If-Koubou

Vedeți parolele salvate Wi-Fi (WPA, WEP) pe sistemul OS X

Vedeți parolele salvate Wi-Fi (WPA, WEP) pe sistemul OS X (Mac OS X)

Aproape toata lumea care are laptop are probabil conectat la mai multe retele wireless pe parcursul timpului. Tind să călătoresc foarte mult și să-mi iau laptop-ul cu mine oriunde mă duc, așa că am mai mult de o sută de rețele wireless stocate pe computerul meu Mac. Acest lucru este minunat pentru că mă pot conecta cu ușurință la rețelele respective ori de câte ori mă aflu din nou, chiar dacă sunt 6 luni mai târziu.

Cu toate acestea, sunt momente când trebuie să cunosc parola rețelei Wifi, de obicei pentru că trebuie să conectez un alt dispozitiv ca iPhone sau iPad-ul meu la rețea. Nu am cum să-mi amintesc vreodată acea parolă decât orice altă rețea Wifi decât cea a mea, așa că trebuie să o obțin din altă parte. Dacă computerul dvs. este deja conectat la rețea, este perfect logic să găsiți cheia de acolo.

Din fericire, este foarte ușor să faceți acest lucru în OS X. Toate parolele, certificatele și alte informații de securitate sunt stocate în Breloc program. Aici sunt stocate toate parolele dvs. salvate pentru site-uri web, conexiuni la dispozitive de rețea etc.

Găsiți parola WiFi salvată folosind Keychain

Mai întâi, deschideți cheia de chei fie căutați în ea Reflector sau mergi la Aplicații - Utilitare.

Când se deschide Accesul cu cheie, veți vedea lista de elemente de conectare selectate în mod implicit în coloana din stânga. Această listă include parolele aplicațiilor, parolele Internet, parolele de rețea și parolele formularului web.

Pentru a găsi parolele pentru rețelele fără fir, trebuie să faceți clic pe Sistem în meniul din stânga sus. Acestea ar trebui să fie clasificate ca fiind Parola de rețea AirPort.

Acum, pentru a vizualiza parola actuală, continuați și faceți dublu clic pe rețeaua fără fir dorită. Veți obține o fereastră pop-up care va afișa numele rețelei și alte detalii. În partea de jos, veți vedea Arata parola Caseta de bifat. Mergeți și verificați asta.

Înainte de a vedea parola, va trebui să introduceți parola OS X, la care punct va apărea un alt dialog OS X dorește să facă schimbări. Introduceți numele administratorului și parola pentru a permite acest lucru.

Va trebui să introduceți numele de utilizator și parola pentru OS X din nou. Nu sunt sigur de ce a cerut de două ori, dar așa lucrează la Mavericks în acest moment. Odată ce ați făcut acest lucru, veți obține în sfârșit parola Wifi salvată!