If-Koubou

Ghidul OTT pentru copiile de rezervă, imaginile de sistem și recuperarea în Windows 10

Ghidul OTT pentru copiile de rezervă, imaginile de sistem și recuperarea în Windows 10 (Windows 10)

Doar despre toate versiunile noi de Windows au multe componente care sunt luate din versiunile anterioare ale sistemului de operare. De cele mai multe ori, este o versiune mai bună a software-ului vechi. Uneori, ca și în Windows 8, mai multe versiuni ale aceleiași funcții sunt incluse și pot face lucrurile să se înrăutățească.

În cele din urmă, unele caracteristici din versiunile mai vechi de Windows sunt destul de bune pentru a păstra așa cum este în versiunea mai nouă. Un exemplu în acest sens este opțiunile de backup. În acest articol, voi vorbi despre funcțiile de backup încorporate în Windows 10 și cum este un amestec de noi caracteristici Windows 10 și opțiuni de backup Windows 7 vechi.

Într-un fel, este un lucru bun că mai aveți toate opțiunile pe care le-ați avut înainte, dar este, de asemenea, mai confuz, la fel ca având IE 11 și Edge instalate în același timp.

Opțiuni de backup Windows 7 în Windows 10

În Windows 10, puteți face tot ce a fost posibil în Windows 7 în ceea ce privește copierea de rezervă și recuperarea. Dacă mergeți la Panoul de control, veți vedea o opțiune numită Backup și restaurare (Windows 7).

Dialogul care apare este aproape același lucru pe care îl vedeți în Windows 7. Puteți Creați o imagine de sistem, Creați un disc de reparare a sistemului, Configurați copia de rezervă sau să restabilească o copie de siguranță dacă există una disponibilă.

Dacă dați clic pe Creați o imagine de sistem, veți avea posibilitatea de a alege de unde doriți să salvați imaginea. Numai în Windows 10 Pro și Windows 10 Enterprise puteți salva imaginea sistemului într-o locație de rețea.

Rețineți că nu puteți salva imaginea de sistem pe nici o unitate care este inclusă în imaginea sistemului. Crearea imaginii sistemului în acest fel este un proces manual. Dacă doriți să o faceți în mod automat, trebuie să alegeți Configurați copia de rezervă opțiune.

Acest lucru este la fel ca Backup and Restore în Windows 7. Practic, alegeți unde doriți să salvați copia de rezervă și apoi alegeți un program. Singurul lucru pe care trebuie să îl rețineți este că nu puteți crea o imagine de sistem dacă faceți copii de rezervă pe DVD. Trebuie să faceți o copie de rezervă la un hard disk sau la o locație de rețea pentru a avea această opțiune, altfel este greu.

Implicit, imaginile sistemului sunt salvate în următorul format, unde X este unitatea pe care o alegeți.

X: \ WindowsImageBackup \ PC_Name \ Copie de rezervă YYYY-MM-DD HHMMSS

De exemplu, dacă am ales să salvez imaginea sistemului pe o unitate hard disk externă (E :), atunci locația copiei de siguranță ar fi:

E: \ WindowsImageBackup \ AseemPC \ Backup 2018-10-04 083421

Backup Opțiuni de restaurare în Windows 10

Există două modalități de a recupera datele din copiile de rezervă în Windows 10. Dacă ați creat o imagine de sistem, atunci trebuie să bootați Opțiunile de recuperare a sistemului în Windows 10 pentru a restabili imaginea. Dacă ați făcut backup folosind funcția de programare și fișierele și folderele selectate, puteți restabili fișierele / folderele din dialogul Copiere de rezervă și restaurare (Windows 7).

Faceți clic pe Restaurați fișierele mele apoi puteți să alegeți selectiv fișierele pe care doriți să le restaurați din copia de rezervă.

Pentru restaurarea imaginii sistemului, este o procedură diferită. Rețineți că restaurarea unei imagini a sistemului este o restaurare completă, ceea ce înseamnă că nu puteți selecta și alege ceea ce doriți să restaurați; totul va fi șters și înlocuit cu imaginea. Restaurarea dintr-o copie de rezervă Windows obișnuită vă permite să restaurați fișiere și foldere individuale.

Pentru a restabili o imagine de sistem, trebuie să porniți la Opțiuni de recuperare sistem în Windows 10. Odată ajuns acolo, trebuie să faceți clic pe Depanarea.

Apoi faceți clic pe Opțiuni avansate.

Apoi continuați și faceți clic pe Recuperarea imaginilor de sistem.

Apoi, va trebui să alegeți un cont și să introduceți parola pentru acel cont de utilizator. Veți avea apoi opțiunea de a restaura de la cea mai recentă imagine de sistem sau de a alege o imagine specifică pe care ați face-o dacă ați avea imaginea sistemului salvată, de exemplu, pe o unitate hard disk externă USB, o locație de rețea sau un DVD.

După ce ați selectat imaginea, veți avea mai multe opțiuni privind restaurarea imaginii pe computer. Rețineți că puteți restaura numai pe un disc cu aceeași dimensiune sau mai mare decât discurile incluse în imaginea de rezervă.

Resetați acest PC în Windows 10

În plus față de opțiunile de mai sus, puteți utiliza, de asemenea, o funcție nouă în Windows 10 numită Resetare PC. Acest lucru este în esență ca și cum ați efectua o instalare de reparații în Windows XP sau Windows 7. Toate fișierele de sistem sunt înlocuite și în esență pierdeți toate programele și setările, dar datele rămân intacte.

Acesta este exact ceea ce Resetați acest PC, dar este mult mai ușor și într-adevăr durează doar câteva clicuri. De asemenea, vă oferă opțiunea de a șterge complet totul și de a începe de la zero. Acesta este un clic efectuând o instalare completă curată a Windows 10.

Istoria fișierelor

În plus față de toate opțiunile de backup și restaurare Windows 7, opțiunea Resetați acest PC, aveți și o altă caracteristică nouă în Windows 10 numită Istoria fișierelor.

Istoricul fișierelor este dezactivat în mod prestabilit. De asemenea, rețineți că, dacă utilizați o copie de siguranță a fișierelor Windows 7 cu un program, Istoricul fișierelor nu poate fi activat! Veți vedea acest mesaj:

Trebuie să dezactivați programul pentru a utiliza Istoricul fișierelor. Acest lucru este un fel de enervant, deoarece aceasta înseamnă că va trebui să creați manual imagini de sistem dacă doriți să aveți imagini de sistem pentru copii de rezervă. Odată ce dezactivați copiile de rezervă Windows 7 programate, veți vedea că acum puteți să activați Istoricul fișierelor.

S-a sugerat să utilizați o unitate externă sau o unitate hard disk secundară pentru salvarea istoricului fișierelor în loc de un hard disk local sau o partiție. De asemenea, puteți utiliza o locație de rețea dacă doriți. De fapt, nici nu puteți alege o locație pe același disc fizic pentru Istoricul fișierelor. Acesta este un avantaj Istoricul fișierelor are peste Shadow Copies, care a fost o tehnologie similară în versiunea mai veche a Windows.Dacă unitatea moare, puteți reinstala Windows 10, dați-i același nume ca sistemul mort și apoi alegeți aceeași locație pentru Istoricul fișierelor ca mașină moartă.

Odată ce ați ales o locație, butonul Activare va fi activat, astfel încât să puteți face clic pe el. Asta e vorba, istoria FIle este acum! Deci, ce înseamnă asta și ce face?

Ei bine, salvează în esență versiunile fișierelor stocate în biblioteci, în preferințe, în contacte și în alte câteva locații, cum ar fi Muzică, Video, Imagini și Desktop. Dacă reveniți la Istoricul fișierelor după ce ați făcut unele copii, puteți face clic pe Restaurați fișierele personale opțiune.

Acum puteți naviga la un anumit fișier sau folder și puteți naviga înainte și înapoi în timp folosind tastele albastru verde din partea de jos a ecranului. Iată un exemplu de document text pe care l-am creat și editat cu un text.

Dacă dau clic pe săgeata stânga, voi vedea versiunea 2 din 3, care are un text puțin mai mic decât versiunea 3 din 3.

Apăsând butonul săgeată circulară verde vă veți putea restabili acea versiune a fișierului:

Puteți să înlocuiți fișierul, să îl treceți sau să consultați câteva informații despre comparație cu fișierele. Din păcate, nu va compara de fapt conținutul fișierelor, doar data și alte informații, cum ar fi dimensiunea, etc. Istoricul fișierelor pare destul de bun, dar are unele probleme serioase în opinia mea și cu o mulțime de alte persoane prea, aparent.

1. Dacă redenumiți un fișier, istoricul acelui fișier este pierdut. În principiu, începe din nou de la zero. Deci redenumirea unui fișier este aproape același lucru ca și ștergerea unui fișier și pornirea de la început. Vechea istorie încă mai există, doar cu vechiul nume.

2. În urma punctului unu, dacă creați un alt fișier cu numele fișierului original, istoricul va fi alăturat! Deci, dacă ștergeți un fișier care a avut un istoric și apoi creați un fișier nou cu același nume, veți primi și istoricul fișierului șters anterior.

3. Se fac copii ale întregului fișier de fiecare dată când se face o copie de rezervă. Deci, dacă aveți un fișier de 500 MB care se schimbă de trei ori într-un mod minor, veți avea trei copii de 500 MB ale acelui fișier.

4. Nu puteți face backup decât cu fișiere și foldere. Totuși, va trebui să vă bazați pe Backup and Restore (Windows 7) pentru a crea o copie de siguranță a sistemului Windows 10.

5. Nu puteți include alte foldere decât cele predefinite de Microsoft. Aceasta înseamnă că dacă doriți să utilizați Istoricul fișierelor, va trebui să mutați datele într-unul din folderele desemnate.

În general, este un sistem complicat de opțiuni de backup în Windows 10 care, cel mai probabil, va confunda utilizatorii noi. Sperăm că acest articol aruncă o lumină asupra diferitelor opțiuni, a avantajelor și dezavantajelor acestora și a modului în care le puteți utiliza în combinație pentru a crea un plan de backup robust pentru PC-ul Windows 10.

În cele din urmă, puteți sări peste toate opțiunile încorporate dacă acestea nu sunt suficient de bune și pur și simplu utilizați un instrument de terță parte pentru clonarea și imagistica sistemului. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!