If-Koubou

Ghid pentru Centrul de Rețea și Partajare în Windows 7, 8, 10

Ghid pentru Centrul de Rețea și Partajare în Windows 7, 8, 10 (Windows 7)

Centrul de distribuire și distribuire în Windows 7, 8 și 10 este una dintre cele mai importante și mai utile aplicații din Panoul de control care vă permite să vedeți informații despre rețeaua dvs. și vă permite să efectuați modificări care pot afecta modul în care accesați resursele din rețea.

Din păcate, majoritatea oamenilor nu se confundă niciodată cu setările de rețea pentru că nu înțeleg ce înseamnă totul și se tem să încurce ceva. Cu toate acestea, odată ce înțelegeți setările, puteți rezolva problemele pe cont propriu, puteți mări confidențialitatea și puteți seta rapid distribuirea de fișiere și imprimante între mai multe computere.

În acest articol, vă voi prezenta diferitele aspecte ale Centrului de Rețea și Partajare și vă vom arăta anumite caracteristici pe care le puteți utiliza în mod regulat pentru a vă face mai productivi.

Deschiderea Centrului de Rețea și Partajare

Primul pas este să deschideți Centrul de rețea și partajare. Cea mai rapidă modalitate de a ajunge la el este prin clic pe start și tastând rețea și. Aceasta va aduce imediat aplicația în listă.

În toate versiunile de Windows, aplicația se află în Panoul de control. În Windows 7, faceți clic pe Start și Panoul de control este afișat în partea dreaptă a meniului Start. În Windows 8.1 și Windows 10, faceți clic dreapta pe meniul Start și alegeți Panou de control din listă.

În panoul de control, puteți face clic pe Retea si internet și apoi faceți clic pe Centrul de rețea și partajare. Dacă vă aflați în vizualizarea pictogramelor, faceți clic direct pe Centrul de rețea și partajare.

Rețea privată sau publică

Primul lucru pe care îl veți vedea când deschideți Centrul de rețea și partajare este conexiunea dvs. curentă cu rețeaua și cu Internetul. Windows 7 are mai multe informații și mai multe opțiuni.

În Windows 8 și Windows 10, au curățat interfața, eliminând câteva elemente și combinând alte elemente.

În partea de sus, veți vedea rețeaua sau rețelele active, tipul de rețea, tipul de acces, informațiile grupului de domiciliu și informațiile despre conexiune. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți este tipul de rețea, care este afișat direct sub numele rețelei.

În exemplele de mai sus, o are Rețeaua de domiciliu enumerate și cealaltă are Rețea privată enumerate. Acest lucru este foarte important deoarece, atunci când sunteți conectat (ă) la o rețea privată sau la domiciliu, există o mulțime de setări de partajare care sunt setate implicit pentru a avea încredere. Aceasta înseamnă că alții vă pot găsi computerul în rețea, pot accesa eventual dosarele partajate, pot transmite fluxuri media de pe computer etc.

În mod normal, Windows va încerca să vă dau seama automat acest lucru, astfel încât atunci când vă conectați la o rețea WiFi publică, acesta va utilizaPublic profil și nu cel privat. Uneori, Windows vă va întreba dacă doriți să activați partajarea sau să găsiți dispozitive odată ce vă conectați la o rețea și dacă spui da, aceasta va face ca rețeaua să fie privată. Dacă alegeți nu, acesta va face publicitatea publică.

De asemenea, puteți schimba manual tipul de rețea la Public sau Privat, în funcție de tipul de confidențialitate dorit. Acest lucru poate fi util, de exemplu, dacă vizitați o persoană și doriți să vă asigurați că nimeni nu poate accesa date de pe computer în timp ce sunteți conectat la rețeaua lor. Schimbați tipul rețelei la Public și nimeni nu va putea să vă descopere computerul în rețea.

Puteți citi postarea mea despre cum să comutați între public și privat pentru rețeaua conectată în prezent. Deci, ce anume face schimbarea? Puteți vedea toate setările de distribuire diferite când faceți clic pe Modificați setările de partajare avansate link pe care îl explic în detaliu în următoarea secțiune de mai jos.

În partea dreaptă a numelui rețelei și a tipului de rețea, veți vedea Grup de domiciliu și Conexiuni. Alături de HomeGroup, veți vedea un link care spune Disponibil pentru a vă alătura sau Gata de a crea în funcție de existența unui grup de domenii în rețea sau nu. Un HomeGroup vă permite să partajați cu ușurință fișiere, imprimante și multe altele între computere. Vorbesc mai mult despre asta în Setări avansate de partajare mai jos.

Lângă Conexiuni, puteți să faceți clic pe numele rețelei WiFi sau Ethernet pentru a afișa dialogul cu informații despre stare pentru conexiunea curentă. Aici puteți vedea cât timp ați fost conectat, calitatea semnalului pentru rețelele WiFi, viteza rețelei etc. De asemenea, puteți dezactiva conexiunea și diagnostica conexiunea dacă există o problemă.

Pentru rețelele WiFi, acest ecran este util pentru că puteți face clic pe Proprietăți wireless apoi faceți clic pe Securitate și vizualizați parola WiFi. Acest lucru este foarte util dacă ați uitat parola WiFi, dar aveți în continuare un computer care este conectat la rețea.

În cele din urmă, dacă faceți clic pe Detalii, puteți obține mai multe informații despre rețeaua curentă, cum ar fi Gateway-ul implicit (adresa IP a routerului), adresa MAC și adresa IP a computerului.

Setări avansate de partajare

Dialogul de setări avansate de partajare este locul principal pentru gestionarea modului în care computerul comunică cu restul rețelei. În Windows 7, aveți două profiluri: Acasă sau Muncă și Public. Numai un singur profil poate fi activ la un moment dat. Toate setările sunt identice și repetate în cadrul fiecărui profil.

În Windows 8 și 10, aveți trei profiluri: Privat, Guest sau Public și Toate rețelele. Practic, este vorba de aceleași setări ca și în Windows 7, ci doar o divizare mai logică. Să trecem prin diferite setări:

Descoperirea rețelei - Această setare este activată în mod implicit pentru rețele private și înseamnă că computerul dvs. poate fi văzut de alte computere și invers.Ce înseamnă acest lucru în practică este că atunci când deschideți Windows Explorer, este posibil să vedeți numele unui alt computer conectat la rețeaua dvs. Locații de rețea.

Distribuirea de fișiere și imprimante - Această setare va permite altora să acceseze foldere și imprimante partajate de pe computer. Întotdeauna mă întorc la asta de pe chiar și în rețele private, cu excepția cazului în care trebuie să o folosesc într-o anumită situație. Există atât de multe ori când oaspeții vin la casa mea, se conectează la rețea și apoi pot naviga prin sistemul meu. Numai folderele partajate pot fi vizualizate, dar ați fi surprins de modul în care folderele pot fi distribuite fără știrea dvs.

Conexiuni de grup de domiciliu - Dacă într-adevăr trebuie să partajați fișiere și foldere, trebuie doar să configurați un HomeGroup, care este mai sigur și mult mai ușor de configurat. Dacă întâmpinați probleme, citiți ghidul de depanare HomeGroup.

Extinde acum Toate rețelele dacă utilizați Windows 8 sau Windows 10. Există mai multe setări aici.

Partajarea folderelor publice - Vă recomandăm să dezactivați acest lucru dacă nu aveți nevoie în mod special de a partaja date cu alt computer. Motivul este că este foarte ușor să salvați în mod accidental fișierele în aceste foldere publice partajate, fără ao realiza, care va fi apoi accesibilă de oricine din rețea. O caracteristică foarte utilă atunci când aveți nevoie de ea, dar un risc mare de confidențialitate altfel.

Streaming media - Aceasta este o altă opțiune pe care ar trebui să o păstrați cu handicap până când trebuie să o utilizați. Acest lucru transformă computerul într-un server DLNA, astfel încât să puteți transmite muzică, filme și imagini către alte dispozitive din rețea, cum ar fi un Xbox One etc. Când este activat, se deschide și câteva porturi în firewall-ul dvs.

File Sharing Connections - Acest lucru ar trebui întotdeauna să fie setat la Utilizați criptarea pe 128 biți dacă nu aveți nevoie să partajați fișiere cu computerele Windows 95, Windows 98 sau Windows 2000.

Partajarea protejată prin parolă - Vă recomandăm foarte mult să activați partajarea protejată prin parolă deoarece va obliga utilizatorii să introducă un nume de utilizator și o parolă pentru un cont de pe computerul dvs. pentru a accesa orice date.

Configurați o rețea nouă și depanați problemele

Următoarea parte despre care vreau să vorbesc este secțiunea de mai jos Schimbați setările de rețea. În Windows 10, puteți seta o conexiune nouă sau puteți depana probleme.

Pentru configurarea unei noi conexiuni, aveți doar patru opțiuni în Windows 8/10: conectați la Internet, configurați o rețea nouă, conectați manual la o rețea WiFi sau conectați la o rețea VPN. Rețineți că crearea unei rețele ad-hoc nu mai este posibilă în Windows 10.

Dacă faceți clic pe Depanare probleme, veți obține o listă de linkuri de depanare pentru Internet, adaptor de rețea, grup de domiciliu, folder partajat, imprimante etc.

Acestea nu sunt doar ghiduri de depanare, sunt programe reale care rulează și rezolvă probleme cu diverse servicii legate de rețea. Am găsit-o Conexiuni la Internet și Adaptor de retea remedierile de remediere a defecțiunilor sunt cele mai utile.

Schimbă setările adaptorului

În cele din urmă, să vorbim despre Schimbă setările adaptorului link pe partea stângă. Probabil că nu veți folosi acest lucru prea des, dar vă vine la îndemână atunci când rezolvați problemele de rețea.

Aici veți vedea o listă cu toate adaptoarele de rețea de pe computer. Dacă aveți un port Ethernet și o placă WiFi, veți vedea ambele articole afișate. S-ar putea să vedeți și alți adaptori de rețea, dar de obicei sunt întotdeauna virtuali, adică sunt creați de o aplicație software cum ar fi un client VPN sau un program virtual.

Dacă aveți probleme de conectare, puteți să faceți clic dreapta pe adaptor și să alegeți Diagnostica. Aceasta va remedia, de obicei, orice problemă cu un adaptor de rețea greșit configurat. Dacă dați clic dreapta și alegeți Proprietăți, puteți configura computerul să utilizeze o adresă IP statică mai degrabă decât să obțină unul de la un server DHCP.

După cum sa menționat, acest lucru nu este ceva ce va trebui să faceți de multe ori, dar este bine de știut pentru scopuri de depanare. Pentru cei mai pricepuți din punct de vedere tehnic, există multe alte setări avansate pe care le puteți modifica aici, dar acest ghid este destinat începătorilor.

Sperăm că acest articol vă va ajuta să navigați în setările Centrului de Rețea și Partajare fără să vă simțiți copleșiți. Este cel mai simplu mod de a rezolva problemele de rețea și de a vă face computerul mai sigur prin dezactivarea multor partajări automate activate în mod prestabilit. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!