If-Koubou

YouTube pe Apple TV suge acum, deoarece Google este împingând o interfață pe fiecare platformă

YouTube pe Apple TV suge acum, deoarece Google este împingând o interfață pe fiecare platformă (Cum să)

YouTube suge acum pe Apple TV. Interfața nu arată ca o aplicație Apple TV, iar funcțiile precum aplicația Remote app flat-out nu funcționează.

Fanii Apple observă. Iată John Gruber pe Daring Fireball, vorbind după noua versiune a aplicației YouTube pentru Apple TV lansată în februarie:

Este o aplicație teribilă și groaznică pentru Apple TV ... arată și simte că a fost proiectată și pusă în aplicare de oameni care nu au folosit nici măcar un televizor Apple.

Gruber are dreptate: aplicația YouTube pentru Apple TV nu a fost făcută în mintea Apple TV. Știu acest lucru deoarece aceeași interfață există de ani de zile: o puteți folosi chiar acum într-un browser desktop de pe YouTube.com/TV.

Serios: încercați. Aceeași interfață a fost împinsă la fiecare platformă sub soare, indiferent dacă are sens sau nu.

Roku și Apple TV au aceeași interfață YouTube

Utilizatorii de la Apple TV care sunt curioși de interfața "nouă" a YouTube nu sunt singuri. Utilizatorii Roku se ocupă de aceeași interfață încă din 2014. Roku nu aderă la o filozofie de design atât de strictă ca Apple TV, dar chiar și pe Roku, aplicația YouTube este jignitoare.

Acesta este YouTube pe Roku, dar dacă ți-am spus că e de la Apple TV, probabil că mă crezi.

Elementele UI, tipografia și chiar efectele sonore pentru navigarea și selectarea elementelor sunt complet diferite de orice alt canal Roku. Butoanele "Opțiuni" și "Repetare" nu fac nimic. Se simte într-adevăr ca trecerea la un alt sistem de operare.

Dar cea mai mare problemă este performanța. Eu dețin o cutie Roku de înaltă calitate, iar această interfață este la fel de mică. Aparent, obținerea acestei aplicații pentru a rula în primul rând a fost o provocare. Angajații Roku au confirmat că Roku a trebuit să schimbe firmware-ul pentru a susține aplicația. Nu este clar ce au fost aceste schimbări, dar cred că ele au adăugat doar tehnologii web suficient pentru a rula YouTube.com/TV într-un ambalaj. Cu siguranță simte așa.

Din câte știu, Roku nu a implementat modificări la nivel de firmware pentru a adăuga suport pentru orice altă aplicație. Majoritatea dezvoltatorilor trebuie să utilizeze API-urile lui Roku pentru a construi canale. Google nu a vrut să facă acest lucru, iar utilizatorii au solicitat accesul YouTube atât de mult încât Roku nu a avut de ales să joace mingea. Se pare că Google a forțat Apple să facă același lucru.

Această interfață este peste tot

YouTube pe Android TV

Google a împins aceeași aplicație YouTube la fiecare platformă pe care o poate. I-am întrebat pe colegii mei dacă YouTube pe televizor lor arăta ca YouTube.com/TV și au raportat că aceasta este interfața utilizată pe Android TV și pe Playstation. De asemenea, a fost interfața oferită pe televiziunea Amazon Fire.

Acest lucru are sens pentru Google. Ei au nevoie numai de a construi o interfață de utilizator, și pot împinge rapid și modificări la fiecare platformă prin simpla schimbare a versiunii web.

Și pentru unii utilizatori aceasta funcționează. Integrarea cu aplicația telefonului dvs. funcționează la fel, indiferent dacă vă derulați într-o rețea Roku, Apple TV sau orice altceva. În plus, oricine folosește YouTube pe mai multe platforme trebuie doar să învețe o interfață.

Și există un alt avantaj: puteți obține această interfață care rulează dacă Google dorește sau nu. Amazonul versus versiunea Google se află în continuare, ceea ce înseamnă că nu puteți utiliza aplicația pe acel dispozitiv. Dar, utilizatorii pot accesa mai mult sau mai puțin aceeași interfață de utilizator prin instalarea unui browser web - ceea ce Amazon recomandă acum utilizatorilor lor.

Dar acest lucru poate fi și confuz. Oamenii care se obișnuiesc cu modul în care funcționează caseta TV trebuie să învețe un mod diferit de a face lucrurile doar pentru YouTube. Și unele caracteristici pur și simplu nu funcționează.

Sunt sigur că Apple și Roku ar prefera dacă YouTube se comportă ca orice altă aplicație de pe platformele lor. Pun pariu că l-au împins. Dar, în cele din urmă, orice dispozitiv de streaming care nu oferă YouTube nu este o afacere bună pentru consumatori, ceea ce înseamnă că Google are toate cardurile de aici. Folosesc această putere pentru a forța companiile să ofere o interfață extraterestră. Și dacă Apple nu poate forța mâna Google, nimeni nu poate.