If-Koubou

Ultimul ghid pentru copierea de rezervă și restaurarea registrului Windows

Ultimul ghid pentru copierea de rezervă și restaurarea registrului Windows (Sfaturi pentru computer)

Windows stochează aproape tot ceea ce o face să funcționeze într-o bază de date ierarhică bazată pe fișiere numită Registrul Windows. Registrul conține toate setările de configurare pentru sistemul de operare, programe, servicii, componente și aproape orice altceva. Totul, de la dimensiunea pictogramelor la culoarea barei de sarcini, este stocat acolo.

Registrul este format din milioane de chei și valori. Vă puteți gândi la chei ca dosare și valori ca la datele stocate în interiorul dosarelor. În editorul de registry, cheile arata ca folderele si valorile sunt ceea ce tine de setarile reale. Fiecare cheie din registry poate avea mai mult de o valoare, un fel de un folder poate avea mai mult de un fișier stocat înăuntru.

De asemenea, valorile pot stoca date de diferite tipuri, inclusiv String, Binary, DWORD, QWORD și multe altele. Nu aveți nevoie să înțelegeți acest nivel de detaliu, dar, sperăm, înțelegeți structura registrului.

În ceea ce privește copierea de rezervă a regiștrilor, aveți într-adevăr două opțiuni: piese de rezervă ale regiștrilor manual prin export sau copie de rezervă a întregului registru folosind System Restore. Când efectuați o modificare a regiștrilor, este întotdeauna o idee bună să creați un punct de restaurare și apoi să creați o copie de siguranță a secțiunii editate a registrului.

Există o modalitate de a exporta întregul registru, dar aceasta nu este o opțiune bună din mai multe motive. În primul rând, veți obține un fișier mare pe care trebuie să-l stocați undeva. În al doilea rând, dacă modificați doar o singură setare, încercarea de a importa înapoi întregul registru ulterior poate suprascrie multe alte valori mai noi care au fost scrise în alte părți ale registrului după export. Acest fapt poate duce mai mult la probleme și corupție posibilă. În cele din urmă, este posibil să nu fiți capabil să importați întregul registru, deoarece o mulțime de chei vor fi utilizate de Windows și, prin urmare, pur și simplu nu vor fi scrise.

Cea mai bună opțiune pentru copierea de rezervă și restaurarea întregului registru este de a utiliza System Restore. Deci, atunci când faceți o schimbare, creați mai întâi un punct de restaurare și apoi salvați manual secțiunea singură editate. Dacă există o problemă, puteți reîncărca întotdeauna secțiunea exportată prin simpla dublă clic pe fișierul .reg din Windows.

Dacă nu mai puteți intra în Windows, deoarece modificarea registrului a stricat ceva mai grav, atunci puteți porni pur și simplu Opțiunile avansate de recuperare și puteți alege punctul de restaurare anterior creat. Voi explica ambele metode în detaliu mai jos.

Deschiderea editorului de registri

Mai întâi, hai să vorbim despre deschiderea editorului de registri. În aproape orice versiune recentă de Windows, puteți deschide editorul de registru făcând clic pe butonul Start și tastând regedit.

Probabil știți deja cum să faceți acest lucru, considerând că ați găsit acest articol în timp ce încercați să aflați cum să efectuați copii de rezervă ale registrului. Evident, înainte de a face orice modificări în registru, trebuie întotdeauna să îl susțineți. Acum, să ajungem la punctul principal al acestui articol cu ​​privire la diferitele moduri în care puteți face backup în registrul Windows.

Piese de rezervă / secțiuni ale registrului

În multe dintre postările mele, am menționat ameliorări sau sugestii care necesită editarea unei chei sau a valorii în registru. Dacă intenționați să faceți o singură schimbare aici și acolo, nu trebuie să creați o copie de rezervă a întregului registru în mod necesar.

Să presupunem că editați o valoare stocată la următoarea cheie:

HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Explorer

Puteți să faceți clic dreapta pe Explorator și alegeți Export pentru a face o copie de rezervă a întregii chei împreună cu toate sub-cheile și oricare dintre valorile lor.

Veți observa că există și alte câteva sub-chei sub cheia principală Explorer. În mod implicit, doar ramura selectată împreună cu sub-chei și valori vor fi exportate. Dacă doriți să exportați întregul registru, trebuie să alegeți Toate sub Domeniul de export când salvați fișierul .reg.

Din nou, nu vă recomand să copiați întregul registru în acest mod, deoarece veți ajunge să obțineți unul Nu se poate importa eroare la încercarea de a importa fișierul înapoi.

Deci, stick cu exportul numai ramuri selectate și veți avea o șansă mai mare de a putea reimporta fișierul de registry mai târziu. Acum, să vorbim despre utilizarea sistemului de restaurare pentru a efectua o copie de siguranță completă a registrului.

Copiați întregul registru de rezervă prin intermediul sistemului de restaurare

Folosind System Restore (Restaurare sistem), nu veți rula probleme de restaurare la o stare anterioară, deoarece Windows se ocupă de toate problemele blocate și în uz pentru dvs. Veți crea întotdeauna un punct de restaurare în timp ce utilizați Windows și este foarte simplu de făcut.

Click pe start și tastați Creați un punct de restaurare și faceți clic pe primul rezultat. Veți fi cumpărat direct la Protecția sistemului în tabul Proprietatile sistemului dialog.

Faceți clic pe Crea butonul din partea de jos și se va afișa un alt dialog pentru a cere o descriere. Apasă pe Crea și se va crea punctul de restaurare.

Ar trebui să dureze doar câteva minute pentru a crea punctul de restaurare. După finalizare, puteți restabili un punct de restaurare creat anterior în două moduri: prin același Restaurarea sistemului dialog în Windows sau prin Opțiuni avansate de recuperare ecran. Vă voi arăta ambele metode de mai jos.

Restabiliți Registrul prin intermediul Windows

Dacă încă mai puteți să porniți Windows și să vă conectați la sistem, puteți încerca să restaurați registry-ul deschizând System Restore. Faceți clic pe Start și tastați restabilirea sistemului și faceți clic pe primul rezultat.

Când apare dialogul Restaurare sistem, mergeți mai departe și faceți clic pe Următorul. În ecranul următor, veți vedea o listă a tuturor diferitelor puncte de restaurare aflate în prezent în sistem.

Veți vedea punctele de restaurare create manual împreună cu cele create automat. Puteți verifica Afișați mai multe puncte de restaurare pentru a vedea toate punctele de restaurare stocate în sistem. Dacă faceți clic pe Scanați programele afectate , vă va oferi o listă cu toate programele instalate după crearea punctului de restaurare, deoarece acestea vor fi eliminate. De asemenea, vă va spune care programe au fost eliminate după crearea punctului de restaurare care va fi restaurat.

Clic Următor → și finalizarea și asta e vorba de asta. Sistemul va reveni la punctul de restaurare anterior și ar trebui să fiți bine să mergeți. Rețineți că sistemul de restaurare nu modifică niciunul dintre datele dvs. personale atunci când schimbați starea sistemului. Se uită numai la registru, programe și fișiere de sistem.

Restabiliți Registrul prin Opțiunile de recuperare

Dacă nu vă puteți conecta la Windows, puteți utiliza în continuare sistemul de restaurare, dar numai prin Opțiuni avansate de boot în Windows 7 și Windows 7 Opțiuni avansate de recuperare în Windows 8 și Windows 10. Metoda este ușor diferită pentru toate cele trei sisteme de operare, așa că le voi explica mai jos.

Windows 7 Recuperare

Pentru Windows 7, trebuie să reporniți computerul, apoi apăsați tasta F8 în timpul inițializării. Acest lucru va ridica Opțiuni avansate de boot ecran și prima opțiune va fi Reparați calculatorul.

Selectați-l și apăsați pe Enter. Aceasta va încărca thOpțiunile de recuperare a sistemului dialog și aici va trebui să alegeți Restaurarea sistemului.

Din nou, alegeți restabilirea la care doriți să reveniți și asta este. În mod normal, dacă aveți probleme la încărcarea Windows, ecranul Opțiuni avansate de pornire va apărea automat.

Rețineți că, dacă nu puteți încărca opțiunile de încărcare utilizând F8, va trebui să utilizați a Disc de reparare a sistemului. Puteți crea un disc de reparare pe orice computer Windows 7 făcând clic pe Start și tastând discul de reparare a sistemului.

Pop pe un CD sau DVD și faceți clic pe Creați un disc buton. Odată ce ai acest disc, poți încărca direct din el pentru a obține opțiunile de recuperare a sistemului prezentate mai sus. Singurul lucru pe care trebuie să-l asigurați este că ordinea de încărcare are prima unitate CD / DVD ROM.

Windows 8 Recuperare

În Windows 8, întreaga procedură de recuperare și GUI sunt complet diferite. În loc de interfața plictisitoare DOS de mai înainte, aveți acum o imagine GUI modernă, care face lucrurile mult mai ușor.

F8 nu mai funcționează atunci când încearcă să ajungă la această interfață nouă. Din fericire, am scris deja un articol despre diferitele metode pe care le puteți utiliza pentru a ajunge la ecranul cu opțiuni de încărcare avansate în Windows 8. Odată ce ați ajuns pe ecranul principal, faceți clic pe Depanarea.

Sub Depanarea secțiune, mergeți mai departe și faceți clic pe Opțiuni avansate în partea de jos.

În cele din urmă, faceți clic pe Restaurarea sistemului pe ultimul ecran și veți obține dialogul familial de restaurare a sistemului pentru a alege punctul de restaurare la care doriți să reveniți.

În Windows 8, puteți crea un disc de reparare a sistemului ca în Windows 7 sau puteți crea o unitate de recuperare USB. Pentru a crea un disc de reparare, faceți clic pe Start și introduceți recdisc.exe și pentru a crea tipul de unitate de recuperare în unitate de recuperare.

Din nou, trebuie doar să le creați utilizând un computer diferit dacă nu puteți încărca opțiunile de recuperare pe PC-ul dvs. curent.

Windows 10 Recuperare

Procedura în Windows 10 este exact aceeași odată ce ajungeți la ecranul cu opțiuni de încărcare avansate, dar ușor diferit în timp ce vă aflați în Windows. Deoarece meniul Start este din nou în format complet în Windows 10, puteți să faceți clic pe acesta și apoi să faceți clic pe Setări.

Apoi, faceți clic pe Actualizare și recuperare în Setări dialog. După cum puteți vedea, dialogul Setări în Windows 10 este complet diferit de cel din Windows 8.

În cele din urmă, veți putea să faceți clic pe Reporniți acum butonul sub Programare avansată. Acest lucru vă va face la fel Alege o opțiune ecran pe care veți face clic Depanarea.

Sperăm că instrucțiunile detaliate de mai sus vă vor permite să salvați în siguranță și să vă restabiliți registrul în Windows 7, Windows 8 și Windows 10. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!