If-Koubou

Ultimul ghid pentru eliminarea sau resetarea unei parole BIOS

Ultimul ghid pentru eliminarea sau resetarea unei parole BIOS (Site-uri răcoritoare)

Cele mai multe computere personale nu au parole BIOS, deoarece caracteristica trebuie să fie activată manual de cineva. Cu toate acestea, o mulțime de mașini corporative au parole BIOS setate din motive de securitate și dacă citiți această postare, probabil că ați realizat că nu este ușor să rupă o parolă BIOS.

Indiferent dacă puteți încărca sistemul de operare sau nu, depinde de câte setări de securitate au fost activate. Pe cele mai moderne sisteme BIOS, puteți seta o parolă de supervizor, care limitează pur și simplu accesul la utilitarul BIOS însuși, dar permite încărcarea Windows. O a doua opțiune este de obicei apelată Parola de pornire sau ceva similar trebuie să fie activat pentru ca să vedeți un mesaj înainte de încărcarea sistemului de operare.

Merită, de asemenea, să fiți nevoit să vă deschideți computerul pentru a încerca să ocoliți o parolă BIOS și dacă aveți un desktop, este de obicei mult mai ușor. Nu numai că este mai ușor să deschizi un desktop, găsind și componenta care trebuie scoasă este și mai ușoară. În acest articol, voi menționa toate modurile diferite în care puteți încerca să ocoliți o parolă BIOS și sperăm că va funcționa.

Metoda 1 - BIOS Parola Backdoor

Cea mai ușoară modalitate de a obține o parolă BIOS este să utilizați o parolă backdoor. Dacă asta dă naștere unor gânduri Edward Snowden, ești pe drumul cel bun. Din fericire și din păcate, parolele BIOS nu sunt foarte bine protejate și acest lucru este făcut intenționat, astfel încât tehnicienii și alții să ajute oamenii să intre în calculatoarele lor.

Este bine pentru că acest lucru vă va ajuta probabil să obțineți accesul la computerul dvs., dar este rău pentru că oricine crede că o parolă BIOS a făcut computerul să fie super-sigur este greșit.

Deci, majoritatea producătorilor de BIOS au o siguranță sigură, care va arăta ceea ce se numește suma de control a parolei odată ce introduceți parola incorectă de mai mult de 3 ori. De exemplu, am un laptop Acer la domiciliu și am mers înainte și am setat o parolă BIOS și am introdus parola incorectă de trei ori.

După a treia oară, am primit un mesaj spunând Sistem dezactivat, dar am și un număr afișat chiar sub acel mesaj.

Tot ce trebuie să faceți acum este să mergeți la un site web numit BIOS-PW.org și pur și simplu introduceți numărul respectiv! Acesta vă va oferi un set de parole pentru diferite branduri BIOS care se potrivesc acelei sume de control.

Am încercat parola Generic Phoenix pe laptopul meu și a funcționat! Ceea ce este uimitor este că parola pe care am pus-o pe BIOS nu a fost chiar aceeași cu cea afișată pe site, dar a funcționat încă. Fără a fi prea tehnic, motivul pentru care a funcționat este că parola generată de site și de parola mea generează același sum de control.

De asemenea, nu vă faceți griji cu privire la mesajul dezactivat de sistem deoarece este doar o tactică speriată. Tot ce trebuie să faceți este să opriți calculatorul și să îl porniți din nou și veți putea introduce din nou parola BIOS fără nici o problemă. Am fost destul de șocat cât de ușor a funcționat acest lucru, deci este primul lucru pe care ar trebui să-l încercați înainte de a vă sparge computerul.

Metoda 2 - Baterie CMOS

Cele mai multe computere au o baterie mică instalată pe placa de bază numită baterie CMOS. Această baterie mică este utilizată pentru a menține timpul și pentru a stoca setările BIOS chiar și atunci când computerul nu are alimentare. Dacă decideți să schimbați ordinea de încărcare, dezactivați un dispozitiv USB sau chiar setați o parolă BIOS, ar fi inutilă dacă setările au dispărut atunci când ați oprit calculatorul și l-ați deconectat.

În computerele mai vechi, bateria CMOS a fost responsabilă pentru acest lucru, dar pe computerele mai noi, BIOS-ul și setările sunt stocate în memorie netratată cum ar fi memoria flash sau EEPROM. Acest tip de spațiu de stocare nu necesită alimentare și, prin urmare, nu are nici o limitare, cum ar fi bateria CMOS. În general, CMOS este folosit pentru menținerea ceasului în timp real pentru computer.

Practic, șansele de lucru pe un computer modern sunt destul de scăzute, dar merită o lovitură, deoarece celelalte opțiuni sunt mult mai complicate. Va trebui să deschideți carcasa desktop sau laptop și să găsiți bateria circulară de argint. Din fericire, este ușor de observat datorită dimensiunii și formei sale.

Asigurați-vă că opriți complet computerul, deconectați toate cablurile și deconectați de la rețea, de asemenea, înainte de a face acest lucru. Utilizați ceva ca un cuțit de unt sau o șurubelniță cu cap plat pentru a scoate bateria. Veți dori să așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a pune acumulatorul înapoi și de a conecta totul înapoi.

Din nefericire, pe unele laptopuri și desktop-uri mai noi, este posibil să nu mai vedeți acum bateria CMOS. În acest caz, treceți la următoarea metodă.

Metoda 3 - Schimbați setările jumperului

A treia opțiune va fi probabil cea mai bună șansă de a scăpa de parola BIOS pe desktop-uri și laptop-uri moderne dacă prima metodă nu a funcționat. Dacă aveți un laptop, este posibil să trebuiască să sunați la un tehnician pentru că veți avea nevoie de acces complet la placa de bază, ceea ce înseamnă că va trebui probabil să luați întreaga chestie.

Când aveți acces la placa de bază, trebuie să căutați un anumit jumper. Un jumper este în esență un număr de știfturi lipite de placa de bază cu o bucată mică de plastic care acoperă o parte din ace. Când mutați piesa de plastic pentru a acoperi un set diferit de pini, modificați setările de pe placa de bază.

Pe majoritatea plăcilor de bază, chiar și pe cele noi, ar trebui să vedeți un jumper cu o etichetă de lângă acesta pentru a șterge CMOS-ul sau pentru a șterge parola. Eticheta poate fi oricare dintre următoarele: CLR_CMOS, CMOS CLEAR, CLEAR, CLEAR RTC, JCMOS1, PWD, PSWD, PASSWORD, PASSWD, CLEARPWD și CLR.

Există multe jumperi pe o placă de bază, deci va trebui să căutați în jur pentru a găsi cea potrivită. Cel mai bun loc pentru a arăta este în jurul margini de placa de baza primul. Dacă nu există, aruncați o privire spre bateria CMOS.De obicei, jumperul va consta din trei pini cu doi pini acoperiți. Trebuie să scoateți simplu jumperul și să acoperiți cele două pini opuși.

De exemplu, dacă știfturile 1 și 2 sunt acoperite, va trebui să le scoateți și să acoperiți știfturile 2 și 3. Dacă există doar doi pini pentru jumper, scoateți complet capacul. Pe un laptop, este posibil să nu vedeți jumpers, dar dip switch-uri în schimb. Tot ce trebuie să faceți aici este mutarea comutatorului în sus sau în jos.

Odată ce ați modificat setarea jumperului, continuați și porniți computerul, verificați dacă parola a dispărut și apoi opriți-o din nou. Apoi, puteți pune jumperul în poziția inițială.

Metoda 4 - Parolele BIOS implicite

Dacă nimic altceva nu a funcționat până acum, puteți încerca întotdeauna să utilizați câteva parole generice sau implicite stabilite de producători. În loc să le listați pe toate aici, consultați această pagină care conține o listă cu toate parolele prestabilite.

Metoda 5 - CMOSPwd

Dacă aveți noroc și parola protejează doar utilitarul BIOS și nu este necesar să porniți Windows, puteți încerca un program terță parte care va încerca să decripteze parola.

http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd

Software-ul funcționează cu toate mărcile importante precum Phoenix, IMB, ACER, AMI BIOS, Compaq, Toshiba etc.

În acest moment, singura opțiune este să utilizați un serviciu profesional pentru a sparge parola BIOS. Ei au instrumente speciale pe care le pot utiliza pentru a elimina efectiv cipul BIOS de pe placa de bază și flash-ul cu un nou BIOS, eliminând astfel parola etc. Probabil vă va costa oriunde de la 100 $ la 500 $, în funcție de firmă. Bucurați-vă!