If-Koubou

Cele mai bune utilitare pentru personalizarea Windows 10

Cele mai bune utilitare pentru personalizarea Windows 10 (Windows 10)

Prin ea însăși, Windows 10 nu arată așa de rău. Are o interfață modernă, în care totul este în mare parte plat și colorat. Meniul Start este o combinație de Windows 7 și Windows 8. Bara de activități este simplă și directă. Desktop-ul este alcătuit din icoanele dvs. și un tapet.

Pentru majoritatea utilizatorilor, setările implicite sunt foarte bune, mai ales că puteți modifica imaginea de fundal și personaliza culorile meniului Start și bara de activități. Cu toate acestea, pentru entuziaștii personalizați, aspectul desktopului este "cool" este foarte important. Probabil că ați văzut articole de pe web unde oamenii își arăt desktop-urile personalizate și poate că v-ați întrebat cum pot obține acest aspect.

Ei bine, în acest articol, vă voi arăta cum puteți personaliza Windows 10 să apară complet diferit de aspectul și simțul implicit. De exemplu, aici a fost desktop-ul original Windows 10 înainte de a-l personaliza:

Foarte standard și nu se petrece nimic interesant aici. După ce am jucat cu programele pe care le voi menționa mai jos, am reușit să-mi fac desktop-ul să arate așa, ceea ce nu este grozav, dar este bine să cheltui doar o jumătate de oră.

După cum puteți vedea, am o bara laterală personalizată în partea dreaptă, cu linkuri către locațiile Windows preferate, unele link-uri personalizate cu pictograme din partea stângă în loc de pictogramele mele normale pe desktop, un meniu personalizat Windows 10 Start, câteva informații meteo la în partea dreaptă jos, un cerc rece care arată ora curentă și o casetă de căutare mică pentru utilizarea rapidă a serviciului Google. După cum am menționat, acest lucru mi-a luat doar aproximativ 30 de minute de făcut și face ca desktop-ul să arate unic.

Desigur, dacă doriți acele desktop-uri personalizate cu aspect uimitor, va trebui să petreceți mai mult timp. Când vine vorba de personalizarea Windows, există câteva programe care sunt foarte populare și care au fost în jur de mult timp. Acest lucru este bun, deoarece acestea sunt actualizate frecvent și se integrează foarte bine cu Windows, ceea ce înseamnă că calculatorul dvs. va funcționa foarte ușor. Există o mulțime de alte programe acolo pe lângă cele pe care le voi menționa aici, dar ele nu sunt la fel de fiabile.

Unde să începeți personalizarea?

Deci, cum ar trebui să începi? Ei bine, există multe aspecte diferite ale Windows pe care le puteți personaliza în mod individual și astfel modul în care pro customizers obține desktop-urile lor să arate atât de cool. Nu există nici o modalitate magică de a instala un program și de a schimba totul. În opinia mea, aici sunt cele mai bune moduri de personalizare a Windows:

  • Obțineți o imagine de fundal personalizată, care este rezoluția exactă a ecranului (lor). Acesta este cel mai simplu pas.
  • Apoi, personalizați desktopul cu informații sau widget-uri interactive. Pentru aceasta, vom folosi Rainmeter.
  • Personalizați meniul Windows 10 Start utilizând Start10.
  • Personalizați ramele de ferestre, bara de activități, barele de titluri etc. cu Windows Blinds
  • Utilizează alte programe, cum ar fi Garduri și DeskScapes, pentru o mai bună personalizare, dacă doriți

Veți observa că toate programele, cu excepția Rainmeter, sunt de către o companie numită Stardock. Au o întreagă suită de programe pe care le poți achiziționa, dar recomand doar pe cele pe care le-am menționat mai sus. Am cumpărat întregul pachet pentru 50 de dolari doar pentru a încerca fiecare și a vedea care dintre ele au fost bune.

Celălalt motiv pentru care îmi place cu adevărat Stardock este că au un site web însoțitor numit WinCustomize care include tone de opțiuni suplimentare pentru toate programele lor. De exemplu, dacă cumpărați DeskScapes și doriți să aveți un videoclip HD ca fundal pentru desktop, puteți găsi sute de "Visuri" pe site-ul WinCustomize. Am crezut că DeskScapes va fi o aplicație gimmică, dar sa dovedit a fi foarte bună.

Nu voi intra în detaliu despre cum să folosesc programele Stardock pentru că sunt destul de explicative. Toate acestea au aproape aceeași interfață pentru configurarea setărilor și recunosc atunci când un alt program Stardock este instalat și lucrează împreună.

De exemplu, când se utilizează Start10 și WindowsBlinds, două programe care pot modifica meniul Start, fiecare program are opțiuni pentru a alege setările din celălalt program.

Rainmeter

Rainmeter este un program uimitor de mic care vă poate transforma desktop-ul într-o chestiune de minute. Merită remarcat faptul că Rainmeter este doar pentru adăugarea de conținut pe desktop. Nu modifică niciun stil vizual în Windows, cum ar fi meniul Start sau bara de activități sau ramele de ferestre. Tot ce-i face este să vă permite să adăugați "desktop-uri", care sunt ca widget-uri, pe desktop.

Pentru a începe cu Rainmeter, continuați și descărcați versiunea 4.x Beta Release. Alege Instalare standard când apare dialogul de configurare.

Lăsați toate setările implicite și finalizați instalarea. Rainmeter are, de asemenea, un manual fantastic care explică exact modul de utilizare a programului în detaliu. Odată instalat, veți vedea că unele piei apar automat pe desktop. Aceasta este culoarea implicită a pielii Illustro.

Asigurați-vă că citiți manualul pentru a înțelege cum să adăugați, să eliminați și să utilizați skinuri. Următorul lucru pe care doriți să-l faceți este să descărcați skin-uri personalizate și apoi să le amestecați și să le potriviți. Fiecare pachet Rainmeter va veni cu mai multe piei, dar puteți să activați numai cele pe care le doriți sau le doriți. Puteți apoi să activați anumite piei de pe alte pachete pentru a le amesteca și potrivi. Consultați pagina Descoperiți pentru a găsi skinuri.

Când găsiți ceva ce vă place, continuați și faceți clic pe butonul Descărcare din bara laterală dreaptă. Este posibil să trebuiască să derulați puțin înainte să vedeți Descarca buton de pe devianArt. Asigurați-vă că fișierul este un fișier .rmskin și nu o arhivă ZIP. Acum faceți dublu clic pe fișier și pe Plaman Instalator de piele de ploaie va apărea.

Doar faceți clic pe Instalare și ești bine să pleci! Ar trebui să vedeți automat toate piei afișate pe desktop. Pentru a elimina o anumită piele, faceți clic dreapta pe ea și alegeți Descărcați pielea.

Unele piei au mai multe variante, pe care le puteți accesa prin clic-dreapta și alegerea variante. O variantă este doar o modalitate diferită de a afișa acea piele specială. Pentru a edita codul, puteți alege Editați pielea. Chiar dacă este vorba de cod, nu este greu să editezi manual o piele. Puteți citi manualul pentru instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru.

Va trebui să faceți o încercare și o eroare atunci când descărcați skinurile Rainmeter, deoarece uneori nu funcționează întotdeauna, mai ales dacă sunt puțin mai în vârstă. Am fugit într-o grămadă de pachete unde pielea de vreme nu mai funcționa, deoarece API-ul sa schimbat de la furnizor de date, dar pielea nu a fost actualizată.

Per ansamblu, folosindu-vă Rainmeter și aplicații specifice Stardock, puteți personaliza cu adevărat Windows să arate complet diferit și unic. Dacă doriți să obțineți chiar mai mult hardcore, puteți descărca pachete de pictograme pentru a personaliza toate pictogramele. Din păcate, aplicația IconPackager de la Stardock nu acceptă încă Windows 10. Dacă aveți sugestii, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!