If-Koubou

OTT explică trimiterea de bani prin Gmail

OTT explică trimiterea de bani prin Gmail (Software-ul Google / Sfaturi)

Dacă sunteți un utilizator Gmail, este posibil să fi observat o nouă pictogramă de semn de bani în partea de jos a ferestrei de scriere atunci când scrieți un nou e-mail. Plasând cursorul peste pictogramă, vedeți că puteți "atașa bani" la e-mail! Suna destul de rece? Deci, cum funcționează de fapt? Este într-adevăr gratuit și trebuie să aveți un cont Google pentru a primi banii?

În acest articol, voi explica detaliile din spatele noii scheme de transferuri de bani a Google, care este, în principiu, un upgrade la programul lor Google Wallet destul de vechi. Google Wallet este un sistem de plăți similar Paypal. Există anumite site-uri care vă permit să efectuați plăți prin Google Wallet. De asemenea, puteți descărca o aplicație pentru smartphone-ul dvs., care vă permite să stocați carduri de loialitate și vă permite să trimiteți bani oricui. De asemenea, puteți obține un card Google Wallet, care este, în principiu, un card de debit pe care îl puteți utiliza oriunde este acceptată MasterCard.

Să revenim la Gmail pentru moment. Iată ce arată mica pictogramă în ferestrele Compune din Gmail:

Când faceți clic pe acel buton, veți primi o nouă fereastră pop-up cu sigla Google Wallet. Înainte de a putea trimite bani, va trebui să vă verificați identitatea.

În principiu, vă solicită numele, prenumele și adresa dvs. de domiciliu. Rețineți că nu se va efectua o verificare a creditului.

După aceasta, vi se va cere să introduceți ziua dvs. de naștere, ultimele patru cifre ale numărului dvs. de securitate socială și să bifați o casetă care să accepte politica de comunicații electronice. În acest moment, ar trebui să primiți un mesaj care să spună că sunteți pregătiți. Acum începe distracția.

Pe acest ecran, introduceți suma de bani pe care doriți să o trimiteți. Dacă trimiteți dintr-un cont bancar conectat sau din soldul Google Wallet, nu există nicio taxă. Dacă trimiteți de pe un card de credit sau de debit, există o taxă. Cu toate acestea, nu e chiar așa. Dacă introduceți o valoare de 50 $, veți observa că taxa este retrasă pentru cardurile de credit.

Nu a fost nici o mențiune despre cât de mult puteați să trimiteți cu taxa fiind renunțată, așa că am continuat să joc cu numerele până când am dat seama că puteți trimite până la 250 USD dintr-un card de credit sau de debit fără taxe. E foarte cool. Nu sunt sigur cât este valabilă această ofertă gratuită de 250 USD sau dacă este doar pentru prima dată când trimiteți bani. Poate că pentru a doua oară, trebuie să plătiți 2,9%, indiferent de sumă.

Apasă pe atașa și banii vor fi "atașați" la e-mail. În principiu, adaugă o casetă Google Wallet în partea de jos a e-mailului.

Când faceți clic pe butonul Trimitere, vi se va solicita să vă conectați la Google Wallet pentru o securitate suplimentară.

În capturile de ecran de mai sus, puteți vedea că, pentru a trimite bani, destinatarul trebuie să locuiască în Statele Unite și trebuie să aibă deja sau să se înregistreze pentru Google Wallet. Dacă aveți deja un cont Google, înscrierea la Google Wallet este doar câteva clicuri. Dacă cealaltă persoană nu utilizează Gmail sau nu are un cont Google, va trebui să creeze un cont când se înregistrează pentru Google Wallet.

Odată ce ați trimis e-mailul, veți fi taxat imediat pentru suma. La sfârșitul primirii, persoana va primi un e-mail după cum se arată mai jos:

Persoana poate fie Revendicați bani sau Returnează bani. Dacă faceți clic pe Revendicați bani, utilizatorul va redirecționa utilizatorul la pagina Google Wallet. Aici trebuie să vă confirmați identitatea și să alegeți dacă doriți să conectați un cont bancar și să transferați banii acolo sau să îl lăsați în soldul dvs. Google Wallet.

Dacă faceți clic pe Return bani, vi se va cere să confirmați că doriți să-l returnați și asta este. Banii vor fi apoi transferați înapoi către expeditor. Dacă nu revendică banii timp de 14 zile, banii sunt automat trimise înapoi expeditorului.

O altă opțiune în afara transferului în contul dvs. bancar este obținerea unui card Google Wallet. Această carte acționează exact ca o carte de debit normală de la bancă. Puteți utiliza un cod PIN pentru a retrage bani de la un ATM. Ce este mai frumos în ceea ce privește cardul Google Wallet este că dacă îl pierzi, poți dezactiva de la sine cardul singur prin conectarea la contul tău. Acesta include, de asemenea, protecția împotriva fraudei și va acoperi 100% din tranzacțiile neautorizate.

Desigur, există concurenți care fac ceva foarte asemănător. De exemplu, Square Cash este un serviciu de la Square care vă permite să trimiteți bani gratuit oricui, prin conectarea cardului dvs. de debit. Google Wallet are funcția suplimentară de a putea folosi și o carte de credit. Dacă sunteți deja în ecosistemul Google, veți beneficia de mai multe beneficii utilizând Google Wallet.

Pe lângă trimiterea banilor, puteți utiliza și aplicația Google Wallet de pe telefonul smartphone pentru a stoca toate cardurile dvs. de loialitate. Dacă cumpărați oferte din ofertele Google, acestea sunt stocate automat în aplicație și pot fi utilizate la efectuarea unei achiziții. Ați folosit vreodată Google Wallet? Care sunt gandurile tale? Spuneți-ne în comentariile.