If-Koubou

OTT explică - de ce iPhone-ul se taxează rapid și apoi încetinește

OTT explică - de ce iPhone-ul se taxează rapid și apoi încetinește (Sfaturi pentru computer)

Dacă dețineți un iPhone, iPad sau iPod, este posibil să fi observat ceva puțin ciudat cu privire la modul în care se încarcă: rapid până la un anumit procent și apoi mai lent și mai lent când se apropie de 100%. Am observat acest lucru cu câteva săptămâni în urmă și din moment ce știu practic nimic despre curent, electricitate, volți, amperi, încărcătoare, etc, nu am fost sigur dacă acest lucru ar fi modul în care iPhone-ul meu trebuia să perceapă sau nu.

În cele din urmă, am testat-o ​​și pe iPad și mi-am dat seama că a făcut același lucru. Se va percepe aproximativ 70-80% destul de repede și apoi va încetini semnificativ înainte de a ajunge la 100%. De fapt, din calculele mele, timpul necesar să meargă de la 1% la 80% a fost cam la același timp când a trecut de la 80% la 100%!

În acest articol, vă voi explica puținul pe care l-am învățat și am înțeles despre încărcarea produselor Apple și, sperăm, vă va oferi un pic de înțelegere a ceea ce se întâmplă exact. Dacă sunteți un inginer sau cineva care știe foarte multe despre acest subiect, nu ezitați să vă postați gândurile în comentariile!

Surse de alimentare vs încărcătoare

Primul lucru de înțeles este diferența dintre o sursă de alimentare și un încărcător. Probabil ați spus declarația de mai jos cel puțin o dată în viața dvs. în proprietatea vreunui dispozitiv Apple: Unde e încărcătorul meu?

Din păcate, această declarație este inexactă din punct de vedere tehnic. Cablul și adaptorul pe care îl conectați în perete reprezintă de fapt doar o sursă de alimentare. Acesta extrage curentul de pe perete și oferă o cantitate stabilită de amperi și wați pentru iPhone, iPad sau iPod. încărcător este de fapt în dispozitivul în sine. Acesta este motivul pentru care puteți utiliza un încărcător iPhone pentru a încărca un iPad sau un încărcător iPad pentru a încărca un iPhone.

Încărcătorul din iPhone sau iPad controlează fluxul curentului în dispozitiv, nu în adaptor. Dacă ați verificat vreodată, adaptorul iPhone este evaluat la 5 wați și 1 amp. Adaptorul iPad este evaluat la 10 wați și 2,1 amperi.

Încărcătorul iPhone și iPad

Bateria din iPad sau iPhone este o baterie polimer reîncărcabilă. Este ceea ce Apple utilizează pentru toate dispozitivele lor, inclusiv computerele Mac. Apple are o pagină minunată care explică un pic despre tehnologia bateriei, dar cea mai bună parte este această diagramă pe care o oferă:

Să aruncăm o privire la această diagramă. Pe axa Y avem tensiune curentă (A / V). A este pentru amperi și V este pentru volți. Primul număr este amperi, iar al doilea este volți. Pe axa X avem etapele de încărcare: încărcare rapidă și încărcare rapidă. Etapa 2 este ceea ce explică de ce dispozitivul dvs. Apple încetinește și necesită mai mult timp pentru încărcare când depășiți 80%.

După cum puteți vedea, numărul de amperi rămâne la 1 (pentru iPhone, 2,1 pentru iPad) pentru primele două ore și apoi scade în următoarele două ore până la zero când dispozitivul este complet încărcat. Probabil ați observat că, uneori, atunci când deconectați iPhone-ul sau iPad-ul de la încărcător, acesta ar putea fi oriunde de la 96% la 100%. Acest lucru se întâmplă din cauza încărcării de scurgere. Când atinge 100%, se oprește. În cazul în care acumulatorul începe să scadă, acesta va reveni în jur de 96% și va începe să se încarce din nou încet.

De ce avem nevoie de incarcare?

Deci, acest lucru are întrebarea: de ce naiba avem nevoie de încărcătură? De ce nu doar încărcați rapid până la 100% și se face cu ea? Ei bine, se pare că are legătură cu chimia din spatele bateriilor cu litiu-ion, despre care nu am idee. Pe scurt, bateriile cu litiu ion reacționează foarte prost la supraîncărcare și, prin urmare, nu doriți ca acest lucru să se întâmple.

Încărcarea cu încărcătură rezolvă această problemă prin reducerea curentului din ultima parte a încărcării și oprirea completă atunci când bateria este încărcată complet. De aceea nu este deloc dăunător să lăsați aparatul conectat la o sursă de alimentare, chiar și după încărcarea completă.

În concluzie, încărcătorul se află în interiorul dispozitivului dvs. și lucrul pe care îl conectați la perete este adaptorul de alimentare, nu încărcătorul! Toate aceste tehnologii sunt acolo pentru a vă păstra viața bateriei pe parcursul mai multor cicluri de încărcare. Dacă aveți întrebări, anunțați-ne în comentariile! Bucurați-vă!