If-Koubou

Nu aveți nevoie să instalați un Manager de activități: Cum să gestionați aplicațiile care rulează pe Android

Nu aveți nevoie să instalați un Manager de activități: Cum să gestionați aplicațiile care rulează pe Android (Cum să)

Google Play este plin de administratori de sarcini pentru Android. Aceste utilitare vă pot afișa aplicații care rulează în fundal, ucid aplicații care rulează și dacă vă gestionează în mod diferit aplicațiile - dar nu aveți nevoie să instalați niciun software terță parte pentru a face acest lucru.

Vă vom arăta cum să ucizi și să gestionezi rapid și ușor aplicațiile care rulează folosind doar software-ul inclus în telefonul tău Android. Managerii de sarcini terți sunt inutili și mulți dintre aceștia includ funcții dăunătoare, cum ar fi ucigașii de sarcini.

Sarcina automată a sarcinilor

Managerii de sarcini și ucigașii de sarcini sunt adesea una și aceeași. Un ucigas de sarcină promite să accelereze telefonul prin uciderea automată a aplicațiilor care rulează în fundal. Rămâne executată în fundal, eliminând automat aplicațiile din memorie când le-ați terminat.

Cu toate acestea, am explicat deja de ce nu ar trebui să utilizați un ucigaș de sarcini pe Android. Pe scurt, Android nu gestionează procese precum Windows. Aplicațiile care se comportă corect în fundal nu fac de fapt nimic - rămân doar în memorie și nu utilizează CPU sau alte resurse. Când le accesezi din nou, se vor deschide repede, așa cum așteaptă în memorie pentru ca tu să te întorci. Dacă au fost scoase din memorie, ar fi nevoie de mai mult timp pentru a se redeschide, deoarece datele lor ar trebui transferate din memoria de stocare a sistemului în memoria RAM - astfel, un ucigaș de sarcină poate încetini efectele.

Android include propriul său ucigaș automat de activități - dacă memoria se umple și are nevoie de mai multă memorie din alte motive, acesta va ucide automat aplicațiile care rulează, eliminându-le din memorie. Nu trebuie să instalați niciun software pentru a profita de acest lucru.

Sfârșitul unei aplicații care rulează - modul simplu

Dacă doriți să închideți manual o aplicație și să o eliminați din memorie, acest lucru este extrem de ușor pe cele mai recente versiuni de Android - Android 4.0 și mai sus.

Mai întâi, deschideți ecranul de multitasking. Pe un Nexus 4 sau Galaxy Nexus, pur și simplu apăsați butonul dedicat multitasking. Pe un telefon fără un buton de multitasking, cum ar fi Galaxy S4 sau HTC One, este posibil să fie nevoie să apăsați sau să atingeți de două ori butonul acasă pentru a deschide acest ecran.

Apoi, glisați o aplicație recentă în stânga sau la dreapta ecranului și miniatură va dispărea. Pe lângă eliminarea acestei aplicații din lista de aplicații recente, curățarea listei, Android va elimina, de asemenea, aplicația din memorie.

Uciderea unei aplicații nu este, în general, necesară. Cu toate acestea, poate ajuta în cazul în care aplicația funcționează necorespunzător - uciderea și redeschiderea aplicației pot determina funcționarea corectă.

Sfârșitul unei aplicații în desfășurare - Calea grea

De asemenea, puteți închide aplicațiile din ecranul de setări Android. Mai întâi, deschideți ecranul Setări și atingeți categoria Aplicații.

Derulați în jos în listă, selectați o aplicație și atingeți butonul Oprire forțată pentru a închide procesul de funcționare a aplicației și a-l scoate din memorie.

Gestionarea aplicațiilor

Din ecranul cu informații despre aplicație, unde este butonul Force Stop, puteți de asemenea să împiedicați aplicațiile să afișeze notificări, să vizualizeze cantitatea de spațiu de stocare pe care aplicația o folosește, să ștergă datele sau cache-ul, împiedicând-o să fie o aplicație implicită dacă este setată ca aplicație implicită și vizualizați permisiunile sale.

Vizualizați aplicațiile care rulează în fundal

Din panoul de setări Apps, puteți să treceți deasemenea în categoria Running pentru a vedea aplicațiile care rulează în fundal. Aceste aplicații nu rămân doar în memorie. Acestea pot porni automat la pornire și rămân în alertă în fundal pentru a putea face lucrurile în mod automat. De exemplu, aplicațiile de chat precum WhatsApp pot să rămână difuzate în fundal, astfel încât să poată primi automat mesaje.

Dacă doriți să împiedicați difuzarea acestor aplicații în fundal, cel mai bun pariu este să le dezinstalați de pe telefonul dvs. - puteți să terminați sarcinile, dar totuși vor reîncepe oricum.

Rețineți că aceste aplicații pot folosi foarte puține resurse, deci nu trebuie să vă faceți griji dacă rulează în fundal. Dacă acestea rulează în fundal și nu le vedeți consumând multă memorie, baterie sau resurse de rețea, aceștia pot să plece în siguranță.

Atingeți opțiunea Afișați procesele stocate în cache în colțul din dreapta sus al ecranului pentru a vedea aplicațiile stocate în memorie, dar care nu se execută efectiv în fundal.

Puteți să terminați procesele de astfel de aplicații de aici prin atingerea lor și atingând Stop, dar nu ar trebui să existe nici un motiv să faceți acest lucru.

Vizualizați utilizarea memoriei

În partea de jos a ecranului Aplicații în execuție, veți vedea un contor RAM. Aceasta arată cât de mult din memoria telefonului este utilizată și cât de mult este gratuită. Rețineți că acest lucru poate fi înșelător - memoria RAM pare să fie destul de plină, dar poate fi plină de aplicații memorate în cache. Acest lucru va accelera lucrurile mai târziu - este bine că memoria RAM este plină, deoarece Android utilizează memoria RAM ca o memorie cache pentru a accelera lucrurile.

Ecranul Aplicații care rulează afișează, de asemenea, memoria utilizată prin rularea serviciilor și a proceselor stocate în memoria cache, astfel încât să puteți identifica ce aplicații sunt cele mai înfometați de RAM.

Vizualizați utilizarea bateriei

Pentru a vedea utilizarea bateriei specifice aplicației, deschideți ecranul Setări și atingeți opțiunea Battery (Baterie). Veți vedea o listă a funcțiilor telefonului și a aplicațiilor, sortată după cât de mult ați folosit bateria. Acest ecran vă poate ajuta să vedeți modul în care aplicațiile utilizează CPU-ul și alte resurse. Probabil veți vedea aplicații pe care le folosiți frecvent în partea de sus a acestei liste. Dacă vedeți o aplicație pe care nu o utilizați aici, probabil că veți consuma resurse în fundal - veți dori să o dezinstalați dacă nu o utilizați.

Diferitele funcții de gestionare a sarcinilor din Android ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor. Cea mai mare caracteristică disponibilă în aplicațiile de manager de activități terță parte este ucigașul de sarcini, dar nu ar trebui să ucizi în mod automat aplicațiile. Android va face asta pentru tine când este de fapt necesar.

Credit de imagine: JD Hancock pe Flickr