiziționați o licență fizică.

Am instalat Windows 10 Professional ca exemplu aici, astfel încât magazinul Windows va permite doar achiziționarea licenței de 200 USD pentru Windows 10 Pro.

Este posibil ca această opțiune să nu fie disponibilă în toate țările. Prețurile de aici sunt pentru versiunea americană a Magazinului Windows. Microsoft tarifă prețuri diferite în diferite țări și valute.

Windows 7, 8 și 8.1 au lucrat în același mod. Microsoft tocmai nu v-a permis oficial să descărcați Windows fără o cheie de produs și nu a existat nici o modalitate de a face upgrade la un sistem licențiat din Windows. Acest lucru face cu atât mai tentant cu Windows 10 - de exemplu, puteți instala Windows 10 în Boot Camp pe Mac gratuit și, dacă vă aflați în mod frecvent, puteți plăti rapid pentru a elimina filigranul dacă este meritat pentru tu.Este ca o demonstrație gratuită și o puteți folosi pentru a face toate mașinile virtuale care vă plac în scopuri de testare.

Sigur, acordul de licență poate spune că nu ar trebui să îl utilizați fără o cheie, dar acordurile de licență ale Microsoft spun tot felul de lucruri confuze. Acordul de licență al Microsoft interzice încă utilizarea copiilor populare "OEM" ale Windows 10 pe PC-urile pe care le construiți. Dacă Microsoft nu dorește ca utilizatorii să utilizeze copii neactivate ale Windows 10 pentru perioade lungi de timp, pot lansa o actualizare de sistem care dezactivează acest lucru.